Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 14:26, 09 wrz 2011

Tak w środek. Te małe bukszpanki będą zieloną niską plamą, a tulipany by z nich wyłaziły na wiosnę, takie białe głowy z zielonego.
Martek 14:44, 09 wrz 2011

A co z liśćmi są takie kruche ???Przebiją się te tulipany ?
Martek 14:44, 09 wrz 2011

Kto pyta nie błądzi ...?
kaisog1 14:49, 09 wrz 2011

Justyna, nie wiem czy tulipany sobie poradzą jak bukszpan będzie zwarty.... może lepiej w trawy przed bukszpanami...
Martek 14:53, 09 wrz 2011

One się chyba "pokaleczą"...Nie wiem tak mi się wydaje .Ja też pytam bo tak pewnie piszesz ,że je włożysz to myślałam ,że ja jestem w błędzie .
Dwóch rzeczy z cebulami nie robiłam ,nie wkładałam drobnych w trawę bo to na raz ,przecież trawnik się kosi to co to za niby łąka i dwa nie próbowałam wkładać w rośliny zwarte przez ,które nie przebije się taki tulipan czy lilia ,czy narcyz .Owszem on wyjdzie ,ale w jakim stanie ?
justi 14:54, 09 wrz 2011

Kobietki bukszpanik będzie niziutki. Spróbuję, a co tam, w końcu uczymy się na błędach.
Martek 15:00, 09 wrz 2011

Można je wzdłuż posadzić,powkładać właściwie po tej stronie gdzie będą mniej widoczne liście .Wszak te wyglądają mało atrakcyjnie kiedy usychają .Jedynie nie razi ten proces u narcyzów czy irysów ...A czytam ,ze nie chcesz wyciągać cebul .
O wyciąganiu lub nie mogę na[pisać tyle ,że są odmiany tulipanów ,które ładnie się mnożą i nie wymagają wykopywania ,a o takich najpiękniejszych holenderskich odmianach ,że bywa różnie i raczej zalecane jest wyciąganie
Ja patrzę na Koperniki ,które 1 szt kosztowała 10 zł i obawiam się ,że nie będą takie silne jak pierwsze ...Na pewno skomentuje na wiosnę co z nich pozostało Najlepsze do nie wykopywnia są botaniczne ,skalniaczki ,ale to zwykle niskie tulipany.I takie najzwyklejsze czerwone i żółte tulipany nazw nie znam widzę je u sąsiadów ...
Martek 15:01, 09 wrz 2011

justi napisał(a)
Kobietki bukszpanik będzie niziutki. Spróbuję, a co tam, w końcu uczymy się na błędach.

Jak niski Justi?
Martek 15:03, 09 wrz 2011

"Rożek"sie pokaże potem pierwsze są liście z liści wyłania się łodyga z pąkiem .Może to jest sposób na liście ...?A próbuj powiesz co wyszło Ja chętnie bym tak zrobiła gdyby ten patent wypalił bo w te korzenie bukszpanu nie wejdą tak nornice !!! To byłby atut takiego nasadzenia wielki Justyna
justi 15:07, 09 wrz 2011

Jak niski?
To się okaże w praniu, to znaczy jak bukszpanki podrosną i się rozkrzewią, ale myślę, że tak ok 15 cm.
Może uda mi się go w ryzach utrzymać.