Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AgataM 11:19, 21 sty 2018

Jakie wnuki...? Przecież jesteś młodą kobietą. A co do ścieżek, już zauważyłam, że są zawsze wypucowane
dana1s 11:55, 21 sty 2018

AgataM napisał(a)
Jakie wnuki...? Przecież jesteś młodą kobietą. A co do ścieżek, już zauważyłam, że są zawsze wypucowane

No bo inaczej szkrabów raczej nie będzie
Ja uwielbiam sprzątać, szczególnie w ogrodzie. Mam zapędy na PPD;p

sylwia_slomc... 12:02, 21 sty 2018

Danuś bez obaw dosypało w nocy śniegiem z 15 cm i nadal sypie , a w górach na bank więcej jeszcze tego śniegu Ogród wygląda na dojrzały ja bym chciała doczekać momentu kiedy mój będzie na takim etapie jak Twój Coraz bardziej zaczynam lubić tą część z łąką i laskiem( którego na razie nie widać)Kiedyś tam będzie zacisznie i przytulnie....tylko ile to jeszcze lat
dana1s 12:20, 21 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś bez obaw dosypało w nocy śniegiem z 15 cm i nadal sypie , a w górach na bank więcej jeszcze tego śniegu Ogród wygląda na dojrzały ja bym chciała doczekać momentu kiedy mój będzie na takim etapie jak Twój Coraz bardziej zaczynam lubić tą część z łąką i laskiem( którego na razie nie widać)Kiedyś tam będzie zacisznie i przytulnie....tylko ile to jeszcze lat

To sporo, u mnie też jest biało, ale może raptem 3cm spadło.
Uwielbiam zimę w górach, niestety nie miałam okazji zbyt często ją tam podziwiać. Postanowiłam to w tym roku nadrobić
Kochana ten zakątek ma 2 lata, oczywiście oprócz tych starych drzew one maja około 12 . To mimo wszystko szybko rośne. Zobacz to mój ogród widok z ulicy w 2007 roku

Staw zarośnięty tak ,że go wcale nie widać tylko pałki. Drzew tez nie ma
a w tym miejscu w zeszłym roku

dana1s 15:27, 21 sty 2018

Właśnie wróciłam z ogrodu, jest dość paskudnie pada mokry śnieg i jest przenikliwie zimno. Ale ostatnio czuję że dzień bez ogrodu to dzień stracony.
Tam jest tak spokojnie i cicho, najchętniej bym tam została na stałe.
Ustaliliśmy z M, że w pierwszej kolejności skończymy płot z przodu i bramę. Później postawimy domek na narzędzia. Dalej most i skończymy murek w biesiadnym o ile nas zima nie zastanie to mamy w planach przemianę zakątka z ogniskiem i strumyka. I chyba na więcej nie starczy czasu.
Właśnie grzebię na all za nowościami i jakoś dziwnie mi samo wskakuje do koszyka, Oczywiście same biało kwitnące krzewy

W ogrodzie cyknęłam kilka zbliżeń

dana1s 15:29, 21 sty 2018

I jeszcze kilka

BasiaLT 19:59, 21 sty 2018

Kochana ten zakątek ma 2 lata, oczywiście oprócz tych starych drzew one maja około 12 . To mimo wszystko szybko rośne. Zobacz to mój ogród widok z ulicy w 2007 roku

Staw zarośnięty tak ,że go wcale nie widać tylko pałki. Drzew tez nie ma
a w tym miejscu w zeszłym roku

Nie do wiary że to jest to samo miejsce. Cudne zmiany.
Kasiek 20:05, 21 sty 2018

Zawsze bede powtarzac, ze Twoj ogrod i watek jest do nasladowania Powinnien byc wzorem dla tych, co od kilku lat chwala sie jedna rabata i dziwia sie, ze mozna miec wiecej w tak krotkim czasie
Mam rabyty 3
dana1s 20:07, 21 sty 2018

BasiaLT napisał(a)

Nie do wiary że to jest to samo miejsce. Cudne zmiany.

Basiu to samo
Mam nadzieję, że w tym sezonie dokończymy front działki, bo już nie mogę na to patrzeć.
Chcę się pozbyć wszystkich materiałów zgromadzonych do budowania i oczyścić cały teren.
Ogród rośnie bardzo szybko, jak nie nadejdzie jakiś mega mróz to może będzie całkiem obfity w kwiaty sezon. Na kalinach są setki pąków

BasiaLT 20:10, 21 sty 2018

dana1s napisał(a)

Basiu to samo
Mam nadzieję, że w tym sezonie dokończymy front działki, bo już nie mogę na to patrzeć.
Chcę się pozbyć wszystkich materiałów zgromadzonych do budowania i oczyścić cały teren.
Ogród rośnie bardzo szybko, jak nie nadejdzie jakiś mega mróz to może będzie całkiem obfity w kwiaty sezon. Na kalinach są setki pąków

No własnie. U mnie taka ciepła zima że wszystko już w bokach startowych. Jak mróz ściśnie to będzie "po ptokach".