Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Gosialuk 22:49, 30 sty 2018

Ale tylko dlatego, że to nie pora na wiosnę i boimy się zimy potem. Jeszcze miesiąc takiego wahadełka pogodowego. W marcu wiosna przecież przychodzi.
Aurelllia 23:13, 30 sty 2018

Elu ja też doła maksymalnego przez pogodę złapałam... Słodyczy w ustach od miesięcy nie miałam, bo się pilnuję, ale z pogodą nie wygrasz - od trzech dni zajadam się białą czekoladą, żeby czas sobie umilić Jakoś damy radę - musimy.
Pozdrawiam
ElzbietaFranka 11:02, 31 sty 2018

Aurelllia napisał(a)
Elu ja też doła maksymalnego przez pogodę złapałam... Słodyczy w ustach od miesięcy nie miałam, bo się pilnuję, ale z pogodą nie wygrasz - od trzech dni zajadam się białą czekoladą, żeby czas sobie umilić Jakoś damy radę - musimy.
Pozdrawiam

Ja tam sobie folguje. Trzeba sobie te męki pogodowe czymś wynagrodzić. Trzeba jedzeniem, słodyczami no i chodzę na spacery z musu.
O było słoneczko teraz znowu chmury nadchodzą czas sięgnąć po słodkości.
ElzbietaFranka 11:17, 31 sty 2018

Jeszcze 2-3 mce i nastąpi rozkwit.

Basilikum 13:02, 31 sty 2018

oj zeby te 2-3 miesiac eprzetrwac. Ja sie ratuje kabina cieplna. Choc dzis Taki wiosenny dzien mamy slonko grzeje jak w marcu, ptaszki spiewaja, kwiaty kwitna. Moglaby juz wiosna byc. Moze nie bede w kalendarz patrzec
SlonecznyOgrod 17:29, 01 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Jak widzisz u mnie droga, ma atest ADR więc zdrowa kwitnie jeszcze teraz. Przykryłam ją dużą plastikową donicą bo posadziłam w donicy drewnianej. W sobotę odkryłam donicę i patrzę a ona kwitnie bo światło przez dziury dochodzi.

A to cwaniara kwitła pod doniczka podglądała dziura cały czas
O to moja będzie jakas zwykła, pewnie z atestem drozej bym zapłaciła za odmianową, w sumie teściowa bo to nie ja kupowałam.

Ela Ty masz tawuły w rzędzie, jakie , jak u Ciebie rosną?

ElzbietaFranka 19:51, 01 lut 2018

Daria tak w szpalerze i jestem teraz bardzo zadowolona. Miałam je wyrzucić 5 lat temu przyjechał ogrodnik gdzie kupowałam inne rośliny i tak się nimi zachwycał i nagadal że nie powinnam ich usuwać, gdyż jest to krzak bez problemów i tak jest.

To wiosna początek kwietnia bursztynowy kolor liści. Po rozrzucona kora bażanty grzebie sprząta przyjeżdżam i znowu rozgrzebane.
Jest to tawula megic carpet lub goldflame. Są bardzo podobne.

W lecie

Jesienią. Trochę za późno je przycielam i już nie zdążyły wypuścić liści.

Tutaj mam o cytrynowym kolorze bardzo ładne. Tutaj Golden carpet lub Golden Princes.

ElzbietaFranka 20:30, 01 lut 2018

Dla Marka brzozy doorembosy

Basilikum 21:38, 01 lut 2018

fajny ten tawulkowy rzadek
i brzozki tez sliczne
123mokry 21:39, 01 lut 2018

No super też bym chciał takie duże. Ja posadziłem 33 sztuki po trzy w trójkątach odstęp 60 cm o każdej rośliny, myślę ,że lasek będzie już niedługo bo pierwszy raz je podciąłem od dołu i utraciły mnóstwo gałęzi a więc będzie siła na przyrosty do góry.