Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 23:10, 06 sie 2017

Na dobranoc dla Was.
Moja skarpa zaczyna być widoczna

makiniestokr... 00:05, 07 sie 2017

Świetne projekty robią w gretaflowers, polecam i gratuluję już pięknych ogrodów!
anbu 08:51, 07 sie 2017

Johanka77 napisał(a)

Ekstra!!!

Johanka77 09:54, 07 sie 2017

anbu napisał(a)

Ekstra!!!

Dziękuję
Toszka 12:49, 07 sie 2017

Żadnych brabantów. Błagam. Też mam w spadku kilka i bardzo żałuję, że w porę nie zamieniłam na szmaragdy. Pomijam fakt, że brabanty trzeba strzyc co 6 tygodni. Inaczej tracą zwarty pokrój, szyszkują okrutnie i łysieją od dołu. Dodam tylko, że zadomowione szmaragdy równie szybko rosną w górę, ale nie tak mocno w szerokość. Wystarczy je czyścić od środka (brabanty też trzeba). Duże szmaragdy wystarczy raz na rok lub dwa lata skorygować cięciem.

Tam gdzie sąsiedzi mają posadzony żywopłot możesz niczego nie sadzić. Z czasem te świerki i tuje zaczną przechodzić na twoją stronę i wystarczy jak będziesz je strzyc w ładną ścianę.
Johanka77 13:19, 07 sie 2017

Toszka napisał(a)

Tam gdzie sąsiedzi mają posadzony żywopłot możesz niczego nie sadzić. Z czasem te świerki i tuje zaczną przechodzić na twoją stronę i wystarczy jak będziesz je strzyc w ładną ścianę.

Toszko, przecież tam mam miskanty

A żywopłot muszę mieć tam, gdzie się ich choiny i działka kończą i jest pole.
To może cisy hicksi?
Toszka 16:01, 07 sie 2017

U sąsiadów rosną świerki. Niewykluczone, że serby. Brak zbliżenia i ciężko ocenić. Choiny są zwiewne, a gałązki bardziej cisa przypominają. Tam na tym wygwizdowie nie wiem czy nie lepsze by były szmaragdy. Cisy jeśli chcesz to posadź w bardziej reprezentacyjnym miejscu
Makusia 16:43, 07 sie 2017

Potwierdzam, że brabanty są fe - mają sąsiedzi. Szyszek więcej niż igieł.
Toszka a co może być przyczyną tego, że posadzone z tego samego źródła, w tym samym czasie tuje szmaragdy - trzy są Liche- mało zielone, rzadkie i jakieś takie marne, a reszta ślicznie rośnie?
Johanka77 17:03, 07 sie 2017

Toszka napisał(a)
U sąsiadów rosną świerki. Niewykluczone, że serby. Brak zbliżenia i ciężko ocenić. Choiny są zwiewne, a gałązki bardziej cisa przypominają. Tam na tym wygwizdowie nie wiem czy nie lepsze by były szmaragdy. Cisy jeśli chcesz to posadź w bardziej reprezentacyjnym miejscu

Tu trochę lepiej widać ten wygwizdów
To jednak powtórzę Szmaragdy, tylko wyższe kupię. Potrzebuje szybkiej ochrony.

To może cisy dam na płocie drugiego sąsiada. Z przodu przy podjeździe

Johanka77 17:09, 07 sie 2017

Makusia napisał(a)
Potwierdzam, że brabanty są fe - mają sąsiedzi. Szyszek więcej niż igieł.
Toszka a co może być przyczyną tego, że posadzone z tego samego źródła, w tym samym czasie tuje szmaragdy - trzy są Liche- mało zielone, rzadkie i jakieś takie marne, a reszta ślicznie rośnie?

Marta, tu wszyscy piszą,że brabanty są niefajne

Raczej Szmaragdy.

BTW mi też kilka brązowieje miejscowo, a jeden zdechł całkiem.