Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Adela 22:47, 12 cze 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Zaczne od czosnkow zaczely kwitnac biale czosnki

Elu, czy to nie jest kalina szorstkolistna? Bardzo mi się podoba. Generalnie lubię wszystkie kaliny, podobają się mi. Mam dużą (jakieś 2x2) Watanabe. Rozrasta się mocno na szerokość. Rośnie jako soliter na trawniku. Mam problem z domownikami, którym ten krzew szczególnie nie przypadł do gustu. Ona nie jest zimozielona i ma tylko dwa urocze momenty - gdy kwitnie i gdy jesienią przebarwia się. Jutro postaram się zamieścic aktualne zdjęcie. Ponieważ masz ciekawe kompozycje, poproszę Ciebie, abyś podpowiedziała mi co o niej sądzisz i czym ją ewentualnie zastąpić.
Pozdrawiam
ElzbietaFranka 23:14, 12 cze 2018

Adela napisał(a)

Elu, czy to nie jest kalina szorstkolistna? Bardzo mi się podoba. Generalnie lubię wszystkie kaliny, podobają się mi. Mam dużą (jakieś 2x2) Watanabe. Rozrasta się mocno na szerokość. Rośnie jako soliter na trawniku. Mam problem z domownikami, którym ten krzew szczególnie nie przypadł do gustu. Ona nie jest zimozielona i ma tylko dwa urocze momenty - gdy kwitnie i gdy jesienią przebarwia się. Jutro postaram się zamieścic aktualne zdjęcie. Ponieważ masz ciekawe kompozycje, poproszę Ciebie, abyś podpowiedziała mi co o niej sądzisz i czym ją ewentualnie zastąpić.
Pozdrawiam

Kalina zimozielona sztywnolistna.

Ja mam kaline watanabe oraz Kilimandżaro. Kupilam w. Zeszlym roku poniewaz byly male posadzilam do donic z oznaczeniami przyszedl wiatr oz aczenia zdmuchnal i nie wiem ktora jest ktora i trzymam dalej w donicach.
Maja podobne liscie i nie mozna rozroznic.

Musze poszukac w szkolkach i skubnac liscie moze wtedy rozpoznam.
Kilimandzaro raczej rosnje wasko, a. Watanabe rozlozyscie.
Kupilam pod wplywem zachwalania na ogrodowisku, ale co czytalam opinie o nich są rozne zwykla moda kto ma a ja jeszcze nie mam i to nakrecanie.

Pokaz to zobaczymy.
Adela 23:37, 12 cze 2018

Tak, masz rację. Watanabe ma pokrój pagodowy, kilimandżaro jest bardziej wyniosła i szczuplejsza.
Jutro się zgłoszę.
Dobrej nocki
ElzbietaFranka 08:46, 13 cze 2018

Venrosa piękna polska róża z wiosny 2017 patyki dostałam w donicach 2 szt bardzo ładnie pachnie.

ElzbietaFranka 16:16, 13 cze 2018

Claudia cardinale

Gebruder

Claudia Cardinale

ElzbietaFranka 16:20, 13 cze 2018

Maria brixen

Adela 19:28, 13 cze 2018

Elu, zamieściłam już zdjęcia w swoim wątku. Jesli będziesz miała chwilę, to zajrzyj, proszę.
Kasiolaaa 19:32, 13 cze 2018

Venrosa ojjjn cudowny kolor lubie takie roze
Figaro 13:44, 18 cze 2018

U moich rodzicow roze tez oklapnely od tych upalow.
Aurelllia 10:32, 22 cze 2018

Elu jak po wczorajszej wichurze ? W ogrodzie wszystko ok ?