Plany ? Generalnie posadziłam go wzdłuż podjazdu,pierwotnie chciałam go z jezowkami i z carexem CF ale ostatecznie pozostanie tylko zielono i chciałabym go formować w kwadraty, a resztę dosadzilam od frontu,mam tam Carex variegate,generalnie w ostatnich dniach powywalalam wszystko prawie z tej rabaty,szczególnie pozbyłam się kolorów,ale myślę nad jakimś jednym kolorem,nie mam jeszcze pomysłu,generalnie mój front się bardzo zmienił
Dziękuję Nicolko.
Jasno szary masz na myśli płyty na tarasie? Jak tak to nie bije,ja lubię takie spokojne kolory.
Ogród z przewagą zieleni uwielbiam,piszesz ,że kolorku ciut przyszło,ale też wczoraj ciut kolorku poszło,jest tylko zielono,jak ogarnę to do końca wstawię zdjecia i doradzicie,co by tam dosadzic w kolorze ale żeby widok był taki utemperowany.
Ewka aż musiałam spojrzeć co to za dereń pagodowy,nie znałam,ale ładny.
To akurat jest grab co zacytowalas z carexem Silvery sceptre.Ja też planuje dokupić bukszpanów,
Hmm,o to czy sądzić z gołym korzeniem teraz musiałabyś zapytać bardziej doświadczone ogrodniczki.Ja wczoraj przesadzalam mojego starego bukszpana z frontu,(też go zacytowalas) trochę się boje bo naprawdę był upał,ale nie mogłam czekać bo tam chodnik powstaje.W ogóle to wczoraj mnóstwo rzeczy przesadzalam,zobaczę za niedługo czy będę płakać.Oby nie!
Ewelinko, Twój dorodny ogródek jeszcze wypiękniał, wypełnił się, wszystko rośnie w oczach!
I widzę, że jesteś wierna swojej pierwotnej idei - jak w tytule wątku.
Bo ja stale coś zmieniam
Pozdrawiam
Napiszę do szkółkarza od tych buksów, czy to dobra pora na sadzenie. Również przesadziłam sporo roślin ostatnio, rodki, rozchodnika, wsadzałam sporo nowych roślin. Na pewno dadzą radę, byle podlewać codziennie.
Grab cudny, to jakaś odmiana?
Napisz mi na prive ile za sadzonkę z gołym korzeniem płacisz i gdzie zamawiasz,też bym sobie zamówiła na jesień.
Grab ten kupiony jako fastigiata,a 3 inne co razem z nim kupowałam są całkiem inne,ale tamte tne,a tego nie,ale on i tak od początku trochę odstawał od pozostałych grabów