Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Bea 22:59, 27 cze 2012

Electric Lime u mnie rośnie w cieniu, a brązowe unerwienie pokazuję się z biegiem czasu. Najwyraźniej je widać na jesieni.
justi 22:59, 27 cze 2012

Lilie otwierają swoje "dziubki"

niektóre hosty juz kwitną, a niektóre dopiero będą

Martek 23:07, 27 cze 2012

Bea napisał(a)
Electric Lime u mnie rośnie w cieniu, a brązowe unerwienie pokazuję się z biegiem czasu. Najwyraźniej je widać na jesieni.

Beo o widzisz masz doświadczenie z tą odmianą .Ale nie próbowałaś na słońcu ???
Ja mam Lime Marmelade czy coś koło tego i przez 4 powiedzmy godziny może krócej jest w słońcu i przeżyła To nowa zdobycz więc jak przejdzie próbę tego tygodnia czyli powyżej 30 C to jesteśmy w domu
justi 23:11, 27 cze 2012

Tak Beatko, masz rację, unerwienie pojawia sie później, to już pamiętam z ubiegłego roku. Najbardziej mi się wtedy podobają.

Martuś udało Ci się kupić te "marmolady"?

anula_wn 23:14, 27 cze 2012

Lena napisał(a)
Otóż to - też jestem zwolenniczka własnych warzyw - na szczęście w tej materii działa mój M Teściowa mu pomaga ....a ja dzielnie wszystko zjadam

Lenka, ja pierwszy raz z warzywkami wystartowałam i ....chyba porażka..... wszystko tycie..... chyba się poddam zazdrzoszczę, że ma kto u Ciebie się tym zająć !
Bea 23:15, 27 cze 2012

Martek napisał(a)

Beo o widzisz masz doświadczenie z tą odmianą .Ale nie próbowałaś na słońcu ???
Ja mam Lime Marmelade czy coś koło tego i przez 4 powiedzmy godziny może krócej jest w słońcu i przeżyła To nowa zdobycz więc jak przejdzie próbę tego tygodnia czyli powyżej 30 C to jesteśmy w domu

Electric Lime nie sadziłam na bezpośrednim słońcu; u mnie rośnie w miejscu gdzie słońce jest rano, gdzieś do 11:00. Lime Marmelade rośnie u mnie, można powiedzieć na patelni, ale wygląda dużo gorzej niż Electric Lime i rozważam jej przesadzenie.
justi 23:21, 27 cze 2012

anula_wn napisał(a)

Otóż to - też jestem zwolenniczka własnych warzyw - na szczęście w tej materii działa mój M Teściowa mu pomaga ....a ja dzielnie wszystko zjadam

Lenka, ja pierwszy raz z warzywkami wystartowałam i ....chyba porażka..... wszystko tycie..... chyba się poddam zazdrzoszczę, że ma kto u Ciebie się tym zająć !

Nie chciałam Wam tego pisac wcześniej, ale miałam duże wątpliwości co do tej doniczkowej uprawy warzyw z nasion. Warzywa dorodne w donicach można mieć jedynie jak się kupi i posadzi juz duże sadzonki. Z nasion ciężko, często są wypłowiałe i wiotkie.
Martek 23:21, 27 cze 2012

Justi ja zamilkłam bo przeglądałam twój wątek.Bardzo zresztą smaczny i ciekawy.Zdjęcia piękne i też obstawiałam na petunie

Porzeczki dziś jadłam bo mam na pniu czerwone tylko szt 1 ))))))Ale zerwałam wiaderko takie małe w groszki i jeszcze jakieś mniej dojrzałe zostały .Polecam porzeczki szczepione nic im się złego nie dzieje po zimie i łatwiej zbierać owoce.Oczywiście jak ktoś nie potrzebuje plantacji wiadomo,że na krzaku owoców więcej

Zazdroszczę ci Justi tego warzywniaka z pięknymi kwiatami w środku.U mnie za mało miejsca na takie dobrodziejstwa
Za mało słonecznego stanowiska,a środkiem działki raczej nie puszczę szczypiorka już T w oczy kole palenisko ...

Justi lobelia od ciebie żyje i ma się dobrze,obok jest moja tylko z jednego nasionka tyle przeżyło z mojej hodowli i ambicjonalnie walczyłam,żeby to jedno przeżyło )))))))))))))))))))))))))))))))

Ostatnio nie robiłam zbyt dużo zdjęć nadrobię to pokażę.

Mam stratę po dzisiejszych wiatrach pół dali się złamało,a to spora dziura na rabacie letniej muszę coś dosadzić koniecznie

Jeżówka z Edenu kwitnie,a te moje jeszcze w" pączkach"Mnie się taka podoba.Miałam taką ,przemarzła,ale posiała się za płotem znalazłam i też będzie w tym roku kwitła.
Wysiałam też białą jeżówkę w tym roku i chyba różową .Muszę przepikować

No to się rozgadałam ...
Martek 23:24, 27 cze 2012

justi napisał(a)
Tak Beatko, masz rację, unerwienie pojawia sie później, to już pamiętam z ubiegłego roku. Najbardziej mi się wtedy podobają.

Martuś udało Ci się kupić te "marmolady"?
Justynka ja zamówiłam je u tego chłopaka,ale nie mogłam być w sobotę pod zamkiem,miał mi dowieść .W kolejną sobotę tą co była miało go już nie być bo jakieś wystawy czy coś ...
Także mam tylko jedną kupioną właśnie u tego gościa.
Zła jestem,że nie wzięłam tego od razu więcej ;(

Martek 23:28, 27 cze 2012

No nie Bea nie załamka ...))))))))))))))
U mnie ona jest na wchodzie i tego słońca na skos jest właśnie jakieś 4 godz.
No cóż jak nie spodoba się jej piątkowy żar to też zmienię na pospolite,zielone żurawki.
Jedne mam co kwitną na czerwono jeszcze starsze na różowo i obie dobrze znoszą słońce