Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

yolka 19:16, 29 paź 2018

Kasiu chwalę Twoje zamierzenia i chęci, i nie przestawaj kochać swojego ogrodu bez względu na wszystko co komu przyjdzie do głowy o nim napisać, ale zmykam, zrobiło mi się po prostu niedobrze. Zajrzę jak emocje opadną(wg mnie to problem hormonalny)

Szafir skojarzył mi się z kroplą rosy...
kasiek 20:35, 29 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Em mówi, że w takim wydaniu powinno się trzymać bez problemu, siatka w tym wykonaniu jest bardzo ważna.

No własnie - tego sie od murarzy uczyłam Właśnie wróciłam z mojego zamku ,,Draculi " Wymurowałam wiatkę na drewna. Ale znowu fajnie to wyszło - kurcze jak ja kocham murowanie - tak cudownie jest tworzyć
Katkak 20:42, 29 paź 2018

kasiek napisał(a)

No własnie - tego sie od murarzy uczyłam Właśnie wróciłam z mojego zamku ,,Draculi " Wymurowałam wiatkę na drewna. Ale znowu fajnie to wyszło - kurcze jak ja kocham murowanie - tak cudownie jest tworzyć

Kasia to kiedy wylewamy fundamenty?
kasiek 20:47, 29 paź 2018

yolka napisał(a)
Kasiu chwalę Twoje zamierzenia i chęci, i nie przestawaj kochać swojego ogrodu bez względu na wszystko co komu przyjdzie do głowy o nim napisać, ale zmykam, zrobiło mi się po prostu niedobrze. Zajrzę jak emocje opadną(wg mnie to problem hormonalny)

Joluś - sa ludzie którzy muszą się wykrzyczeć i myślę że najlepiej im nie przerywać. Powody są różne, najczęściej nie związane z moim ogrodem, obecnie mamy wielu sfrustrowanych ludzi.
Jeśli tu znajdą publiczność - to daje im to kopa i zaczynają wciąż od nowa pomimo ostrzeżeń innych, zamykania konta itp.

Ja nie będę na to reagować bo:
1) Projektu nie zmienię - realizuję w takim stanie jaki został z zachwytem przyjęty przez jury oceniające projekt
2)Przykrości mi takie opinie nie sprawiają bo ja wiem co lubię, wiem jaki mam zamiar i... choćby nie wiem jakie słowa by tu padły - to nic to nie zmieni - ani mnie ani mojego projektu.
3) Ile ludzi tyle głosów - jednym podoba się kamień, innym nie, jedni chwalą lustra inni krytykują itp każdy ma inne zdanie - dlatego dla mnie liczy się tylko moje - bo to moja inwestycja i moje marzenie.
4) Kiedy uważnie przeczytasz posty, to zobaczysz od jakich rzeczy ludzie zaczynają pisać a potem nagle wstawiają dziwne wstawki - np czego można mi zazdrościć? - długich nóg, co jest problemem w mojej inwestycji - że ,,wydaje zdobyczne złotówki" .
Hmmm no i cóż mam na to powiedzieć? Kurcze - no jestem farciara że hej!
kasiek 20:49, 29 paź 2018

Katkak napisał(a)

Kasia to kiedy wylewamy fundamenty?

Kasieńko - zaraz po zimie zrobimy testy generalne i posprawdzamy wszystkie moje realizacje Jak przetrwają zime tzn że naprawdę umiem to robić i jedziemy z koksem!
Katkak 20:55, 29 paź 2018

kasiek napisał(a)

Kasieńko - zaraz po zimie zrobimy testy generalne i posprawdzamy wszystkie moje realizacje Jak przetrwają zime tzn że naprawdę umiem to robić i jedziemy z koksem!

To wtedy stawiamy bliźniaka, tylko trzeba się zastanowić czyw D-cy, czy w K-wie.
mira 21:41, 29 paź 2018

kasiek napisał(a)

Nagrywam filmiki na kamerze bo mnie z TV o o prosili, nie moge czekać do grudnia bo na mrozie nic nie zrobię
Ogarniesz szybciutko - swietna robota, z eMem bawimy się jak nigdy (tzn ja robiąc on kamerując )

Na fotach wygląda to tak

Troche jak robienie ciasta a potem smarowanie formy

Kasia ale fajna przygoda - ja się już nie łapię w Twoich poczynaniach.
Pogoda teraz Ci sprzyja bo zrobiło się bardzo ciepło.

Kaśki co chcecie budować ? mam działkę pośrodku

A tak serio to z Twoich poczynań łapię pozytywną energię - i za to Ci dziękuję - cmok.

pozdrawiam
abiko 09:09, 30 paź 2018

yolka napisał(a)

nie tylko Tobie

Musze Cię Kasia dopytać o szczegóły, bo mnie wkręciłaś z tymi donicami
Kasya 11:27, 30 paź 2018

Ja jak zwykle nie wiem o co chodzi
ale tak mnie zaintrygowalo co robisz ze ide czytac
Kasya 11:55, 30 paź 2018

kasiek napisał(a)

O ciekawe, o tym nie pomyslałam W kominku będzie biokominek, mam juz upatrzony, wygląda jak rzeźba i dlatego z tyłu jest kamień by ładnie kontrastował.
Mam jeszcze zagwozdkę co do okien lustrzanych bo chciałabym je spatynować, tyle że nioe wiem jakim kolorem (mosiądź, srebro) i jaką techniką (przemazianie, tupowanie) - Podpowiesz mój Specu?

ogrod zimowy fajna rzecz, ja tez mam pomysl od jakiegos czasu...kiedys sie uda

widze ze coraz bardziej romantycznie u ciebie
ogrod rzeczywiscie pelen niespodzianek, ciagle nowych

a nie myslalas zeby te okna powiesic na scianie, zeby tak cala byla bardziej zagospodarowana ? chodzi o to zeby nie bylo takiej kumulacji przy samym kominku...

a trzepak wole chyba zielony....ale to niewazne