Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Zielona 15:27, 11 kwi 2017

A w nawiązaniu do angielskich klimatów... przyjechały królewny. Wygląda na to, że różanka nabierze masy w tym roku Puste metry kwadratowe przestaną być plantacja werbeny

Zielona 15:44, 11 kwi 2017

Zapiszę ku pamięci, że narcyzy Bridal Crown, których pokaźną łączkę miałam w zeszłym roku - w tym roku zawiodły... Być może to wina żurawek, spod których musiały się przebijać, ale... nie podołały. Wyszło kilka marnych sztuk...

I jeszcze info o mojej magnolii Galaxy, która w ubiegłym roku nie zaszczyciła mnie ani jednym kwiatem. Tym razem kwitnie A kwiaty ma większe od mojej dłoni. W przyszłości będzie pięknym drzewem, co mnie bardzo cieszy.
Zielona 15:46, 11 kwi 2017

Chciałam wkleić zdjęcie magnolii, ale jakieś takie mało wyjściowe wyszło. Powinnam pstryknąć na pamiątkę, bo przy aktualnym wietrze i deszczu kwiaty znikną za chwilę... Spróbuję się zmobilizować, by ogrodowy pamiętnik miał choćby najważniejsze wpisy
Jagodaa 15:54, 11 kwi 2017

Zielona napisał(a)
Zapiszę ku pamięci, że narcyzy Bridal Crown, których pokaźną łączkę miałam w zeszłym roku - w tym roku zawiodły... Być może to wina żurawek, spod których musiały się przebijać, ale... nie podołały. Wyszło kilka marnych sztuk...

I jeszcze info o mojej magnolii Galaxy, która w ubiegłym roku nie zaszczyciła mnie ani jednym kwiatem. Tym razem kwitnie A kwiaty ma większe od mojej dłoni. W przyszłości będzie pięknym drzewem, co mnie bardzo cieszy.

hmmm.... i w to wszystko musimy wierzyć na słowo...

Pozdrawiam
Zielona 16:00, 11 kwi 2017

Jagodaa napisał(a)

hmmm.... i w to wszystko musimy wierzyć na słowo...

Pozdrawiam

Nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas jest dziś tak przenikliwie zimno, że nawet rozkwitnięte kwiaty magnolii, które wyglądają jak rajskie ptaki - nie są w stanie wygonić mnie z domu. Przemykam pomiędzy autem i garażem, szybko zamykając za sobą bramę
ana_art 16:28, 11 kwi 2017

Zielona napisał(a)

oj obawiam się że to nie kwestia żurawek a muchy narcyzówki czy jak ona tam się nazywa... pamiętam Mała mi o niej pisała... moje narcyzy posadzone jakiś czas temu w duuużej ilości nie zakwitły w pierwszym sezonie wcale, ani w każdym kolejnym
Zielona 16:31, 11 kwi 2017

ana_art napisał(a)
oj obawiam się że to nie kwestia żurawek a muchy narcyzówki czy jak ona tam się nazywa... pamiętam Mała mi o niej pisała... moje narcyzy posadzone jakiś czas temu w duuużej ilości nie zakwitły w pierwszym sezonie wcale, ani w każdym kolejnym

Hmm... kurczę... pamiętam, jak Ania pisała i nawet przecięte cebule wtedy pokazywała. Okropnie mi żal, bo one tak cudnie pachniały... No ale cóż - nie mam na to wpływu.
nawigatorka 17:18, 11 kwi 2017

Mi te narcyzy tez kiedyś nie wyszły wogole.
A ja dziś Odchwaszczam choc nawet grad byl a gdy przyszłam do domu to słońce wyszło...
mikina34 09:03, 12 kwi 2017

Zielona napisał(a)

Po dwóch latach patrzenia na pusty placyk- nareszcie stanęła na nim ławeczka. Wzór znany na całym świecie i zapowiadany, więc zaskoczenia nie będzie:

Ławka pięknie się wkomponowała w otoczenie i zaprasza żeby przysiąść i podumać
Mimo chłodu, pozdrawiam ciepło
aleksandra_g 09:04, 12 kwi 2017

O właśnie werbena całkiem o niej zapomniałam a przecież mam ją w projekcie hmmm na sianie juz chyba za późno więc może za rok będę pamiętać