Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

BasiaLT 19:54, 09 paź 2017

Jakie cudne kolory.... jakie soczyste. Rewelacja.
pestka56 22:55, 09 paź 2017

Nastawiam nalewkę z pigwowca specjalnie na okazję oblewania

Dana, niech zdążą zanim to paskudztwo uchwalą i wejdzie w życie.

Jesień u Ciebie boska.
U mnie wszystko bardzo słabo się wybarwia. Trzmieliny są buraczkowe, fuj Czy hosty u ciebie mają dużo słońca? Moje w cieniu nigdy jeszcze tak pięknie kolorów nie zmieniły.
dana1s 06:10, 10 paź 2017

Basilikum napisał(a)
albo u mnie, bo parapetowka byla z 200 at temu czas powtorzyc

zima, wiosna lato czy jesien u Ciebie zawsze pieknie

oj to czas najwyższy,mam nadzieję że urząd nie każe mi czekać 200 lat.
Ogród dojrzewa, ja się starzeję a w sprawie działki cisza. Moi sąsiedzi byli wczoraj w UM i znów dostali odleglejszy termin w sprawie wyłożenia. To już jakaś masakra, myślą o jakiejś skardze tylko do kogo ją adresować, skoro urząd coś robi i mówi że tyle to trwa...
dana1s 06:12, 10 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Jakie cudne kolory.... jakie soczyste. Rewelacja.

Basiu teraz mam bardzo kolorowo w ogrodzi, a jak jeszcze wszystko otulają jesienne promienie słońca, to można się rozmarzyć. Póki co ładuję akumulatory na zimę, napawając się kolorami
dana1s 06:18, 10 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Nastawiam nalewkę z pigwowca specjalnie na okazję oblewania

Dana, niech zdążą zanim to paskudztwo uchwalą i wejdzie w życie.

Jesień u Ciebie boska.
U mnie wszystko bardzo słabo się wybarwia. Trzmieliny są buraczkowe, fuj Czy hosty u ciebie mają dużo słońca? Moje w cieniu nigdy jeszcze tak pięknie kolorów nie zmieniły.

Kasiu to trochę sobie postoi...
Ja powoli mam dosyć tych wszystkich nowych wynalazków i ustaw, budzisz się i znów coś "ciekawego" na nas czeka. Ja się obawiam,że z moim szczęściem na bank na to trafię...
Kocham jesień jest taka optymistyczna, nawet ten deszcz, mi w tym roku nie przeszkadza, o dziwo!
...a na zimę to wręcz się cieszę, chyba pierwszy raz w życiu
Te hosty są w takim miejscu gdzie pół dnia świeci zachodnie słonko , nie jest agresywne i nie pali im liści. Rosną tam świetnie i pięknie się przebarwiają.
Resztę mam w cieniu i one są jeszcze zielone, a część zaczyna już zamierać i gnić. Tam jest wilgotno i bez dostępu słońca.
dana1s 06:21, 10 paź 2017

I jeszcze kilka wczorajszych obrazków

Gosiek33 09:00, 10 paź 2017

dana1s napisał(a)

Gosiu są idealne, zastanawiam się w jakim mieście wisiały.
Ja chciałam starą, nie wiedziałam że jeszcze takie produkują.
Ma zielone tło i padło na zielony most i skrzynkę na listy, co myślisz?

Teoretycznie jest jakiś jedynie słuszny kolor, ale tak naprawdę możesz zamówić sobie w dowolnej palecie barw, u mnie właśnie na zielonym drewnie tablica też zielona

Co za barwy w ogrodzie! Nie pamiętałam, że kule masz w jesiennym kolorze
pestka56 09:25, 10 paź 2017

Co to za klonik tak pięknie, równo przebarwił się na czerwono

My walczyliśmy o PZ dla naszej wsi 2 lata w sposób czynny. Najpierw były pojedyncze pisma do gminy. Było chodzenie i naciskanie. Zawsze odpowiedź była ta sama, gminie brak funduszy. Jednak robili plany w innych wsiach przynajmniej częściowe. W końcu napisaliśmy pismo i zebraliśmy ponad 150 podpisów pod nim. To dużo, nawet bardzo jak na 80-hektarową wieś, gdzie jest 35 numerów domów. To wywołało reakcję może nie natychmiastową, ale na ostatnim spotkaniu burmistrz informując nas o podpisaniu umowy z wykonawcą PZ, powiedział, że ta ilość podpisów wyrażająca potrzebę ewidentnie wszystkich mieszkańców, spowodowała, że radni gminy niemal jednogłośnie przychylili się do skierowania PZ dla naszej wsi do realizacji.
Pszczelarnia 09:44, 10 paź 2017

Ogród jesienny piękny, wspaniały. Wierzę, że wydreptacie ścieżki na planie zagospodarowania.

Fuksja 12:04, 10 paź 2017

Niezwykle klimatycznie, kibicuje Ci w sprawie domku. Oby jak najszybciej wszystko zakończyło się pomyślnie.