Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 12:27, 25 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Basiu, nie zdaje egzaminu, ponieważ one wolą ogrodowe delikatesy niż siano, nawet jeżeli na sianie są jabłka, które uwielbiają.
One też wiedzą, co to dieta zbilansowana.

Zgadzam się one wolą buszować na moich rabatach.
Czytam właśnie o kroplach Hukinol, muszę zgłębić wiedzę, bo szkoda mi ogrodu.
BasiaLT 12:41, 25 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Basiu, nie zdaje egzaminu, ponieważ one wolą ogrodowe delikatesy niż siano, nawet jeżeli na sianie są jabłka, które uwielbiają.
One też wiedzą, co to dieta zbilansowana.

Tia... zanim zrobiliśmy ogrodzenie to sarny najbardziej lubiły sobie bilansować dietę moimi trzmielinami i żurawkami. Zżarły mi wszystko do korzeni.
Gosiek33 12:41, 25 sty 2017

dana1s napisał(a)

Tego nie próbowałam , muszę powiesić popołudniu. A jak to w nicy działa?
To chyba chodzi o słońce , które się odbija w tej płycie?
tylko raz był w dzień, tak zawsze przychodzi nocą

Faktycznie tego nie przewidziałam, ale jeśli kilka wiszących - na wietrze stukałoby o siebie może by wystarczyło? Ptaki boją się gdy w dzień taka płytka błyska i stuka ruszając się na wietrze.U Ciebie problemem jest chyba duży ogród i dużo roślin które trzebaby chronić
Gosiek33 12:47, 25 sty 2017

poczytałam jeszcze o odstraszaniu - mydło, włosy - może w tym szaleństwie znajdzie się skuteczna metoda

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=11532&start=14
BasiaLT 12:53, 25 sty 2017

Gosiek33 napisał(a)

Faktycznie tego nie przewidziałam, ale jeśli kilka wiszących - na wietrze stukałoby o siebie może by wystarczyło? Ptaki boją się gdy w dzień taka płytka błyska i stuka ruszając się na wietrze.U Ciebie problemem jest chyba duży ogród i dużo roślin które trzebaby chronić

Właśnie sobie wyobraziłam jak ponawieszałaś wszędzie płyt a za tydzień przyjdzie do ciebie stado saren ze słuchawkami na uszach i z petycją żebyś zmieniła płyty bo te już odsłuchali ha ha
dana1s 12:55, 25 sty 2017

BasiaLT napisał(a)

Tia... zanim zrobiliśmy ogrodzenie to sarny najbardziej lubiły sobie bilansować dietę moimi trzmielinami i żurawkami. Zżarły mi wszystko do korzeni.

Ale na mam płot, z którego one sobie kompletnie nic nie robią

Myślisz , że tacy z nich melomanii
dana1s 12:56, 25 sty 2017

Gosiek33 napisał(a)

Szkoda mi ptaków, te uwielbiam
Ogród duży i dostęp mają z 3 stron

Poczytam o tych włosach, może to pomoże?
Kasiek 12:59, 25 sty 2017

Ale ale...cos musi byc z tymi plytami, tutaj przy bocznych drogach wisi ich pelno...Hmm
Gosiek33 13:09, 25 sty 2017

U mnie płytka wisi tylko na balkonie - mniej sprzątania, za to pod spodem w karmnikach pełno ptasiego towarzystwa
sylwia_slomc... 13:12, 25 sty 2017

dana1s napisał(a)

Petarda odpada, bo musiałabym tam mieszkać żeby go trafić, a dzisiaj buszował w nocy. Bo są kolejne ślady, których wczoraj nie było.
Jedyny plus nawiózł mi równomiernie cały ogród
Ogrodzony siatką po całości na 1,5 m to żadne zabezpieczenie

Nawet mi nie mów bo moje z siatki leśnej dokładnie półtora metra ma. Na razie zdało egzamin. A gdybyś takie dzwoneczki porozwieszała jak u mnie, przy lekkim podmuchu wiatru ślicznie grają, a przy okazji płoszą trochę