Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:44, 18 wrz 2017

Dzisiaj pogoda dopisała to i ścieżek przybyło.
Jak Was zanudzam dajcie znać

Zaczyna się robić porządnie i czysto. Ja jestem zachwycona moimi autostradami.
vts 19:43, 18 wrz 2017

Nie zanudzasz, jest pięknie, lubię takie uporządkowane ogrody, łatwo jest komponować rabaty i roślinność trzymać w ryzach.
Kasya 19:45, 18 wrz 2017

dana1s napisał(a)

Sylwuś cieszę się,że Ci się podoba.
Cegłę uwielbiam pod każą postacią, ale teraz doszedł jeszcze stary beton, a już w połączeniu wzbudza we mnie zachwyt.
Tempo mamy słabe, ale dobrze że idziemy powoli do przodu. Ciekawa jestem całości, mam nadzieję, że będzie się dobrze prezentować .
Dziękuję!!

te cegly sa kladzine tak wprost na ziemi ? czy jakos grunt byl przygotowany ?
sylwia_slomc... 21:35, 18 wrz 2017

Ale fajnie wszystkie zakątki powiązałaś
pestka56 22:15, 18 wrz 2017

"Pospacerowałam" i pokazałam mojemu J te ścieżki... błysnęło mu w oku

Zrób całą pralnię na poddaszu. Ja tak wykombinowałam, bo choć projekt był indywidualny, to architektka się nie popisała. Mam pralnię niedużą, ale jest miejsce na sporą szafę-bieliźnianą i nie muszę deski do prasowania składać. A ponieważ sufit jest skośny, to wykorzystaliśmy wysokość na zainstalowanie dwóch suszarek z opuszczanymi drążkami. Mogę jednorazowo powiesić 4 pełne komplety bielizny pościelowej na podwójne łóżka i spokojnie pod nimi chodzę nie zaczepiając głową.
dana1s 06:19, 19 wrz 2017

vts napisał(a)
Nie zanudzasz, jest pięknie, lubię takie uporządkowane ogrody, łatwo jest komponować rabaty i roślinność trzymać w ryzach.

Dziękuję serdecznie
Ja też bardzo lubię ład i porządek, masz rację zdecydowanie łatwiej ogarnąć taki ogród.

dana1s 06:21, 19 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajnie wszystkie zakątki powiązałaś

Sylwuś to dopiero początek krętych ścieżek, ale tutaj było najtrudniej wymanewrować cegłą, bo niestety nie jest z gumy
Mnie się podoba, teraz trochę przesadzania i będzie ok.

dana1s 06:24, 19 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
"Pospacerowałam" i pokazałam mojemu J te ścieżki... błysnęło mu w oku

Zrób całą pralnię na poddaszu. Ja tak wykombinowałam, bo choć projekt był indywidualny, to architektka się nie popisała. Mam pralnię niedużą, ale jest miejsce na sporą szafę-bieliźnianą i nie muszę deski do prasowania składać. A ponieważ sufit jest skośny, to wykorzystaliśmy wysokość na zainstalowanie dwóch suszarek z opuszczanymi drążkami. Mogę jednorazowo powiesić 4 pełne komplety bielizny pościelowej na podwójne łóżka i spokojnie pod nimi chodzę nie zaczepiając głową.

Kasiu miło mi bardzo,że J entuzjastycznie spojrzał na nasze ścieżki.

Jeżeli w ogóle dojdzie do budowy będę myślała nad Twoją propozycją. Może skorzystam z podpowiedzi. Już widzę pewne korekty do wprowadzenia, ale tak czy siak to najbardziej odpowiadający mi projekt, który bez kombinacji wejdzie na działkę.
Teraz tylko czekać...

duju 09:30, 19 wrz 2017

Dana, co do projektu sama mam problem z wyborem - bo zastanawiam się konkretnie nad garażem. Te które mi odpowiadają mają taki, ale kuchnia i salon od tyłu - ja bym chociaż kuchnię chciała z przodu. Wybrałam na razie taki projekt - może do zmian,może nie - jeszcze myślę - już możemy działać. Działak jest nasza - całe 800m2.Ziemię mamy 4klasę, musimy odrolnić, ale z tym nie ma problemu, bo wszystkie naokoło budowlane, ta też była tylko żeby płacić malutki podatek to ,,zarolnili''.

Tu cegielnia - mam nadzieję, że wolno wklejać, jak nie to proszę usunąć.
https://cegielniatrojanowscy.pl/
te płytki podłogowe z czarnym kwadracikami - galeria- podbiły moje serce.

A tu projekt naszego
https://www.tooba.pl/projekt-domu-Endo-2-TDR-323

Z jednej strony chciałam ten - bo widziałam na żywo, ładny rozkład itp, ale wszystko od tyłu.
https://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/2929/projekt-domu-karmel
Może coś podpowiesz Ale chyba pora udać się do architekta.
Jak wchodzę na stronę z projektami, to nie mogę wyjść

P.S. Jaki zakupiłaś aparat?
Ściana z aniołem wspaniała. My mamy do odbioru już Chrystusa Frasobliwego (taki jak Klaryska ) Ale na razie ,,stacjonuje'' u rzeźbiarza.
dana1s 11:10, 19 wrz 2017

Kasya napisał(a)

te cegly sa kladzine tak wprost na ziemi ? czy jakos grunt byl przygotowany ?

Grunt wykorytowany z warstwy żyznej gleby, a później cegły ułożone na warstwie podsypki cementowo piaskowej tzw. suchu beton. Potem zasypane tą samą mieszanką/