W tym roku w mojej gminie odbylo sie spotkanie kobiet,ktore maja jakies pasje i
prezentacja prac. Bylo mnostwo przepieknych rzeczy, niestety mam malo zdjec. Ja zanioslam swoje wianki.
Prace innych.
Tu ozdoby wykonane metodą quillingową. Sa to miniaturowe roleczki z papieru, które po sklejeniu tworzą te przepiękne rzeczy
Decupage
Moje wianki i inne dekoracje
Najbardziej jednak zachwyciły mnie obrazy ręcznie haftowane a w szczególności ten:
Były jeszcze obrazy, szkice, ozdoby świąteczne,szkło malowane, biżuteria, przepiękne kostiumy teatralne. Niespodzianką były ozdoby, ubrania, rzeczy użytkowe zdobione w stylu indiańskim i wyszywane koralikami, które robił mężczyzna. Na koniec wiersze i wspólne śpiewanie
Dziś leje, straszne błocisko się robi. W przyszłym tygodniu zapowiadają mróz, wolę już zimniej niż taką chlapę.
Idę dziś do Was popatrzec co w trawie piszczy
Święta trwają, jest miło i smacznie, tylko śniegu brak i lepszego samopoczucia bo jakieś przeziębienie mnie dopadło.
Moja tegoroczna choinka w bieli, złocie i troszkę czarnego.
Tak bardzo mi się podobają srebrne choinki w bieli, że zakupiłam sobie sadzonki jodły kalifornijskiej, będę hodowąła dla siebie, a potem ciach na święta. One pięknie pachną, nie sypią się i nie kłują.
W tym roku niestety świerk srebrny, kłujący, ale też ładny.
Uciekam i miłego świętowania wszystkim życzę!