Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Odcienie zieleni 2

Odcienie zieleni 2

Efffa 19:25, 05 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

śliczny, jak kiedyś spotkam to też chętnie kupię.

Też chyba będę zamawiać
Nie wiesz przypadkiem jakby się zachowywała sesleria jesienna w głębokim cieniu?
Efffa 19:28, 05 lip 2018

anna_t napisał(a)
cały czas się podziewam, ogródek musi rok poczekać..
ale na forum zaglądam i różne plany sobie robię

Oooo poczekać?Mam nadzieję,że wszystko dobrze u Ciebie Aniu?
Efffa 19:38, 05 lip 2018

anna_t napisał(a)

mam go ponad 30szt i jak będę w domu w lipcu to podobno zobaczę że już kwitnie

To czemu nie krzyczalas że on taki śliczny?
Efffa 19:42, 05 lip 2018

estre napisał(a)
Hej
Melduję się w wątku
Jakie masz plany na te cisy?

Plany ? Generalnie posadziłam go wzdłuż podjazdu,pierwotnie chciałam go z jezowkami i z carexem CF ale ostatecznie pozostanie tylko zielono i chciałabym go formować w kwadraty, a resztę dosadzilam od frontu,mam tam Carex variegate,generalnie w ostatnich dniach powywalalam wszystko prawie z tej rabaty,szczególnie pozbyłam się kolorów,ale myślę nad jakimś jednym kolorem,nie mam jeszcze pomysłu,generalnie mój front się bardzo zmienił
Efffa 19:47, 05 lip 2018

nicol21 napisał(a)
Daaaawno u Ciebie nie byłam, a tu tak się wyładniło!
taras fajny, a ten jasno szary nie bije za bardzo po oczach jak jest duże słonce?

fajny taki ogród z przewagą zieleni choc i kolorku ciut przyszło no ale ciut, ciut

Dziękuję Nicolko.
Jasno szary masz na myśli płyty na tarasie? Jak tak to nie bije,ja lubię takie spokojne kolory.
Ogród z przewagą zieleni uwielbiam,piszesz ,że kolorku ciut przyszło,ale też wczoraj ciut kolorku poszło,jest tylko zielono,jak ogarnę to do końca wstawię zdjecia i doradzicie,co by tam dosadzic w kolorze ale żeby widok był taki utemperowany.

Efffa 19:54, 05 lip 2018

effka napisał(a)

Ewa, czy to dereń pagodowy? Cudny jest.
Ile masz buksów w ogrodzie, moje marzenie... będę zamawiała niedługo małe sadzonki na obwódki z gołym korzeniem, myślisz że teraz mogę sadzić?

Ewka aż musiałam spojrzeć co to za dereń pagodowy,nie znałam,ale ładny.
To akurat jest grab co zacytowalas z carexem Silvery sceptre.Ja też planuje dokupić bukszpanów,
Hmm,o to czy sądzić z gołym korzeniem teraz musiałabyś zapytać bardziej doświadczone ogrodniczki.Ja wczoraj przesadzalam mojego starego bukszpana z frontu,(też go zacytowalas) trochę się boje bo naprawdę był upał,ale nie mogłam czekać bo tam chodnik powstaje.W ogóle to wczoraj mnóstwo rzeczy przesadzalam,zobaczę za niedługo czy będę płakać.Oby nie!
Adela 20:16, 05 lip 2018

Ewelinko, Twój dorodny ogródek jeszcze wypiękniał, wypełnił się, wszystko rośnie w oczach!
I widzę, że jesteś wierna swojej pierwotnej idei - jak w tytule wątku.
Bo ja stale coś zmieniam
Pozdrawiam
eVka 22:12, 05 lip 2018

Efffa napisał(a)

Ewka aż musiałam spojrzeć co to za dereń pagodowy,nie znałam,ale ładny.
To akurat jest grab co zacytowalas z carexem Silvery sceptre.Ja też planuje dokupić bukszpanów,
Hmm,o to czy sądzić z gołym korzeniem teraz musiałabyś zapytać bardziej doświadczone ogrodniczki.Ja wczoraj przesadzalam mojego starego bukszpana z frontu,(też go zacytowalas) trochę się boje bo naprawdę był upał,ale nie mogłam czekać bo tam chodnik powstaje.W ogóle to wczoraj mnóstwo rzeczy przesadzalam,zobaczę za niedługo czy będę płakać.Oby nie!

Napiszę do szkółkarza od tych buksów, czy to dobra pora na sadzenie. Również przesadziłam sporo roślin ostatnio, rodki, rozchodnika, wsadzałam sporo nowych roślin. Na pewno dadzą radę, byle podlewać codziennie.
Grab cudny, to jakaś odmiana?
Efffa 22:17, 05 lip 2018

effka napisał(a)

Napiszę do szkółkarza od tych buksów, czy to dobra pora na sadzenie. Również przesadziłam sporo roślin ostatnio, rodki, rozchodnika, wsadzałam sporo nowych roślin. Na pewno dadzą radę, byle podlewać codziennie.
Grab cudny, to jakaś odmiana?

Napisz mi na prive ile za sadzonkę z gołym korzeniem płacisz i gdzie zamawiasz,też bym sobie zamówiła na jesień.
Grab ten kupiony jako fastigiata,a 3 inne co razem z nim kupowałam są całkiem inne,ale tamte tne,a tego nie,ale on i tak od początku trochę odstawał od pozostałych grabów
estre 07:10, 06 lip 2018

Efffa napisał(a)

Plany ? Generalnie posadziłam go wzdłuż podjazdu,pierwotnie chciałam go z jezowkami i z carexem CF ale ostatecznie pozostanie tylko zielono i chciałabym go formować w kwadraty, a resztę dosadzilam od frontu,mam tam Carex variegate,generalnie w ostatnich dniach powywalalam wszystko prawie z tej rabaty,szczególnie pozbyłam się kolorów,ale myślę nad jakimś jednym kolorem,nie mam jeszcze pomysłu,generalnie mój front się bardzo zmienił

Ooo to ciekawie.
Też chcę całkowicie zmienić przód, ciekawa jestem co wymyśliłaś
Zaczątek pomysłu super