W ogrodzie sporo się dzieje.
Dzisiaj całość oplewiłam, a M wykosił. Zrobiło się czysto.
Przez najbliższe dwa tygodnie nie będę miała czasu na ogród, ale później już tylko ogród
Gdyby nie Twoje zamiłowanie do kolekcjonowania kalin, tawuł i innych krzewów nie miałabym pojęcia jak różnorodne i piękne odmiany można w ogrodzie sadzić
Dziękuję za odpowiedz. Miałam nadzieję, że tak ogromnych krzewów się nie tnie , a tu jednak, one też wymagają cięcia. Żebym to ja wiedziała jeszcze, jak się takie krzewy tnie.
Dana, jesteś wspaniałą popularyzatorką kalin i to dzięki Tobie, te piękne krzewy, zagoszczą na stałe w moim ogrodzie
Według mnie prawie wszystko wymaga cięcia. Jedne bez tego nie za kwitną inne wyglądają jak chochoły .
Zawsze tnę na 'wyczucie', tylko róże i wisterie zgodnie ze sztuką.
Zauważyłam zdecydowaną różnicę w kwitnieniu
Bez sekatora do ogrodu nie wychodzę
Kaliny są przepiękne i warto je mieć w ogrodzie.
Nawet mszyce jeżeli się pojawią mnie nie zniechęcają
Uwielbiam je!
Danus od lat mam jasnoliliowy bez. Troche slabo kwitl i w tym roku potraktowalam go sekatorem, ma wiecej kwiatow. Pozniej mu fotke zrobie.
Dostalam od znajomej bialy i niebieski z biala obwodka. Niestety bez nazw. Te dostane jeszcze nie kwitly.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Izuniu kocham wszystkie lilaki, mam ich całkiem sporo. Części nazw wcale nie znam, ale i tak są piękne.
Tnę zawsze po kwitnieniu dość zdecydowanie, one to bardzo lubią