Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 16:42, 29 cze 2021

Juzia napisał(a)
Trzebaby jakimś pędzelkiem na rabatach ten skrzyp...

No to znowu roboty trochę mnie czeka, bo widziałam już u siebie między tujami

A zwykły mniszek czy coś w podobie na skrzyp nie działają???

Raczej nie...
Juzia 16:48, 29 cze 2021

Johanka77 napisał(a)

Raczej nie...

o masz.
Kasia_CS 17:07, 29 cze 2021

A z żółtą hakonka to dlatego może, że za dużo ma słonka? Bo tak wszystkie jak jeden mąż podobnej wielkości, a ona woli półcień.

Piękne widoczki z każdej strony masz...
Johanka77 17:12, 29 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
A z żółtą hakonka to dlatego może, że za dużo ma słonka? Bo tak wszystkie jak jeden mąż podobnej wielkości, a ona woli półcień.

Piękne widoczki z każdej strony masz...

To jest moja zachodnio-północna rabata. Słonko dopiero po 15.
Ale może i to za dużo

Dziękuję Kasiu w imieniu widoczków
Efffa 21:52, 29 cze 2021

Johanka77 napisał(a)

No początki to miałam krnąbrne

A jeśli o początki chodzi, to na wątek jeziorny zapraszam

Rozkminek będzie co niemiara...

Dawno mnie tu nie było,nawet nie wiedziałam ,że masz nowe włości.Jyz zaczęłam czytać...Już widzę,że tego miejsca nie poznamy ,jak się za niego weźmiesz.
Zdradź proszę jak widzisz to miejsce tam? W jakim stylu? Czego przewaga?Jejku ,fajnie masz.
Efffa 22:00, 29 cze 2021

Wiem ,że Ty tu cały czas urzędujesz tzn ,nie miałaś przerwy od Ogrodowiska.Pilecisz jakieś nowe wątki,w moim stylu?
Annna12 22:26, 29 cze 2021

Johanka77 napisał(a)

Witam Cię Aniu!
Cieszę się, że mój ogród się podoba i inspiruje
Zgapiaj do woli! Mój też jest w dużej mierze inspirowany wielkimi ogrodami z Ogrodowiska, ogrodem Kokoszki, ogrodem Magdy Arbuzowej z Niby nowoczesnego, ogrodem Navigatorki, Polinki, Oli Leon, Andżeli z Zielonej Trawki i pewnie jeszcze wieloma innymi. Taki jest urok Ogrodowiska i jego ogromna zaleta. Uczymy się od siebie, inspirujemy, podpatrujemy.

A skrzyp wiadomo, lubi kwas...

Te ogrodowe inspirację... gdyby tak każdy z nas podsumował co od kogo ma... Fajny by z tego post mógl się zrobić Bo często jest tak, że dana roślinka jest inspirująca dopiero wtedy gdy zobaczysz TO konkretne zestawienie lub nasadzenie u kogoś a tysiace razy wcześniej już ją widziałaś i wyobraźni ona nie ruszyła... ot co.. U mnie rosną "Twoje" tulipany z rabaty carexowej...)
Johanka77 22:27, 29 cze 2021

Annna12 napisał(a)

Te ogrodowe inspirację... gdyby tak każdy z nas podsumował co od kogo ma... Fajny by z tego post mógl się zrobić Bo często jest tak, że dana roślinka jest inspirująca dopiero wtedy gdy zobaczysz TO konkretne zestawienie lub nasadzenie u kogoś a tysiace razy wcześniej już ją widziałaś i wyobraźni ona nie ruszyła... ot co.. U mnie rosną "Twoje" tulipany z rabaty carexowej...)

Ale mi miło!
Johanka77 22:36, 29 cze 2021

Efffa napisał(a)

Dawno mnie tu nie było,nawet nie wiedziałam ,że masz nowe włości.Jyz zaczęłam czytać...Już widzę,że tego miejsca nie poznamy ,jak się za niego weźmiesz.
Zdradź proszę jak widzisz to miejsce tam? W jakim stylu? Czego przewaga?Jejku ,fajnie masz.

Ewelinka głównie hakone i hosty,
Ogród formalny.
Johanka77 22:36, 29 cze 2021

Efffa napisał(a)
Wiem ,że Ty tu cały czas urzędujesz tzn ,nie miałaś przerwy od Ogrodowiska.Pilecisz jakieś nowe wątki,w moim stylu?

Zaraz Ci podam moje nowe wątki

Edit:
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie
Ogród Martki
Chodźże na pole do mojego ogrodu
Nowoczesny ogród ze skarpami

I inne ogrodniczki które tu mnie odwiedzają