Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

sylwia_slomc... 21:33, 21 sty 2018

dana1s napisał(a)

Sylwuś początki były trudne, bo tylko czyszczenie, karczowanie i równanie żeby się nie zabić. Potem zima na plany.
Jak już zaczęliśmy kształtować przyszły ogród zaczęłam wierzyć, że to co wymyśliłam ma sens. Do końca bardzo daleka droga i mnóstwo pracy, ale zarys już jest
Teraz każda zmiana jest dość widoczna i to bardzo cieszy.
Rośliny w większości wsadzone tylko czekać aż urosną. Dokupuję już tylko perełki i moje kolekcjonerskie zachcianki. Czasami mnie poniesie na nowości.
Narobiłam się po pachy i mam nadzieję, że kiedyś będę mogła podziwiać mój raj mieszkając na miejscu.
Dzisiaj wpadł mi do głowy genialny plan, ale zanim powiem jaki musze sprawdzić czy tak się da

Zaintrygowałaś mnie
Równanie mówisz....ech kiedyś też miałam wyrównane, a teraz po czterech latach przez te krety to mam same góry i doliny
anpi 22:00, 21 sty 2018

Twoje ścieżki to jakby pastowane nawet były... na wysoki połysk...
AgataM 22:20, 21 sty 2018

Sylwuś, ile w tobie samozaparcia- chylę czoła.Żeby taki kawał ziemi w cudowne miejsce zamienić. I to jeszcze jak..............!!!
ElzbietaFranka 00:14, 22 sty 2018

dana1s napisał(a)

Aniu za tydzień już będę w innej rzeczywistości, cieszę się ogromnie. Ostatni raz byliśmy zimą w górach jak Mały miał 3 lata teraz będzie miał 15
Najlepiej wspominam kulig z pochodniami w środku nocy przez las...to były czasy. Ciekawe, czy w tym roku też coś takiego przeżyjemy
Dzisiaj śniegu dosypało, później pojadę na działkę i uwiecznię zimę
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana, ale to już tak długo trwa, że mnie jasny szlag trafia.
Pokochałam tą ziemię, próbuję od kilku lat stworzyć tam swoje miejsce na ziemi z myślą, że wybuduję tam dom, a tu się okazuje że może to być niemożliwe. Nie wiem czy mam jeszcze tyle siły i chęci żeby tworzyć kolejne miejsce. Zwyczajnie nie chce mi się...
Ja nienawidzę zmian, a ostatnio jest ich tak dużo w moim życiu. Już w głowie miałam poukładany plan, a tu wszystko się sypie.
Podziwiam ludzi, którzy potrafią zmieniać miejsce zamieszkania co jakiś czas i nie mają z tym problemu . Ja nie umiem sobie z tym poradzić.
Aniu a co to za nowe plany?
Nowa działka?

Bo my tak mamy to jest w genach nie lubimy się przenosić. Zmieniłam 3 razy miejsce i nigdy więcej (z mniejszego do większego) po każdej zmianie ciężko wszystko przeżyłam. Ostatnie przenosiny to mieszkanie stało pół roku gotowe zanim zamieszkałam na stałe.
Dana bądź dobrej myśli trzeba wierzyć że się uda wszystko załatwić. Ludzie budują swoje domy w różnym wieku. Zdaje sobie sprawę, że jest to duże obciążenie ABy wszystko obrobic, ale dasz radę.

Ja też tak mam obrabiam też dużo, ale działka to relaks i nie zrezygnuje z niej.

U nas trochę nastało śniegu i temp ok 0 w dzień w nocy ok 4 na minusie więc się trzma snieg

Pozdrawiam.
dana1s 06:56, 22 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zaintrygowałaś mnie
Równanie mówisz....ech kiedyś też miałam wyrównane, a teraz po czterech latach przez te krety to mam same góry i doliny

Jak się uda to wkrótce się dowiecie Trzymaj kciuki!
U nas też krety ryją, ale każdy chce żyć
Biorę grabki i równam

dana1s 06:57, 22 sty 2018

anpi napisał(a)
Twoje ścieżki to jakby pastowane nawet były... na wysoki połysk...

E no bez przesady, ale uwielbiam jak jest posprzątane. Trochę mnie wkurza en składzik materiałów wszelakich, ale nie ma wyjścia muszą być póki się ich nie zużyje, potem będzie pięknie

dana1s 07:02, 22 sty 2018

AgataM napisał(a)
Sylwuś, ile w tobie samozaparcia- chylę czoła.Żeby taki kawał ziemi w cudowne miejsce zamienić. I to jeszcze jak..............!!!

Aguś to o mnie?
Sylwia jest bardzo pracowita i dąży do celu, ja też się staram mimo że mi czasami kłody lądują pod nogami
Na początku wydawało mi się to nie do ogarnięcia, wręcz byłam pewna że nie damy rady, a teraz to taki mój, mały ogródeczek

dana1s 07:11, 22 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu mam dokładnie tak jak piszesz, nienawidzę się przeprowadzać i to nawet nie o same przenosiny rzeczy chodzi, a o zmianę w życiu. Lubię jak wszystko jest poukładane i stabilne, a każdy taki ruch zaburza mój wewnętrzny spokój.
Wiem, że ludzie budują w każdym wieku, ale do tej pory miałam chęć a z roku na rok ogarnia mnie wrażenie że nie dam rady tego ogarnąć i coraz mniej mi się chce. Jakby na to nie patrzeć to jest to co najmniej rok z życia...
Może i ktoś nam wybuduje, ale wykańczać chcę sama. A może będziemy zmuszeni stawiać sami, a tu akurat siła i samozaparcie mają wielkie znaczenie.
No ale już nie marudzę, bo może udało mi się wykombinować coś co może etapami, ale pozwoli mi wybudować tam dom. Muszę zgłębić wiedzę i zobaczymy. Wiosna wkrótce, może cos ruszy
Pozdrawiam Cię serdecznie !

sylwia_slomc... 09:12, 22 sty 2018

Co to za ptaszek na ostatnim zdjęciu? Kciuki ściskam
dana1s 09:55, 22 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co to za ptaszek na ostatnim zdjęciu? Kciuki ściskam

Sylwuś to szczygieł
Kochana trzymaj mocno