Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Odcienie zieleni 2

Odcienie zieleni 2

anna_t 07:25, 06 lip 2018

Efffa napisał(a)

Oooo poczekać?Mam nadzieję,że wszystko dobrze u Ciebie Aniu?
dobrze zawodowo mam delegację i wpadam tylko co jakiś czas na tydzień.
anna_t 07:27, 06 lip 2018

Efffa napisał(a)

To czemu nie krzyczalas że on taki śliczny?
ładny jest ale u mnie w tym roku siano trochę bo ja jak jestem w domu to przesadzam nie patrząc na terminy i ucierpiały mocno...
mrokasia 07:31, 06 lip 2018

Efffa napisał(a)

Ewka aż musiałam spojrzeć co to za dereń pagodowy,nie znałam,ale ładny.
To akurat jest grab co zacytowalas z carexem Silvery sceptre.Ja też planuje dokupić bukszpanów,
Hmm,o to czy sądzić z gołym korzeniem teraz musiałabyś zapytać bardziej doświadczone ogrodniczki.Ja wczoraj przesadzalam mojego starego bukszpana z frontu,(też go zacytowalas) trochę się boje bo naprawdę był upał,ale nie mogłam czekać bo tam chodnik powstaje.W ogóle to wczoraj mnóstwo rzeczy przesadzalam,zobaczę za niedługo czy będę płakać.Oby nie!

Ja też wczoraj przesadziłam parę roślin i też mam nadzieję, że to przeżyją. W trakcie solidnie podlewałam. Zaraz idę podlać jeszcze magiczną siłą na start by wspomóc rozwój korzeni, bo wczoraj już nie zdążyłam.
iwka 08:56, 06 lip 2018

Mam s.jesienną w cieniu, powiedziałabym nawet, nie głębokim i niestety różnicę widać bardzo. Jest ciemniejsza i o wiele gorzej przyrasta.
eVka 09:02, 06 lip 2018

iwka napisał(a)
Mam s.jesienną w cieniu, powiedziałabym nawet, nie głębokim i niestety różnicę widać bardzo. Jest ciemniejsza i o wiele gorzej przyrasta.

Widzisz, dobrze, że o tym piszesz, jednak przesadze do słońca, szkoda roślinki, w zastępstwie posadze opaskę z buksów.
ElzbietaFranka 13:12, 09 lip 2018

Kumoszki z Orzesza odpisze wieczorem bo musze obejrzec watki, aby cos napisac konkretnego a nie he he
Efffa 14:13, 09 lip 2018

estre napisał(a)

Ooo to ciekawie.
Też chcę całkowicie zmienić przód, ciekawa jestem co wymyśliłaś
Zaczątek pomysłu super

jakoś denerwuje mnie ten mój front, coś tam dzisiaj podziałałam, ale nie mam weny twórczej
Efffa 14:16, 09 lip 2018

Adela napisał(a)
Ewelinko, Twój dorodny ogródek jeszcze wypiękniał, wypełnił się, wszystko rośnie w oczach!
I widzę, że jesteś wierna swojej pierwotnej idei - jak w tytule wątku.
Bo ja stale coś zmieniam
Pozdrawiam

Adelcia ja tez stale zmieniam, przesadzam, latam z tymi roślinami jak..., sama niewiem czy idzie ku lepszemu czy ku gorszemu,miotam się między zielonym uporządkowanym, a ogrodem zmieniającym się w każdą porę roku,
Efffa 14:17, 09 lip 2018

anna_t napisał(a)
ładny jest ale u mnie w tym roku siano trochę bo ja jak jestem w domu to przesadzam nie patrząc na terminy i ucierpiały mocno...

ja też nie patrzę na terminy, ale jakoś zawsze sie wszystko dobrze ukorzeniało
Efffa 14:19, 09 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ja też wczoraj przesadziłam parę roślin i też mam nadzieję, że to przeżyją. W trakcie solidnie podlewałam. Zaraz idę podlać jeszcze magiczną siłą na start by wspomóc rozwój korzeni, bo wczoraj już nie zdążyłam.

ja dzis przesadzałam klona , i jeszcze jednego wieczorem przesadze, mam nadzieje, ze będzie dobrze.
czym podsypywać cisy,żeby im jakoś pomóc rosnąć?