Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

duju 13:01, 20 wrz 2017

pestka56 napisał(a)

Duju, będziecie musieli odrolnić pod zabudowę. Inaczej nici z pozwolenia na budowę. Ale nie musicie odralniać całej działki, tylko ten kawałek gdzie stanie dom i będzie dojazd do garażu (ewentualnie).

Plan zagospodarowania obecnie umożliwia budowę i sprzedawanie działek większych niż 3 ary. Poza tym to jest ochrona przed niespodziankami typu złomowisko, albo coś jeszcze gorszego tuż za płotem. Warunki zabudowy też pewnie są, bo każda gmina mniej więcej dba o jednolitość zabudowy. Np. nie może być domów z płaskim dachem, albo jak u nas nie ma piętrowych. Są nawet takie gminy, które określają kolor dachów.

Pisze tak w papierach;
Na terenie przeznaczonym do sprzedaży nie obowiązuje miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Sposób zagospodarowania został ustalony w decyzji o warunkach zabudowy.

Wróciłam od architekta, sprawy stoją ( a ja myślałam, że zaraz ruszymy z projektem ), musi pierw powyciągać mapki do celów projektowych i dopiero zaczniemy.

Dana, nadal trzymam kciuki, aby było dobrze.
Basilikum 16:16, 20 wrz 2017

Danus jak sie mama ma??

macham lapka z Zapracowanic Wielkich
dana1s 18:05, 20 wrz 2017

duju napisał(a)

Pisze tak w papierach;
Na terenie przeznaczonym do sprzedaży nie obowiązuje miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Sposób zagospodarowania został ustalony w decyzji o warunkach zabudowy.

Wróciłam od architekta, sprawy stoją ( a ja myślałam, że zaraz ruszymy z projektem ), musi pierw powyciągać mapki do celów projektowych i dopiero zaczniemy.

Dana, nadal trzymam kciuki, aby było dobrze.

Justysiu u Was wygląda to zupełnie inaczej niż w naszym mieście.
Czuję,że wkrótce ruszycie z budową. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!
dana1s 18:08, 20 wrz 2017

Basilikum napisał(a)
Danus jak sie mama ma??

macham lapka z Zapracowanic Wielkich

Oj Izuniu ja właśnie wróciłam i ręce mi opadły, lekarzowi ułamała się igła i została w brzuchu Mamy. Dzisiaj od rana prześwietlenia i zmiana szpitala . Szykują kolejną operację. Jestem przerażona i nie wiem co począć . Mam chęć krzyczeć!
Zastanawiam się nad jakimś prawnikiem, przecież teraz czeka ją kolejny ból, kolejna narkoza i o ile dłuższa rekonwalescencja.
Masakra...
Basilikum 18:15, 20 wrz 2017

Danus oj mocne Cie tulam. Bardzo mi smutno, ze az tyle przykrosci Cie spotyka
duju 19:42, 20 wrz 2017

No, nie !!! Ile Was spotyka... Myślę o Was - trzymajcie się i pisz co się dzieje.
sylwia_slomc... 19:42, 20 wrz 2017

dana1s napisał(a)

Oj Izuniu ja właśnie wróciłam i ręce mi opadły, lekarzowi ułamała się igła i została w brzuchu Mamy. Dzisiaj od rana prześwietlenia i zmiana szpitala . Szykują kolejną operację. Jestem przerażona i nie wiem co począć . Mam chęć krzyczeć!
Zastanawiam się nad jakimś prawnikiem, przecież teraz czeka ją kolejny ból, kolejna narkoza i o ile dłuższa rekonwalescencja.
Masakra...

Nie do wiary!!!
dana1s 20:04, 20 wrz 2017

Basilikum napisał(a)
Danus oj mocne Cie tulam. Bardzo mi smutno, ze az tyle przykrosci Cie spotyka

Izuniu ja mam dosyć, teraz u Mamy jest mój brat. Robią diagnostykę i szukają tego kawałka igły ma podobno około 2 cm. Usg, rentgeny i muszą ją namierzyć .

Już wszystko wiem... rano jest operacja , igła się przemieszcza i zagraża .Aż nie chcę myśleć. Ciekawe czy ją znajdą i co jeszcze jej usuną...
dana1s 20:07, 20 wrz 2017

Justysiu, Sylwuś sama w to nie mogę uwierzyć.
Niestety to się dzieje na prawdę
Najgorsze to niepotrzebne, dodatkowe cierpienie...
pestka56 21:12, 20 wrz 2017

Nie do wiary !!! jak to możliwe, że nie zauważył? A od czego instrumentariuszka.
Mam nadzieję, że skończy się pomyślnie, ale ja bym nie darowała takiego niedbalstwa.