Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Filemon24 08:17, 07 kwi 2017

moje jeszcze w tamtym roku miały wypadek, ojciec mi je skosił kosiarką wyobrażasz sobie! ale rabanu narobiłam haha bałam się że moze nie przetrwają ale one pięknie się budzą po zimie - więc są twarde
08:18, 07 kwi 2017
Hej Angelika
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Wygląda na więcej niż trzy lata Rośliny chyba sadziliście już dosyć spore
Masz gdzieś na wątku zdjęcia z jego realizacji? Chętnie obejrzałabym proces jego powstawania.
Trawnik masz niesamowity
basia3 08:56, 07 kwi 2017

cudowne hortensje
AngelikaX 12:55, 07 kwi 2017

Dzięki Basiu macham
AngelikaX 13:00, 07 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)
Hej Angelika
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Wygląda na więcej niż trzy lata Rośliny chyba sadziliście już dosyć spore
Masz gdzieś na wątku zdjęcia z jego realizacji? Chętnie obejrzałabym proces jego powstawania.
Trawnik masz niesamowity

Hej Ania zapraszam
Tak przez te 3 lata rozbujał się, ale też rośliny sadziliśmy większe - troszkę w ogrodzie ich było przed rewolucją więc trzeba było rozmiarem się do nich dopasować
A wiesz, że nie wrzucałam fot z czasu tworzenia... Poszukam - w weekend przy czasie wrzucę

Trawnik dziękuję, aż się zazielenił od pochwał
AngelikaX 13:04, 07 kwi 2017

Filemon24 napisał(a)
moje jeszcze w tamtym roku miały wypadek, ojciec mi je skosił kosiarką wyobrażasz sobie! ale rabanu narobiłam haha bałam się że moze nie przetrwają ale one pięknie się budzą po zimie - więc są twarde

No co się dziwisz... trawa to trawa... a że trochę inna hmmm... pewnie myślał, że nawozu więcej dałaś i biedna poszła pod nóż

Mój eM takie jest nieogrodowy.... jak byłam w dość zaawansowanej ciąży ogarniał kosiarką trawnik, przeżywałam horror... biedne drzewka prawie każde trącił

ps. O jakiej odmianie hacone piszesz, że wolnorosnąca? all gold?
AngelikaX 13:06, 07 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
A ja jestem za rozplenicami. Hakone będą za niskie. Chyba, że nie zależy Ci na efekcie takiego "podtrzymywania" Annabell przez trawy.
Nie znałam tej inspiracji, a właśnie tak mam posadzone.

Mirella masz gdzieś foto anabelek już w zaawansowanym rozkwicie z rozplenicami? Chętnie zerknę niby mam sadzonki rozplenic... choć póki co bardziej skłaniam się Hacone - fajną plamę da... za anabelkami mam gracki czyli znów zielone
AngelikaX 13:08, 07 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Posadź hakone Widać , że masz tam cień, to ładnie będzie rosła...ewentualnie możesz zostawić im z tyłu trochę miejsca na wyższą, sztywniejszą trawkę np. śmiałka

Kolejny głoś za to południowa strona ale brzoza spora już i ładnie cień daje
AngelikaX 13:09, 07 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Odnośnie hakone i tego co pisze Sebek. Ogladałam ten odcinek Nowej Mai i się zastanawiałam czy to na pewno hakone?
Takich dużych jeszcze nie widziałam. U Przemka też są dorodne, ale nie, aż takie.

Czy będzie dzisiaj pokaz wianka / wianków?

Będzie jak skończę póki co dupka mi zmarzła więc po obiadku... herbatka i się grzeję

U Was też tak zimno
AngelikaX 13:11, 07 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
A the ring kuz był? Przegapiłam?

Krag? Nie przegapiłaś... będzie będzie w przyszłym myślę... przez Wielkanoc, akcja firanki u krawcowych wszędzie więc z moim siedziskiem poduchami troche obsuwy jest