Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Pszczelarnia 10:55, 14 maj 2012

justi napisał(a)
ten rh nie zakwitnie mimo, że ładnie rósł , pączki już nie rosną, podejrzewam fytoftorozę, ale muszę poszukać czy to to.
pojedyńcze gałązki w środku zasychają, może wiecie co to? nie pryskam grzybobójczym niczym bo zaszczepione są mikoryzą

U mnie też tak było z jednym kupionym. Poszło szybko, wylądował na palenisku. A to na pewno coś grzybowego.
Martek 11:00, 14 maj 2012

asc napisał(a)
Nie pamiętam czy już Ci napiałam że nowy avatark jest super..i fotki ze spotkania.... i wogóle.... bo czytałam i ogladałam, tylko mam taki młyn, ze nie pamietam czy dałam sygnał, że śledzę wątek...
Moje trawy przeżyły...ael połwoa kępy rozplenicy niestety też jest kiespka...ciekawe czy można jeszcze o tej porze ją podzielić i przekopać.... głupio bedzie wygladał tylko połowa kępy.
Szczerze powiedziawszy ja bym z dzieleniem nowej trawy zaczekała do później jesieni lub wiosny.Nie znamy na tyle tego miskanta ,żeby już mu ujmować urody .Niech się zadomowi .To moje zdanie ktoś doświadczony może będzie miał inne ...???
Asc wszystko można tylko umiejętnie i ja głowy nie dam,że będzie piękniej po takiej operacji .
Ja podzieliła zwykłą trawkę jesienią na pół .Jedna część jest już śliczna ,druga kępka nieśmiało się odradza ...
abiko 11:16, 14 maj 2012

Justi super avatarek, i spotkanie niczego sobie.. swoją drogą ciekawe jakie są proporcje blondynek do brunetek na ogrodowisku..Sebka trzeba w to ubrać
Muszę pomyśleć jak zrobić takie tabliczki, bo fajnie wyglądają
Martek 11:22, 14 maj 2012

abiko napisał(a)
Justi super avatarek, i spotkanie niczego sobie.. swoją drogą ciekawe jakie są proporcje blondynek do brunetek na ogrodowisku..Sebka trzeba w to ubrać

Blondynką się bywa Brunetką się jest )))))))))
Ja nie dosyć,że blondynka to na dodatek ciemna)))))))))))
Pamiętaj ,że nie jest tak ,że jest białe i czarne,życie bywa szare ))
Milka 15:11, 14 maj 2012

Nowy avatarek super
justi 16:14, 14 maj 2012

noemi napisał(a)
O pocieszająca informacja dla mnie o miskantach, bo Vareigatusy i Cabaret mi wymarzły, a zamówiłam Morning Light ...zebrinusy i rozplenice są ok ... rozmawiałam z panem na giełdzie, który ma trawy, to powiedział, że bardzo dużo w tym roku wymarzło miskantów , nawet tych już wieloletnich ... i powiedział, że trawy są wieloletnie , ale nie wieczne i trzeba się z tym liczyć.

p.s. Avatarek bardzo ładny

Oooo zapomniałam o Cabarecie też chyba mówił, że potrafi zmarznąć. Największy mróz był bez śniegu to dlatego dużo roślin wymarzło. Mi wymarzł największy klon palmowy i najstarszy.
A z tych miskantów sie cieszę bo u mnie takich niet
justi 16:18, 14 maj 2012

asc napisał(a)
Nie pamiętam czy już Ci napiałam że nowy avatark jest super..i fotki ze spotkania.... i wogóle.... bo czytałam i ogladałam, tylko mam taki młyn, ze nie pamietam czy dałam sygnał, że śledzę wątek...
Moje trawy przeżyły...ael połwoa kępy rozplenicy niestety też jest kiespka...ciekawe czy można jeszcze o tej porze ją podzielić i przekopać.... głupio bedzie wygladał tylko połowa kępy.

Aniu sama nie wiem, sygnał może był, tyle osób mnie komplementuje, że aż mi głupio, bo to bzy były fajne. Jednak bardzo dziękuję wszystkim.
Rozplenic nie mam, to nie wiem jak one się zachowują po dzieleniu. W sumie dla traw jest wcześnie więc chyba można podzielić.
justi 16:21, 14 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Zawsze kiedy zmieniasz awatarek, to ja muszę sie przyzwyczaić do zmian.
A teraz o rh - co robisz, że ona aż kipi od pąków?

Ten rh w tym roku najpiękniejszy jest. Pisałam już, że owinęłam go starą firanką na zimę, tylko tego jednego, bo bardzo chciałam żeby zakwitł, w tamtym roku miał tylko 1 kwiat. W ogóle wszystkie rh mi wtedy słabo zakwitły. Dostał jeszcze troszkę nawozu. Miałam go przesadzić, ale aż się boję żeby nie zmarnować, chwilowo zostawiam na tym miejscu.
Pszczółko fajnie, że do mnie przyleciałaś, mam nadzieję że avatar już nie straszy?
justi 16:25, 14 maj 2012

Martek napisał(a)

Blondynką się bywa Brunetką się jest )))))))))
Ja nie dosyć,że blondynka to na dodatek ciemna)))))))))))
Pamiętaj ,że nie jest tak ,że jest białe i czarne,życie bywa szare ))

No tak teraz blondynki były górą.
Swój kolor mam średni blond, a w lecie od słońca to nawet może by mi się takie jasne pasemka wybieliły gdzie niegdzie. No, ale upiększamy sie i na pasemka nie czekamy
justi 16:26, 14 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Nowy avatarek super

Irenko dziękuję. Muszę u Ciebie nadrobić, ale ciężko być na bieżąco w tak pędzącym wątku
Pozdrawiam Cię serdecznie