Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Radziu2013 15:49, 20 sty 2018

Ja co pomyślę ze wiosna powoli się budzi to nowy mróz i śnieg nastaje
Dzisiaj też sypało (mam nadzieję ze po raz ostatni).

Wiosenne wietrzenie domu... od razu człowiek inaczej się czuję jak św zaczerpnie świeżego powietrza
Zazdroszczę ja to póki co chyba tylko zapalenia oskrzeli bym się nabawił (zimno okropnie). A U Was ile dzisiaj na termometrze było?

Rośliny się budzą Super!!!
dana1s 15:57, 20 sty 2018

Radziu2013 napisał(a)
Ja co pomyślę ze wiosna powoli się budzi to nowy mróz i śnieg nastaje
Dzisiaj też sypało (mam nadzieję ze po raz ostatni).

Wiosenne wietrzenie domu... od razu człowiek inaczej się czuję jak św zaczerpnie świeżego powietrza
Zazdroszczę ja to póki co chyba tylko zapalenia oskrzeli bym się nabawił (zimno okropnie). A U Was ile dzisiaj na termometrze było?

Rośliny się budzą Super!!!

Radziu + 1
Ale w głowie już wiosna, dom przewietrzony znacznie lepiej się nagrzewa i kurzu tyle nie ma. Przy ogrzewaniu kurzy się niestety.
U mnie też sypało, ale od razu znika. Chwilami ładnie było i słonecznie.
Za tydzień będę się cieszyła śniegiem w Tatrach. Tam niech jest po same pachy, a po powrocie zabieram się za przycinanie i opryski i tego się trzymam

Maly_Bialy_D... 20:33, 20 sty 2018

Danuś co tam u Ciebie słychać? Nie miałam czasu ostatnio tu zaglądać uczę się do egzaminów w szkole, za tydzień mam dwa ostatnie, więc później chwila przerwy na odsapnięcie to i czas na forum może się znajdzie
Rzuciłam pracę i szukam lepszej U nas biało, śnieg leży. Ale Ci tych gór zazdroszczę szczęściaro Pozdrawiam Cię cieplutko
dana1s 09:21, 21 sty 2018

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś co tam u Ciebie słychać? Nie miałam czasu ostatnio tu zaglądać uczę się do egzaminów w szkole, za tydzień mam dwa ostatnie, więc później chwila przerwy na odsapnięcie to i czas na forum może się znajdzie
Rzuciłam pracę i szukam lepszej U nas biało, śnieg leży. Ale Ci tych gór zazdroszczę szczęściaro Pozdrawiam Cię cieplutko

Witaj Basiu
Cieszę się, że się odezwałaś. Powodzenia na egzaminach, to koniec nauczania czy tylko kolejny etap?
Pracę znajdziesz prędzej, czy później najważniejsze żeby Cię satysfakcjonowała
U nas dzisiaj sypnęło i jest bardzo zimowo, ładnie to wygląda, ale już mi się chce wiosny.
Niestety w sprawie działki dalej nic i podjęliśmy (chyba, bo ciągle się waham) decyzję o remoncie piętra u Mamy. Mam dość mieszkania na walizkach, to miałoby sens jakby człowiek miał pewność budowy, a tak ciągle na cos czekam i czas mi ucieka. Czas zacząć żyć pełnią życia.
Jedziemy na tydzień w góry, chłopcy chcą na narty a ja pozachwycać się widokami.
Muszę zresetować mózg, bo od tego ciągłego myślenia o budowie prawie mi się gotuje pod kopułą. Nie mam pojęcia co zrobić, żeby było dobrze.
Nie wyobrażam sobie ogrodu na dojazd...to nie dla mnie.
Tutaj u Mamy działka z domem ma 600 m2, maleństwo ale można to urządzić.
Czas pokaże co mnie jeszcze czeka...
Buziaki!

Uwielbiam te kręte ścieżki

I tajemnicze zakątki, marzę żeby doczekać jak wszystko urośnie i wydorośleje. Ciekawe czy będzie mi dane to zobaczyć?

anabuko1 09:28, 21 sty 2018

Zazdroszczę wyjazdu w góry.
Ech,,, a ja, my męczymy się inaczej...
Śniegu nie za dużo masz Danusiu.
Ale u mnie średnio.
Ciemiernik, tak ?
Ładny i mój kwitnie.
Doczekasz się doczekasz wyrośnietego ogrodu.
Znam tą niecierpliwość.
U siebie też tak czekałam.I już jest lepiej.
A teraz jak wy-porządkujemy nowe tereny.Nowe planowania będą i nowe zasadzenia i nowe niecierpliwe czekanie.
Ech...
pozdrawiam
dana1s 09:43, 21 sty 2018

anabuko1 napisał(a)
Zazdroszczę wyjazdu w góry.
Ech,,, a ja, my męczymy się inaczej...
Śniegu nie za dużo masz Danusiu.
Ale u mnie średnio.
Ciemiernik, tak ?
Ładny i mój kwitnie.
Doczekasz się doczekasz wyrośnietego ogrodu.
Znam tą niecierpliwość.
U siebie też tak czekałam.I już jest lepiej.
A teraz jak wy-porządkujemy nowe tereny.Nowe planowania będą i nowe zasadzenia i nowe niecierpliwe czekanie.
Ech...
pozdrawiam

Aniu za tydzień już będę w innej rzeczywistości, cieszę się ogromnie. Ostatni raz byliśmy zimą w górach jak Mały miał 3 lata teraz będzie miał 15
Najlepiej wspominam kulig z pochodniami w środku nocy przez las...to były czasy. Ciekawe, czy w tym roku też coś takiego przeżyjemy
Dzisiaj śniegu dosypało, później pojadę na działkę i uwiecznię zimę
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana, ale to już tak długo trwa, że mnie jasny szlag trafia.
Pokochałam tą ziemię, próbuję od kilku lat stworzyć tam swoje miejsce na ziemi z myślą, że wybuduję tam dom, a tu się okazuje że może to być niemożliwe. Nie wiem czy mam jeszcze tyle siły i chęci żeby tworzyć kolejne miejsce. Zwyczajnie nie chce mi się...
Ja nienawidzę zmian, a ostatnio jest ich tak dużo w moim życiu. Już w głowie miałam poukładany plan, a tu wszystko się sypie.
Podziwiam ludzi, którzy potrafią zmieniać miejsce zamieszkania co jakiś czas i nie mają z tym problemu . Ja nie umiem sobie z tym poradzić.
Aniu a co to za nowe plany?
Nowa działka?

AgataM 10:47, 21 sty 2018

Nie mogę się napatrzeć na te cudowne obrazki z Twojego ogródka. Ścieżki to mistrzostwo świata..... Dopiero jak przyprószyło śniegiem, widać ile set metrów ich ułożyliście.
Życzę Ci udanego wypoczynku. Ładuj tam akumulatory i wracaj z głową pełną pomysłów. A z domem wszystko się ułoży.
dana1s 11:00, 21 sty 2018

AgataM napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na te cudowne obrazki z Twojego ogródka. Ścieżki to mistrzostwo świata..... Dopiero jak przyprószyło śniegiem, widać ile set metrów ich ułożyliście.
Życzę Ci udanego wypoczynku. Ładuj tam akumulatory i wracaj z głową pełną pomysłów. A z domem wszystko się ułoży.

Aguś serdecznie dziękuję za tak miłe słowa
Widzę ,że mamy podobnie, bo ja jak oglądam Twój ogród to aż mi dech zapiera. Jest cudny!
Ścieżki okalają cały ogród, jest ich mnóstwo, ale wreszcie mogę chodzić suchą nogą po cały ogrodzie. Jeszcze tylko podjazd i będę miała czyste buty
Mam nadzieję ,że w górach będzie prawdziwa zima taka jaka pamiętam z dzieciństwa, worek z sianem i z górki. To były czasy
Nie wiem czy się ułoży, ale może w mojej głowie wreszcie się poukłada. Potrzebuje spokoju, za dużo przeżyć miałam w ostatnim czasie...

Chciałabym żeby w tym roku ten zakątek został wykończony

Nowy most, dokończony murek, nowe poduchy i obrus na stole, trawnik z zegarem słonecznym i mnóstwo kwiecia.
Już się nie mogę doczekać
AgataM 11:11, 21 sty 2018

Czegoś mi tu brakuje...... Już wiem!!! Jakiegoś szkraba na rowerku, albo Ciebie na rolkach No... w końcu TAKIE ścieżki trzeba jakoś wykorzystać
dana1s 11:16, 21 sty 2018

AgataM napisał(a)
Czegoś mi tu brakuje...... Już wiem!!! Jakiegoś szkraba na rowerku, albo Ciebie na rolkach No... w końcu TAKIE ścieżki trzeba jakoś wykorzystać

Szkraba? To chyba pozostaje mi poczekać na wnuki, mam nadzieje jeszcze trochę poczekam
Ja na rolkach...to byłby widok
Najbardziej lubię po nich chodzić i delektować się roślinkami. I lubię je zmiatać, wiem że to dziwnie brzmi ale uwielbiam je sprzątać