Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 08:20, 11 mar 2019

Koszmarna noc, myslałam że altane rano znajdę u sąsiada. Teraz spokojnie choc pada... snieg. A ekipa kładzie dziś dach - szczerze im współczuje
Agania 08:23, 11 mar 2019

Rewolucja się dokonała- super, że się wszystko ułożyło po Twojej myśli i mam nadzieję,że pogoda się odwróci, bo u nas było dramatycznie, cudem żeśmy się nie zaczadzili nocą i bez prądu, awaria znowu w naszej okolicy na drogach pełno było połamanych drzew...wiatr szalał razem z burzą, huczało, błyskało i groźnie grzmiało, u nas straż pożarna w akcji...mieli sporo pracy... .

Gdzie dorwałaś takie superaśne donice do SPA?

Słupki z kratkami na murze to kolejny dobry pomysł Kasiu

kasiek 09:13, 11 mar 2019

Agania napisał(a)
Rewolucja się dokonała- super, że się wszystko ułożyło po Twojej myśli i mam nadzieję,że pogoda się odwróci, bo u nas było dramatycznie, cudem żeśmy się nie zaczadzili nocą i bez prądu, awaria znowu w naszej okolicy na drogach pełno było połamanych drzew...wiatr szalał razem z burzą, huczało, błyskało i groźnie grzmiało, u nas straż pożarna w akcji...mieli sporo pracy... .

Gdzie dorwałaś takie superaśne donice do SPA?

Słupki z kratkami na murze to kolejny dobry pomysł Kasiu

Donie w Care...r, ok 35 zł - świetne nie? Mnie też się spodobały

Na szczęście u mnie bez strat choć właśnie wróciłam z ogrodu i widziałam że panowie dopiero teraz wkręcają śruby w kotwy tak więc konstrukcja przetrwała mimo nawałnicy!
Jak to zaczadzili? Co się stało??
sylwia_slomc... 10:04, 11 mar 2019

Nam z dachu zerwało kilka dachówek i otwarło okno na strych wyrywając uszczelki Mogło być gorzej. NIe mam pojęcia co w ogrodzie, jeszcze nie byłam, sama jestem, a na polu nadal wicher nie mam jeszcze odwagi iść przez tą górę
kasiek 11:05, 11 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nam z dachu zerwało kilka dachówek i otwarło okno na strych wyrywając uszczelki Mogło być gorzej. NIe mam pojęcia co w ogrodzie, jeszcze nie byłam, sama jestem, a na polu nadal wicher nie mam jeszcze odwagi iść przez tą górę

Pisałam u Ciebie biedaku, ja połozyłam się o 21.00 (poprzednia noc zarwana) i obudził mnie wiatr o 24.00. do 4 nad ranem siedziałam na kompie słuchałam muzyki i oglądałam filmy by się uspokoić. A do tego sama jestem z dziećmi - podwójna odpowiedzialność i strach o rodzinę.
Jak to dobrze że już po i ma być spokojniej.
U mnie ostatni (mam nadzieję ) dzień pracy panów. Montuja w tym wietrze dach - trochę osłonięte to miejsce ale i tak mają przekichane. Dobrze że tydzień wcześniej zaczeli bo w zeszłym tygodniu było pieknie.

kasiek 11:07, 11 mar 2019

Mam pytanie - czy to siewki ciemiernika? bo wkoło ich mam pełno takich maleństw

kasiek 11:10, 11 mar 2019

Dziś przyszła moja mama i wrzuciła mi genialny pomysł - by domek narzędziowy dać w inne miejsce zamiast altany. Chodziłam po ogrodzie i wymyśliłam! Tył garaży gdzie teraz jest kompostowisko - kompostownik będzie w lasku z tyłu a tu zrobię domek narzędziowy Jest sporo miejsca - ok 21 na 2,5 m - wszystko wejdzie

kasiek 11:15, 11 mar 2019

Musze ten pomysł przedyskutować z eMusiem by się zgodził. Dlaczego tak? Gadałam odnośnie odnowienia starej altanki - masakra jakaś. Po pierwsze zgnita podłoga - do zmiany, po drugie stoi na obniżeniu gruntu gdzie zbiera się po zimie woda - trzeba wykonać betonowe stopy, dach też do remontu bo blacha zardzewiała. Koszty przerażające - stopy ok 600 zł, dach ok 1000 (gont + robocizna) do tego koszty boazerii - ok 400-500 zł. Mowy nie ma - bedzie nówka domek bo taniej wychodzi! Byle eMuś się zgodził i stawiamy - a stara altankę będę mogła oddać kto ją zechce rozmontować i zabrać
mira 12:09, 11 mar 2019

kasiek napisał(a)
Dziś przyszła moja mama i wrzuciła mi genialny pomysł - by domek narzędziowy dać w inne miejsce zamiast altany. Chodziłam po ogrodzie i wymyśliłam! Tył garaży gdzie teraz jest kompostowisko - kompostownik będzie w lasku z tyłu a tu zrobię domek narzędziowy Jest sporo miejsca - ok 21 na 2,5 m - wszystko wejdzie

Kasia super pomysł, z tego co pokazujesz to dwie ściany już masz jeszcze dwie i dach i podłoga - tak dokleić

ja dzisiaj się pierwszy raz bałam takiej wichury, chyba nigdy czegoś podobnego nie było, dziwnie wiało tak jakby górą tak że doniczki nie latały ma być podobnie - u mnie straty ogrodowe są - wieczorem pokażę - tez nie spałam
kasiek 12:31, 11 mar 2019

mira napisał(a)

Kasia super pomysł, z tego co pokazujesz to dwie ściany już masz jeszcze dwie i dach i podłoga - tak dokleić

ja dzisiaj się pierwszy raz bałam takiej wichury, chyba nigdy czegoś podobnego nie było, dziwnie wiało tak jakby górą tak że doniczki nie latały ma być podobnie - u mnie straty ogrodowe są - wieczorem pokażę - tez nie spałam

No chyba żartujesz - kolejna noc tez? Zwariuję, jutro zasuwam do pracy, muszę się wyspać w końcu