Cześć Elu
Ale super wygląda tu ta triada dębów A dęby błotne rośną takie kolumnowe jak na zdjęciu? Czy korona w późniejszym czasie rozchodzi się im na boki? Spodobały mi się…
Dzisiaj też piękna pogoda nie jest źle. r
Robimy zadaszenie nad kompost zawsze jakaś folia przykryty był eM się wkurzył i robimy z desek daszek, zastała nam folia z oczka i będzie wreszcie coś porządnego.
Kompost musi być przykryty bo inaczej wszystko się zbryla.
Radziu dzięki, że wpadłeś. Dąbki sama nie wiem jakie beda. Zależało mi na wąskich i aby ładnie się przebarwiała jesienią.
Podobno rosną na szerokość 1,5 m.
Teraz już żółkną, rosną w słońcu to powinny się przebarwiać na czerwono. Pojedyncze liście mają kolor pomarańczowo purpurowy więc czekam na kolorki.
Aniu jak słoneczko trawy oświetla wygląda to przepięknie żadna fota tego nie uchwyci. Słonko już niżej więc oświetla je pod innym kątem.
Trawy już zmieniają kolor atrykanska żółknie ładnie
Zresztą dzisiaj niebo błękitne i te chmurki na niebie i słońce zza chmur widoki cudowne.
Podglądam rabatę trawiastą, jest bezkonkurencyjna Druga rabata z czerwonymi berberysami przy tujach też bardzo mi się podoba. Taki ład z niej bije, że aż zazdrość, że tak można. Ja bym tam zaraz nawtykała byle czego, brak mi samodyscypliny.
Oj Dorotka jak mnie kusi aby tam powtykac cos, ale co? Mogly by tam byc posadzone hortensje, ale jak wyrosna. Tez myslałam o perowskiej zolta, tawula z niebieskim pasowala by tam.