Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

pestka56 21:32, 12 paź 2017

Niezłe
Czym zabezpieczyliście?
Muszę pokazać mojemu J. Bo spiera się ze mną o zlikwidowanie trawy w środku rosnącej już pergoli z glicynii. Stoi tam duży stół i 6 krzeseł i stale jest problem z koszeniem.
Gosiek33 07:20, 13 paź 2017

rewelacyjny podest, na czyn go umieściliście? Jak z trwałością u mnie niestety po 3 latach wszelkie drewno zaczyna się rozsypywać - oczywiście po pierwszym malowaniu nie zabezpieczane Czym impregnujesz?
BasiaLT 08:21, 13 paź 2017

Co jak co ale trzeba przyznać że jak już działacie to z rozmachem. Zazdroszczę tak wspaniałych pomysłów. Ja bym mogła stać i gapić się jak sroka w gnat i tak bym nic nie wymyśliła. A ty rzut oka i już na wszystko masz plan.
nawigatorka 08:27, 13 paź 2017

Pytam bo kto jak kto ale i ja mam problem z poziomami
Lubie hand made i u Was wszystko wychodzi super

Monia81 08:30, 13 paź 2017

Pięknie wszystko Danuś u Ciebie się zgrywa, ścieżki wygladają bosko Kącik na leżaczkowanie no po prostu bajka, ależ bym tam odpoczywała pozdrawiam
Pszczelarnia 10:12, 13 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Co jak co ale trzeba przyznać że jak już działacie to z rozmachem. Zazdroszczę tak wspaniałych pomysłów. Ja bym mogła stać i gapić się jak sroka w gnat i tak bym nic nie wymyśliła. A ty rzut oka i już na wszystko masz plan.

Ja też. Podziwiam z zapartym tchem.

Z jakiego drewna jest ten fantastyczny podest?

dana1s 17:56, 13 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Niezłe
Czym zabezpieczyliście?
Muszę pokazać mojemu J. Bo spiera się ze mną o zlikwidowanie trawy w środku rosnącej już pergoli z glicynii. Stoi tam duży stół i 6 krzeseł i stale jest problem z koszeniem.

Kasiu cieszę się,że Ci się podoba nasz podest.
Od spodu olej kilka razy, od góry bejca, ta co na płocie.
Musiałam coś innego niż cegły wkomponować do ogrodu, myślę że całkiem dobrze się połączyły te materiały.
dana1s 17:58, 13 paź 2017

Gosiek33 napisał(a)
rewelacyjny podest, na czyn go umieściliście? Jak z trwałością u mnie niestety po 3 latach wszelkie drewno zaczyna się rozsypywać - oczywiście po pierwszym malowaniu nie zabezpieczane Czym impregnujesz?

Gosiu dziękuję!
Na podsypce piasku z cementem, jak resztę ścieżek. Jak wytrwa trzy lata będę szczęśliwa
U mnie wszędzie olej lniany, uwielbiam go. Ekologiczny i genialny, polecam.
Góra bejca.
dana1s 18:03, 13 paź 2017

BasiaLT napisał(a)

Basiu lubię takie wielkie przedsięwzięcia, w tym roku wybitnie dużo się dzieje. Za rok mam nadzieję będzie spokojniej
Cały czas realizujemy plan, który wymyśliłam zimą zeszłego roku. Wtedy wszystko rozrysowałam i przeliczyłam, póki co nic z niego nie zmieniłam. Zobaczymy co będzie dalej? Jeszcze mnóstwo pracy przed nami
Uwielbiam planować, zawsze tak miałam . Wchodzę do ogrodu lub domu i już wiem co bym zmieniła.
Oj tam przesadzasz!
pestka56 18:05, 13 paź 2017

I najtańszy ze wszystkich olejowych impregnatów
Dana, a nie myślałaś, żeby pokostem lnianym przed bejcowaniem nasączyć? Chcę tak zrobić, jak na wiosnę będziemy kłaść nowe deski na taras.
A mojemu J bardzo spodobał się okrąglaczek i powiedział, że chce taki pod glicyniową pergolą