Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

bacowa 06:25, 23 maj 2017

leon60 napisał(a)
Z zazdrością patrzę na liście buków moje mróz załatwił..
Pięknie masz !

Olka , jak był przymrozek to liście jeszcze się nie rozwinęły ...na szczęście.
bacowa 06:28, 23 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ewa,śliczny masz ten ogród. Najbardziej to Ci tych skarpowych rabat zazdroszczę. Pięknie na nich.

Skarpy fajne , tylko nigdy nie wiem gdzie na tych skarpach posadzić wysokie byliny, bo skarpę można oglądać z 4 stron. Jest na środku ogrodu.
bacowa 06:30, 23 maj 2017

MonikA napisał(a)

Kolory cudne jak już obrobie się z podstawowymi nasadzeniami, to chyba zasadzę i tulipany

Monika , sadż tulipany , te bezodmianowe można kupić za parę groszy.
bacowa 06:35, 23 maj 2017

Joku napisał(a)

Po pierwsze: co to za trawa przy tarasie?

To turzyca palmowa.Fajna trawa ,bardzo szybko startuje ale lubi się pokładać, dlatego podsadziłam ją roschodnikami. Rozchodnik trochę za wysoki dla niej jako podpora, ale kiedyś tak posadziłam i zostało.
bacowa 06:40, 23 maj 2017

Mirka napisał(a)
Nareszcie więcej niż jedna fotka☺Ewo piękny masz ogród. Powiedz mi czy Iryski z pierwszej fotki dzieliłaś jak tak to kiedy najlepiej to zrobić?Jeszcze jedno pytanie☺Patyczki Perowski nie wszystkie puściły listki jak myślisz zostawić jest szansa że jeszcze puszczą?

Mirka , irysyjak wszystkie byliny najlepiej dzielić wczesną wiosną.

Patyki zostaw jak ci nie przeszkadzają.Tak naprawdę to one dopiero teraz zaczynają się ukorzeniać.
bacowa 06:41, 23 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię podglądać Twój piękny ogród, jest cudowny i taki wypielęgnowany.

Dorota witaj,bardzo mi miło że zaglądasz.
bacowa 06:47, 23 maj 2017

eee_taam napisał(a)

co to za bonsi? (buk? grab? nie umiem poznac) możesz go pokazac w szerszych kadrach?

PS. nasadzenie rządkowe mocno w moim stylu i do tego ta sterylnośc odplewionych rabat..... bardzo mi odpowiada ten styl prowadzenia ogrodu

Justyna to takie bonsai robione we" własnym zakresie ". Zostało mi parę buków po sadzeniu żywopłotu to powtykałam tu i ówdzie.

Ten przeżył i tak go trochę formuje, po południu zrobię zdjęcie z dalsza.
bacowa 06:51, 23 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Właśnie się szwędam bo nie pamietałam kto pisał o proszku na mrówki.i znalazłam. Ty masz czyste rabaty ja strasznie walczę z ostami. To już masakra z plewieniem bo się głęboko korzenią w glinie.

Kiedyś walczyłam z ostami na trawniku, bałam się jak wnuki przyjeżdżały i latały po ogrodzie na boso żeby nic im się nie stało .
bacowa 06:54, 23 maj 2017

Zana napisał(a)
Jak dobrze, że Cię Iwonka zmobilizowała do fotek. Podziwiam Twoje ogromne hosty, cudne. Dzięki za info o kokoryczce.

Hosty kocham, właśnie zaczynam się martwić ich wielkością bo włażą jedne na drugie .
ania1110d 06:58, 23 maj 2017

Zaczynając spacer o poranku od pięknego widoczku klonika a kończąc na rabatach zadbanych i jak piszą koleżanki wyplewionych aż przyjemnie pije się kawkę a ta kępa irysów to od razu wpadła mi w oko