Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 17:58, 18 cze 2020

greg66 napisał(a)
A widzisz i własnie mam takie pomysła.
W sesleriach posadzić czosnki, u Ciebie w stipach też?
No to jeszcze pomyślę.

Grzesiu, ja czosnki mam wszędzie.
W stipach i w rozplenicach.
W carexach i bukszpanach.
No i w seslerii będą też, bo ta sesleria właśnie na Krzyśkową rabatę.
Johanka77 18:11, 18 cze 2020

A jeszcze Wam tylko powiem, że dziś się już wkurzyłam na te marne All Gold na cienistej.
I na całą tę rabatę, bo mam poczucie, że pomimo całego mojego zabiegu z glebą, korą i gooownem, to gooowno tam rośnie

Więc te trzy wielkie drakwie (jedną nawet podzieliłam na pół) posadziłam nieco przed Annabellami, a przed hosty, za All Goild wsadziłam moje liczne sadzonki hakone Beni Kaze. Ta przynajmniej u mnie lubi rosnąć. Będzie z przodu misz-masz hakonowy, będzie z czego rozsadzać.

Rabata zrobiłą się gęsta, jak wszystko urośnie, to będę przesadzać. Ale taka pusta mnie wkurzała strasznie….

Zdjęcie zrobię, jak przestanie lać.
Bo teraz leje jak z cebra
mrokasia 18:16, 18 cze 2020

No i to lubię . Wiesz czego chcesz, pytasz, rozważasz i robisz tak byś była zadowolona .
Mnie też wkurzają puste rabaty. Trawki, byliny można sadzić gęsto a potem rozsadzać bo i tak zazwyczaj wymagają odmłodzenia. Inaczej z dużymi krzewami i drzewami, tu po kilku sezonach może być ciężko z przesadzaniem, raczej wycinka wchodzi w grę.
Johanka77 18:24, 18 cze 2020

mrokasia napisał(a)
No i to lubię . Wiesz czego chcesz, pytasz, rozważasz i robisz tak byś była zadowolona .
Mnie też wkurzają puste rabaty. Trawki, byliny można sadzić gęsto a potem rozsadzać bo i tak zazwyczaj wymagają odmłodzenia. Inaczej z dużymi krzewami i drzewami, tu po kilku sezonach może być ciężko z przesadzaniem, raczej wycinka wchodzi w grę.

Dokładnie!

Ja tam lubię latać z roślinami po ogrodzie…
Coś trza robić, nie?
April 18:30, 18 cze 2020

Johanka77 napisał(a)
Poranna skarpa.

Stipa maluje piękne obrazki.

Muszę jeszcze raz powtórzyć bo absolutnie piękne ujęcie. Bardzo mi się podoba palenisko. Robiliście na zamówienie?
kwartet 18:52, 18 cze 2020

Asia" gówno rośnie" powaliło mnie na kolana, zwiewnie u ciebie,trawy to jednak dużo dynamiki do ogrodu wprowadzają.
Johanka77 18:53, 18 cze 2020

April napisał(a)

Muszę jeszcze raz powtórzyć bo absolutnie piękne ujęcie. Bardzo mi się podoba palenisko. Robiliście na zamówienie?

Jola dziękuje
Palenisko kupione, podeślę Ci link.
April 19:00, 18 cze 2020

kwartet napisał(a)
Asia" gówno rośnie" powaliło mnie na kolana, zwiewnie u ciebie,trawy to jednak dużo dynamiki do ogrodu wprowadzają.

To tak samo jak Inka mnie ostatnio pytała co dostałam na Walentynki, a ja że "gówno"

Niestety hakonki lubią przepuszczalne podłoże. U mnie w piachu czują się świetnie. Za to inne rośliny masz gigantyczne i fajnie rosnące, nie można mieć wszystkiego
Johanka77 20:20, 18 cze 2020

kwartet napisał(a)

Kocham trawy Kwartet-Aniu
Johanka77 20:21, 18 cze 2020

April napisał(a)

To tak samo jak Inka mnie ostatnio pytała co dostałam na Walentynki, a ja że "gówno"

Niestety hakonki lubią przepuszczalne podłoże. U mnie w piachu czują się świetnie. Za to inne rośliny masz gigantyczne i fajnie rosnące, nie można mieć wszystkiego

Jola, to ten Twój chłop wie, co Ci w duszy gra! Romantyk...

Ja też mam piach, muszę im troszkę odsunąć dobroć - niech się pasą w piachu.
Za to Benii Kaze rosną u mnie jak szalone - widać na brzozowej.