Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AgataM 19:28, 13 sty 2018

Pamiętaj, Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Co musisz spełnić,byś mogła zacząć budowę?
dana1s 19:52, 13 sty 2018

AgataM napisał(a)
Pamiętaj, Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Co musisz spełnić,byś mogła zacząć budowę?

Wiem Kochana, ale już nie mam cierpliwości...
Ja wciąż czekam na przekwalifikowanie działki z rolnej na budowlaną. Nie robią tego poszczególnymi działkami tylko całymi dzielnicami. Podobno to strasznie długo trwa, a na dodatek stale są sprzeciwy ludzi, którzy obok siebie nie chcą szeregowców czy apartamentowców i tak się to przeciąga
AgataM 20:10, 13 sty 2018

A może masz po sąsiedzku jakąś działeczkę z budynkiem do kupienia? Połączysz i działasz
dana1s 20:16, 13 sty 2018

AgataM napisał(a)
A może masz po sąsiedzku jakąś działeczkę z budynkiem do kupienia? Połączysz i działasz

Niestety nie, mam jeszcze czekających na to samo co ja sąsiadów
AgataM 20:19, 13 sty 2018

To napiszcie dobitne pismo, zbierzcie podpisy i wyślijcie do ministerstwa.
dana1s 20:24, 13 sty 2018

AgataM napisał(a)
To napiszcie dobitne pismo, zbierzcie podpisy i wyślijcie do ministerstwa.

Pisaliśmy, ale takie podobno są procedury i nic nie wskóraliśmy. Moi sąsiedzi nie załapali się na poprzedni plan w 2005 roku kiedy moja poprzednia działka stała się budowlana i od tamtej pory czekają. To jakaś absolutna masakra
Gosiek33 09:44, 14 sty 2018

Niestety to nienormalne, na dodatek nowe przepisy w sprawie działek z wodą na terenie, rowem, stawem, załamać się można. (możesz u mnie poczytać)

Dobrze, że nie siedzisz, tylko pięknie ozdabiasz dom na dodatek takie rarytasy znajdując. I te ,Twoje, widoki
dana1s 11:27, 15 sty 2018

Gosiek33 napisał(a)
Niestety to nienormalne, na dodatek nowe przepisy w sprawie działek z wodą na terenie, rowem, stawem, załamać się można. (możesz u mnie poczytać)

Dobrze, że nie siedzisz, tylko pięknie ozdabiasz dom na dodatek takie rarytasy znajdując. I te ,Twoje, widoki

Gosiu podobno urząd ma ustawowe 5 lat na wprowadzenie zmian w planie zagospodarowania, jedyny plus że w studium jest to działka pod zabudowę. Może akurat jakiś cud się stanie
A może nie jest mi to pisane, trudno powiedzieć...
Staram się jakoś urządzić sobie przestrzeń, ale bez gruntownych zmian typu burzenie ścian, zrobienie osobnego wejścia nigdy to piętro nie będzie na tyle funkcjonalne i niezależne żebym się tutaj mogła urządzić na stałe. Poza tym do wymiany są wszystkie instalacje, okna i dach obawiam się, że koszt będzie porównywalny co postawienie nowego domu i co tu robić

Miło mi, że podobają Ci się moje fotki Dziękuję!
dana1s 11:36, 15 sty 2018

Dzisiaj zaskoczyła nas zima Trochę zmroziło, ptakom to jednak wcale nie przeszkadza

Pojechaliśmy na działkę, owinęłam hortensje i młode klony. Niedługo wyjeżdżam w góry i boję się, że może mogłyby zmarznąć na amen.
W ogrodzie już tylko resztki traw i inne suszki, owocki wszystkie skonsumowane przez ptaszydła.
W ogrodzie u Mamy tylko wróble, nawet sikorek nie mam. A w ogrodzie cała masa ptactwa. Matko jak ja bym chciała sobie je podglądać z bliska, a nie z doskoku.

dana1s 11:39, 15 sty 2018

Pojawiła się też zapowiedź nowego

ale w ogrodzie dzisiaj rządzi zima

Miłego dnia !!