Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Magleska 21:25, 27 paź 2018

kasiek napisał(a)
To widok z pierwszego lustra (po lewej)

A to z drugiego - ładne widoczki są na tej wysokości nie?

aż musiałam zacytować odbicie w lustrze rewelacja zachciało mi sie luster w ogrodzie .....
Buziaki
kasiek 09:34, 28 paź 2018

O widzę że burza przeszła, mam nadzieję że co poniektórym juz lepiej

Zawsze miałam słabość do ludzi zwłaszcza tych, którzy potrzebują się wykrzyczeć. Ludzie są jak pełne dzbany, wylewają na świat to, co w nich siedzi. Szczęśliwcy będą zarażać świat swoim szczęściem (wystarczy popatrzeć na ludzi zakochanych i ich różowe okulary), smutasy wylewają łzy a rozczarowani gorycz. Niektórzy potrzebują się wykrzyczeć, z różnych powodów. Wtedy lepiej dać im te możliwość i nie dyskutować, bo w takim stanie rzadko słuchają. Czasami mam ochotę przytulić cały świat i przelać chociaż część tej radości która w sobie noszę. Mnie naprawdę trudno wprowadzić w zły nastrój, bo radość, miłość i spełnienie są moim fundamentem. I każdego dnia dziękuje Bogu za to, że jestem taka, a nie inna.

Dziś dzień deszczowy, przyroda pije przed zimą, w kominku trzaska ogień a ja sączę gorąca czekoladę. Jest... cudownie i takiej niedzieli Wam życzę

kasiek 09:36, 28 paź 2018

Kasieńko zobacz jak pieknie miskant mi od Ciebie zakwitł
kasiek 09:43, 28 paź 2018

Donice dostały dekor z kamienia

Teraz czeka mnie ich malowanie.

Gdzieś mi przeleciało przed oczami o cmentarnym nastroju,... hmm może tak być, kocham cmentarze, pisałam o tym nie raz. Zwłaszcza te stare, wśród drzew gdzie leżą całe tłumy ludzi którzy ... są szczęśliwi mimo że milczą.
Uwielbiam ten nastój, ta ciszę , tę tańczące płomienie świec i wszechogarniający spokój
kasiek 09:44, 28 paź 2018

Magleska napisał(a)

aż musiałam zacytować odbicie w lustrze rewelacja zachciało mi sie luster w ogrodzie .....
Buziaki

Ja mam ich sporo, fantastyczna zabawa z nimi
kasiek 09:48, 28 paź 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu kocham Twoje podejście!!!!Twój ogród Twoja wizja.Danusia podpowiedziała delikatnie i kulturalnie po czym zrozumiała Twoje wyjašnienia i czeka na realizację cierpliwie.Twój ogród jak głosi tytuł to pełnia niespodzianek
Na każdym kroku coś zaskakuje.Dla mnie każdy fragment innaczej zaaranżowany to właśnie cała Ty.Łączysz co inni uważają za niemożliwe do połączenia.To tak jak z ludźmi których też łączysz.Spotykamy się u Ciebie przecież i jesteśmy bardzo róžni a potrafimy się świetnie bawić.Każdyy kto widział Twój ogród znajdzie dla siebie inspirację i kawałek siebie.Chyba właśnie o To chodzi w Twoim ogrodzie.To nie jest ogród tematyczny tylko wielotematyczny łączący Twoje pasje i na tym koniec.Buziaki i rób swoje

Gosiu znasz mnie, ja naprawdę takimi rzeczami się nie przejmuje. Ten projekt wzbudził spore emocje zarówno u Pachulskiego jak i u sponsora jak już wcześnie pisałam - wiem co robię, jak coś nie wyjdzie to zmienię - na tym polega zabawa, ja nie chcę skończyć dzieła, lecz bawić się nim w nieskończoność
kasiek 09:49, 28 paź 2018

marba napisał(a)
Kasiu, masz rację, jest super i tak trzymaj. Mnie się Twój projekt bardzo podoba i trzymam kciuki za pomyślną realizację.

Mnie też się podoba i to mnie strasznie cieszy
Katkak 09:55, 28 paź 2018

Fajnie te donice wyglądają. Jak otulone szaliczkiem. A z moich Morning Lightów chyba żaden nie zakwitł, ale pewności nie mam, bo w ostatnich dniach mało byłam w ogrodzie, a jeśli już to na szybko i po to by wykonać najniezbędniejsze prace. Wiesz jak to z chorymi dzieciakami. Fantastyczne podejście, za to też Cię kocham . Mi wyklarowała się już wizja warzywnika, a w domu ciągle mam głowę pełną pomysłów. Wczoraj zrobiłam wieszaczek na klucze, półkę na buty w przedpokoju (już nie walają się pod nogami). Jest porządeczek. Taką jesień też kocham. Zapaliłam świece i cieszę się ciszą i spokojem. Dla odmiany sączę herbatę . Buziak.
kasiek 12:07, 28 paź 2018

Katkak napisał(a)
Fajnie te donice wyglądają. Jak otulone szaliczkiem. A z moich Morning Lightów chyba żaden nie zakwitł, ale pewności nie mam, bo w ostatnich dniach mało byłam w ogrodzie, a jeśli już to na szybko i po to by wykonać najniezbędniejsze prace. Wiesz jak to z chorymi dzieciakami. Fantastyczne podejście, za to też Cię kocham . Mi wyklarowała się już wizja warzywnika, a w domu ciągle mam głowę pełną pomysłów. Wczoraj zrobiłam wieszaczek na klucze, półkę na buty w przedpokoju (już nie walają się pod nogami). Jest porządeczek. Taką jesień też kocham. Zapaliłam świece i cieszę się ciszą i spokojem. Dla odmiany sączę herbatę . Buziak.

Masz podobne podejście i za to odwzajemniam uczucia
Oj wiem jak to z dziećmi moze byc gdy chorują, jeszcze kilka lat i będzie łatwiej
Wklejasz swoje realizacje? Bo lece patrzyć Mnie właśnie drewutnia siuę urodziła, jutro po kolejne bloczki do murowania lecę
Katkak 12:11, 28 paź 2018

kasiek napisał(a)

Masz podobne podejście i za to odwzajemniam uczucia
Oj wiem jak to z dziećmi moze byc gdy chorują, jeszcze kilka lat i będzie łatwiej
Wklejasz swoje realizacje? Bo lece patrzyć Mnie właśnie drewutnia siuę urodziła, jutro po kolejne bloczki do murowania lecę

Ale się rozpędziłaś. Naucz mnie takich pracę, co? Bardzo chciałabym umieć. Pokażę Ci zaraz jaką szafkę mam w łazience