Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

mrokasia 23:51, 10 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Wychodzi na to, że posadziłam 40 podróbek na swoje 40
Ale przynajmniej się odwdzięczyły

No i najważniejsze, że wszystkie takie same .
Johanka77 23:59, 10 wrz 2018

mrokasia napisał(a)

No i najważniejsze, że wszystkie takie same .

Nie wszystkie chyba... cześć jeszcze nie kwitnie
waldek727 05:35, 11 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Piękny ten Twój miskant!
Może moje choć w połowie się dadzą tak utuczyć

Asiu. Jestem najdalszy od tego żeby porównywać czyje miskanty są ładniejsze. Chciałem podkreślić w Twoim wątku jak nas oszukują producenci, handlarze na allegro i szkółkarze. Oczywiście nie wszyscy ale w pogoni za szmalem wciskają nam towar którego nie chcemy lub którego nie zamawialiśmy. W dodatku różniący się również ceną. Już zauważyłem, że nie tylko oszukują nas na gracillimusach bo w miskantach Silberfeder widziałem etykiety Miscanthus Sinensis ,,Memory".
Twój to najprawdopodobniej Miscanthus Sinensis ,,Klaine Fontaine". Jeżeli tak, to utuczysz go tak samo jak gracillimusa.

DorKa 07:43, 11 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Nie wszystkie chyba... cześć jeszcze nie kwitnie

więc częśc z nich może jednak oryginalna jest Moje niby gracki kwitną dokładnie jak Twoje.
lojalna_ 15:19, 11 wrz 2018

Ja mam kompleksy rozchodnikowe jak oglądam takie jak Twoje piękności.
Szpaler traw świetny bez wzgledu jak się zwą. Dziewczynom tez gracki zakwitły ale żeby tak bujnie to jeszcze nie widziałam. Mnie kiedyś zaczęły wypuszczać pióropusze ale nie czuje się na siłach coś wyrokowac.

Pieknie masz ❤
Johanka77 17:14, 11 wrz 2018

DorKa napisał(a)

więc częśc z nich może jednak oryginalna jest Moje niby gracki kwitną dokładnie jak Twoje.

Hehe
Kto to wie...
Johanka77 17:17, 11 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Ja mam kompleksy rozchodnikowe jak oglądam takie jak Twoje piękności.
Szpaler traw świetny bez wzgledu jak się zwą. Dziewczynom tez gracki zakwitły ale żeby tak bujnie to jeszcze nie widziałam. Mnie kiedyś zaczęły wypuszczać pióropusze ale nie czuje się na siłach coś wyrokowac.

Pieknie masz ❤

Joluś! Ty masz kompleksy???
No chyba żartujesz!

Rozchodniki najzwyklejsze na świecie.
Olbrzymie czy jakoś tak.
Fajnie się komponują z hortkami i rozplenicami. Może za rok ta rabata będzie bardziej reprezentacyjna. Póki co wciśnięta w kąt, mało ją pokazuję.

Dziękuję Ci bardzo! ❤
Johanka77 17:21, 11 wrz 2018

waldek727 napisał(a)

Twój to najprawdopodobniej Miscanthus Sinensis ,,Klaine Fontaine". Jeżeli tak, to utuczysz go tak samo jak gracillimusa.

I to mnie cieszy
lawenda001 08:35, 12 wrz 2018

Śliczne te gracki a możesz zdradzić w jakiej odległości są sadzone? Ja mam aż dwa do posadzenia ☺
Fuksja 10:16, 12 wrz 2018

Witam, a może to Miskant chiński (Miscanthus sinensis) 'Graziella'.