Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

Joku 20:19, 18 lip 2017

Anusia, wiem że pieseł to nie rasa . Mnie takie słowotwórstwo bardzo się podoba. Tym bardziej że jestem wielbicielką psów i kotów.
bacowa 22:25, 18 lip 2017

eee_taam napisał(a)

ja mam mało host własnie dlatego ze mnie te kwiatki wkurzaja ....ty masz co wycinac ...choc czesto ja je zwyczajnie wyłamuje ...szybciej idzie

te kwiatki robia bałagan na rabacie ..bez nich zdecydowanie lepiej

Nigdy nie dopuszczam żeby kwiaty host porosły tak jak w tym roku, ale zawirowania życiowe skazały ogród na plan dalszy.
bacowa 22:27, 18 lip 2017

Mirka napisał(a)
Rabata z hostami mnie się podoba ja te kwiatki nawet lubię no ale jak się wkurzają to wytnij Jeżówka od ciebie zakwitła na rożowo a miała na biało taki psikus zrobiła

Mirka , może nie pamiętasz , ale mówilam ci że może się zdarzyć kilka różowych. Te różowe powinny być niskie.
bacowa 22:31, 18 lip 2017

Anusia napisał(a)

Pieseł cudowny Podobnie jak moje koty często leżą przed rabatą i nie wiem czy na coś polują czy po prostu odpoczywają. Nauczyły się szanować moją pracę, więc nie drapią i nie obcinają już ogonem kwiatów. Ja też wolę hosty bez kwiatów ale muszę iść na kompromis z moim e-M, więc pozostawiam je na trochę by nimi się nacieszył.

Z psem dopiero uczymy się, musi wiedzieć gdzie jej wolno, a gdzie nie.
Mirka 22:32, 18 lip 2017

Ewo jeszcze nie wszystkie zakwitły to jest szansa ze i biała będzie. ☺
bacowa 22:37, 18 lip 2017

Iwk4 napisał(a)
Każdy ma tak, jak lubi. Ja lubię kwiaty host. Dlatego zostawiam. Mają taki subtelny kolor, na który lubię patrzeć. Kiedy zbiera się na deszcz, na koncach kwiatków pojawiają się kropelki wody

Dobrze, że pokazałaś Ewa anabelki. Na poludniu dziewczynom zakwitły juz jakiś czas temu, u mnie też na koncu rabaty dopiero startują. Nie czuję się osamotniona

Iwonka, no przecież, że każdy ma tak jak lubi.Lubie liście host, take czyste , nie pogryzione przez robactwo , bez żadnych śmieci na liściach. Opadające kwiaty je szpecą , a jak przyjdzie deszcz to wszystko jest przylepione do liści.

Moje Anabel rosną w cieniu to nie dziwota że dopiero zaczynają kwitnienie.
bacowa 22:39, 18 lip 2017

Joku napisał(a)
Pieseł to jaka rasa? Fajny szczeniak.
Rabata z brzozą i hostami cudowna, jak wszystko u ciebie. Ja lubię ich kwiaty, na początku kwitnienia. Potem robią się brzydkie więc też usuwam.

Jolu to Owczarek Kaukaski.
bacowa 22:45, 18 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Bacowa dlogo nie bylam jak wiosna. Wszystko w pelnym rozkwicie. Niebiesko i fioletowo bardzo ladnie.

A gdzie ta woda z tych ciurkadelek odchodzi. Czy to obieg zamkniety? Czysciutka woda, ptaszki maja radoche.
W
Kilka razy wchodze i sie wpisuje. Ta roslina obok brzozy placzacej to rutewka? Ile ja masz bo moje tegoroczne ale male ok 0,5 m u ciebie wysoka i mnostwo widac

kwiecia.

Woda jest w obiegu zamkniętym, nie wiem czy ptaki ją piją bo mocno chlorowana , bez chloru bagienko by było.

Dobrze poznałaś to rutewka, 3 sezon ją mam i od początku była taka wysoka i tak obficie kwitła.
bacowa 22:47, 18 lip 2017

Mirka napisał(a)
Ewo jeszcze nie wszystkie zakwitły to jest szansa ze i biała będzie. ☺

Jest taka opcja.
bacowa 22:52, 18 lip 2017

Hostowisko po goleniu , z S&S kwiaty poszły do wazonu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies