Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

sylllwia 14:49, 16 maj 2012

Ana napisał(a)
Mira, znaleźliśmy je w Castoramie w Sz-nie, ale było rozkompletowane, mąż pojechał do Gorzowa po nie do Obi (100 km)...
Fajny efekt jest wieczorem późnym, bo jest podświetlane ledami i wygląda to jakby paliły się 3 świece...

Choć i tak mój teściu skwitował "słychać jakby ktoś sikal do wiadra"...i czar prysł

Uśmiałam się z wypowiedzi teścia Też mam takie samo ciurkadełko i teraz pewnie też będzie mi się tak kojarzyć
Ana 14:55, 16 maj 2012

Moje rododendrony po niedawnym przesadzaniu i reanimacji jednak postanowiły zakwitnąć, choc spisałam je w tym roku na stratę kwiatów - kosztem ratowania...

Ten jakuszimański pink Cherub ucierpiał rok temu najbardziej, cały sezon chorowal i marniał...nie zapeszam, ale jest poprawa

ocia79 14:59, 16 maj 2012

Ana napisał(a)
Masz je podsypane bialymi otoczakami? A co planujesz w tle?

Moje otoczaki łażą" z kąta w kąt i nigdzie nie moga zagrzać miejsca...palnuję z nich mini-gabiony...do łazienki

Ja za fontanną mam wsadzone Yakushima Dwarf i 15 Carex Little Midge
Ana 14:59, 16 maj 2012

Nova Zembla - jest tu nowa Ale choć jest duża to ma tylko jeden pąk kwiatowy, reszta to liściowe i już się rozwijają...

justi 15:07, 16 maj 2012

Ja mam kłopot ze swoim rh. Magja napisała , że jak żółte liście to niedobrze, ph za wysokie i chlorozę ma czy coś takiego... już nie wiem czy go ratować czy wymienić.
Ana 15:08, 16 maj 2012

Justi ratuj!!! Wymień mu podloże, sluchaj rad Magji, dzięki niej moje Rh żyją i mają się lepiej!
Ana 15:22, 16 maj 2012

I jeszcze jeden pink Cherub, ale ten z wypasionymi pąkami dopiero zaczyna kwitnąć...tfu tfu tfu przez lewe ramię

Ana 15:23, 16 maj 2012

Ana 15:31, 16 maj 2012

sylllwia napisał(a)

Mira, znaleźliśmy je w Castoramie w Sz-nie, ale było rozkompletowane, mąż pojechał do Gorzowa po nie do Obi (100 km)...
Fajny efekt jest wieczorem późnym, bo jest podświetlane ledami i wygląda to jakby paliły się 3 świece...

Choć i tak mój teściu skwitował "słychać jakby ktoś sikal do wiadra"...i czar prysł

Uśmiałam się z wypowiedzi teścia Też mam takie samo ciurkadełko i teraz pewnie też będzie mi się tak kojarzyć

Hm, myślę, że jak dojdzie żwirek i te otwory w pokrywie nie będą duże to ten odgłos bardziej będzie przypominał szum niż sikanie...
anula_wn 15:58, 16 maj 2012

Aniu, fajne to ciurkadełko !
ja bym dała ciemnografitowy żwirek, wydaje mi sie , ze będzie ładniej.
A tamta rabata faktycznie ciężka.....może duuużo hortensji, pomiędzy nimi miskanty, a z przodu tzrmielina? zaś ten dziwny zawojasek, jak rysowałaś - kule bukszpanowe?
tak gadam, ale ja się nie znam....