Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 07:12, 10 wrz 2018

waldek727 napisał(a)

Tylko w tym sęk, że to nie są gracillimusy.

Waldku dzień dobry! Witam Cię w moim wątku, bo wpadłeś, jak śliwka w kompot

Miskant rzeczywiście zaskoczył.
Nie wiem, czy to nie gracek.
Wygląda zupełnie jak gracek i kwitnienie do tego opisu nawet pasuje.

https://ogrodeus.pl/miskant-chinski-gracillimus

Kwiatostany są takie.

W dole ogrodu mam jeszcze cztery ML. No i te też zakwitły. Muszę spytać Makadamii, czy u niej też kwitły...
anna_t 07:47, 10 wrz 2018

Gracki teraz mogą kwitnąć, moje też delikatnie zaczynają
Johanka77 07:49, 10 wrz 2018

anna_t napisał(a)
Gracki teraz mogą kwitnąć, moje też delikatnie zaczynają

Cześć Kochana Koleżanko!
Miłego poniedziałku Ci życzę!
anna_t 08:20, 10 wrz 2018

Dzięki Kochana Koleżanko
w pracy od 7...druga kawa za chwilę...
Toszka 12:03, 10 wrz 2018

O te miskanty najlepiej zapytaj Polinki, dla pewności. Też uważam, że to nie są gracki...wbrew pozorom bardzo trudno jest je kupić, ale podmianek z podpisem "Gracillimus" skolko godno Siła forum i reklamy poprzez wątek Polinki.

Nie mniej te twoje miskanty ładnie rosną i świetnie wyglądają na tej rabacie
Johanka77 12:23, 10 wrz 2018

Toszka napisał(a)
O te miskanty najlepiej zapytaj Polinki, dla pewności. Też uważam, że to nie są gracki...wbrew pozorom bardzo trudno jest je kupić, ale podmianek z podpisem "Gracillimus" skolko godno Siła forum i reklamy poprzez wątek Polinki.

Nie mniej te twoje miskanty ładnie rosną i świetnie wyglądają na tej rabacie

Dzięki Toszka!
No w zasadzie i mnie nie przeszkadza, że kwitną taki bonus...
Wiolka5_7 13:59, 10 wrz 2018

To tak jak moje co kupiłam ostatnio,miały być Gracki ,a dziewczyny mówią,że to nie one,bo kwitną jak twoje ale w sumie nieważne czy Gracki czy nie Gracki, bo mi się one podobają
waldek727 15:27, 10 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Waldku dzień dobry! Witam Cię w moim wątku, bo wpadłeś, jak śliwka w kompot

A dlaczego jak śliwka w kompot? Przecież nic nie narozrabiałem. Fakt, że byłem u Ciebie o 3-ciej w nocy ale po cichutku.
Toszka ma rację. To są celowe działania tych którzy próbują wcisnąć nam trawy wąskolistne z etykietą: Miscanthus sinensis gracillimus. Gracillimusy w normalnych warunkach pogodowych kwitną na przełomie października i listopada. Ja nie liczę na to, że kiedyś mi zakwitną. Wystarczy mi to, że mają piękną soczystą zieleń i fontannowy, zwarty pokrój.
Fotka z wczoraj. Mój ma 3 lata i bezsprzecznie jest to już dwumetrowy gracillimus.

Johanka77 23:47, 10 wrz 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
To tak jak moje co kupiłam ostatnio,miały być Gracki ,a dziewczyny mówią,że to nie one,bo kwitną jak twoje ale w sumie nieważne czy Gracki czy nie Gracki, bo mi się one podobają

Wychodzi na to, że posadziłam 40 podróbek na swoje 40
Ale przynajmniej się odwdzięczyły

Johanka77 23:49, 10 wrz 2018

waldek727 napisał(a)

A dlaczego jak śliwka w kompot? Przecież nic nie narozrabiałem. Fakt, że byłem u Ciebie o 3-ciej w nocy ale po cichutku.
Toszka ma rację. To są celowe działania tych którzy próbują wcisnąć nam trawy wąskolistne z etykietą: Miscanthus sinensis gracillimus. Gracillimusy w normalnych warunkach pogodowych kwitną na przełomie października i listopada. Ja nie liczę na to, że kiedyś mi zakwitną. Wystarczy mi to, że mają piękną soczystą zieleń i fontannowy, zwarty pokrój.
Fotka z wczoraj. Mój ma 3 lata i bezsprzecznie jest to już dwumetrowy gracillimus.

Piękny ten Twój miskant!
Może moje choć w połowie się dadzą tak utuczyć