Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Odcienie zieleni 2

Odcienie zieleni 2

Magda70 13:23, 13 cze 2018

Pięknie masz. Zielono, szaro. Uwielbiam tak!
basia3012 16:29, 13 cze 2018

Ewelinko, bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Dziękuję. Moje clematisy pną się po bardzo łatwej do zrobienia samemu konstrukcji. Trzeba po prostu kupić np. w Obi ocynkowane, bardzo popularne przęsło ogrodzeniowe 170x250cm i przymocować je zipkami(takimi plastikowymi zaciskami) do ogrodzenia lub do balustrady tarasu, może być oparte o ziemię. Od frontu mam takie przęsło oparte o ziemię i przymocowane zipkami do balustrady tarasu. My chcieliśmy wysokie kratki więc sa postawione w pionie - 250 cm na wysokość. Jedna duża krata jest zrobiona z 2 przęseł. Mąż zrobił też zimą takie obeliski 40x40 i wys 170cm z tych przęseł. Mąż mówił, że to nie jest trudne. Wbite są w ziemię i w środku posadzone są po 2 clematisy.
Ewelinko, już wcześniej kilka razy zaglądałam do Twojego ogrodu. Ale jeszcze raz powiem, jest piękny. Wieczorem zajrzę na dłużej. Pozdrawiam.
Efffa 22:14, 14 cze 2018

basia3012 napisał(a)
Witaj, zajrzałam do Ciebie i muszą przyznać, że jest cudnie. Przepiękny zielony ogród. Ach, zazdrość bierze. U mnie tak napstrzone. Pozdrawiam.

Cześć Basieńko, dziękuję bardzo, ale naprawdę nie ma czego zazdrościć, ciężko mi zrobić zdjęcia, bo naprawdę ogródek pozostawia wiele do życzenia i muszę to jakoś omijać, jakbym zrobiła z dalszej perspektywy zdziwiłabyś się jak wszystko jest nie tak.
Efffa 22:15, 14 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Hej, wreszcie dotarłam do Ciebie .
Ależ tu zielono! Ładnie!
Czytam, że chcesz wprowadzić biel - fajny pomysł, super zgra się z zielenią, fioletem i limonką .
Będę zaglądać.

Heeej, dziękuję bardzo.Nie mam pomysłu na te biel, może jakaś propozycja?
Będzie mi bardzo miło, jak będziesz zaglądać.
Efffa 22:17, 14 cze 2018

kasja83 napisał(a)
Podoba mi się motyw z ławeczką..prosta forma-a jest gdzie przycupnąć-bardzo Ci tam pasuje.

Dziekuję, jak bym mogła w każdym miejscu bym ustawiła ławkę do przycupnięcia, ta akurat wybitnie wędruje po tarasie.
Efffa 22:20, 14 cze 2018

Zana napisał(a)
Krótkowłosy ma fontannowy pokrój i kwitnie późno, we wrześniu. Wyprostowany kwitnący teraz to może być KF.

No to chyba masz rację, on nie kwitnie, to tego nie wiedziałam.Więc to na pewno ten. Dzięki
Ale KF jakoś mi nie pasuje do tego chudego wyprostowanego na baczność, a KF ma jakąś szczególną cechą?
Efffa 22:21, 14 cze 2018

Zana napisał(a)

O ten mi wygląda na krótkowłosego.

Dzięki, dzięki,
Efffa 22:23, 14 cze 2018

anna_t napisał(a)
chyba wanderbuch ale pokaz mi z bliska liść

Zrobię jutro zdjęcie.
No to chyba macie rację,bo Zana mówi,że ten wyprostowany to Kf, więc wygląda na to, że ten co zacytowałaś to Waldenbuch,
dzięki Anulka,
Gdzieś Ty się podziewała?
Efffa 22:25, 14 cze 2018

Magda70 napisał(a)
Pięknie masz. Zielono, szaro. Uwielbiam tak!

Ojej,jak się cieszę, Magda mnie odwiedziła, dziekuję.
ja Cię podglądam od dawien dawna, ale zawsze po cichu, to dzięki Tobie zakochałam się w seslerii.
Efffa 22:27, 14 cze 2018

basia3012 napisał(a)
Ewelinko, bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Dziękuję. Moje clematisy pną się po bardzo łatwej do zrobienia samemu konstrukcji. Trzeba po prostu kupić np. w Obi ocynkowane, bardzo popularne przęsło ogrodzeniowe 170x250cm i przymocować je zipkami(takimi plastikowymi zaciskami) do ogrodzenia lub do balustrady tarasu, może być oparte o ziemię. Od frontu mam takie przęsło oparte o ziemię i przymocowane zipkami do balustrady tarasu. My chcieliśmy wysokie kratki więc sa postawione w pionie - 250 cm na wysokość. Jedna duża krata jest zrobiona z 2 przęseł. Mąż zrobił też zimą takie obeliski 40x40 i wys 170cm z tych przęseł. Mąż mówił, że to nie jest trudne. Wbite są w ziemię i w środku posadzone są po 2 clematisy.
Ewelinko, już wcześniej kilka razy zaglądałam do Twojego ogrodu. Ale jeszcze raz powiem, jest piękny. Wieczorem zajrzę na dłużej. Pozdrawiam.

Dzięki za info.
To czemu się nigdy nie oddzywałaś,? Ty ty (nie umiem wstawić kiwającego paluszka)