Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 08:33, 26 sty 2017

nawigatorka napisał(a)
mocne wejście ogród jak zaczarowany, botaniczny i z ciezka praca w tle.
zczątek ceglanej ściezki mnie oczarował, a brzozy ze starego ogrodu...oj już wiem po co swoje posadziłam
pieknie
i witam wśród pozytywnie zakreconych wnetrzarsko. ja co prawda zakrecona w inna strone ale również

Witam serdecznie w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że moja wizja ogrodu Ci się podoba. Mam wielką nadzieję, że w tym roku ogród znacznie się zmieni właśnie za sprawą ceglanej architektury.
Cegły zamówione już przebieram nogami
Zapraszam

dana1s 08:40, 26 sty 2017

Bardzo już tęsknię za wiosną i słońcem, ale dzisiaj czytałam prognozy na najbliższe dni i co... i już bez mrozu w nocy i w dzień do stopni
Idzie wiosna! Czuję to
Już nie mogę się doczekać na takie widoki

To już wkrótce
Makao_J 09:53, 26 sty 2017

Twój wątek faktycznie pędzi ale nie można u Ciebie się nudzić. Za każdym razem gdy wchodzę na forum patrzę czy coś nowego wstawiłaś. To jak otwieranie prezentu. Uwielbiam oglądać rośliny których nie mam a mogę jeszcze sobie sprawić i dowiedzieć się o nich czegoś od Ciebie.

Przebiśniegi to ja w tym roku sobie kupię. Na razie dosadzałam krokusów, tulipanów i irysów.
Basilikum 10:08, 26 sty 2017

Ale mi sie ladny kwiatek trafil
niesamowite, ze w dwa lata stworzylas tak piekny ogrod

Z sarnami tez mam problemy. Zzarly mi pewnego piekego dnia wszystkie roze, czyli kwiatki im obgryzly, reszta zostala na szczescie. Borowki tez mi zzarly i inne dobro roslinne. Plot pomaga ae jeszcze calkiem nie jestesmy ogrodzeni, ze wzgledu na czas i koszty.
Taki elektryczny pastuch na pewno sie sprawdza. Mamy u owiec taki i dziala jak nalezy. My nie przepadamy za plotem takim siatkowym, kiedys nam sie owca zaplatala i ja prad zabil. Mamy teraz takie paski.
Dla przechodniow owinny wystarczyc tabliczki, ze plot jest elektryczny.
dana1s 10:24, 26 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Twój wątek faktycznie pędzi ale nie można u Ciebie się nudzić. Za każdym razem gdy wchodzę na forum patrzę czy coś nowego wstawiłaś. To jak otwieranie prezentu. Uwielbiam oglądać rośliny których nie mam a mogę jeszcze sobie sprawić i dowiedzieć się o nich czegoś od Ciebie.

Przebiśniegi to ja w tym roku sobie kupię. Na razie dosadzałam krokusów, tulipanów i irysów.

Cieszę się , że lubisz do mnie zaglądać
Miło mi bardzo.
Uwielbiam mój ogród, nie mogę się opanować żeby go nie fotografować dlatego teraz Was zarzucam starymi fotkami

Teraz będzie dzisiejsza
Gile

dana1s 10:31, 26 sty 2017

Basilikum napisał(a)
Ale mi sie ladny kwiatek trafil
niesamowite, ze w dwa lata stworzylas tak piekny ogrod

Z sarnami tez mam problemy. Zzarly mi pewnego piekego dnia wszystkie roze, czyli kwiatki im obgryzly, reszta zostala na szczescie. Borowki tez mi zzarly i inne dobro roslinne. Plot pomaga ae jeszcze calkiem nie jestesmy ogrodzeni, ze wzgledu na czas i koszty.
Taki elektryczny pastuch na pewno sie sprawdza. Mamy u owiec taki i dziala jak nalezy. My nie przepadamy za plotem takim siatkowym, kiedys nam sie owca zaplatala i ja prad zabil. Mamy teraz takie paski.
Dla przechodniow owinny wystarczyc tabliczki, ze plot jest elektryczny.

To dopiero pierwsze dwa lata prac ogrodowych, zastanawiam się jak będzie wyglądał za 10?
Mam nadzieję, że zmieni się na korzyść
Dzisiaj cudna pogoda, idziemy zaraz z M na ogród podcinać drzewa i wyciąć ałyczę, która rośnie w pokoju Dużego
Chcę do końca przygotować teren pod dom i zrobić podjazd , bo na początku marca przyjeżdża pierwsza dostawa cegieł
Sarny to piękne zwierzęta, ale z daleka
Idę zobaczyć co znowu nawywijały. Powieszę te płyty na drzewach i kawałki mydła. Może choć na chwilę coś pomoże.
Też nie lubię siatki dlatego będziemy robić płot drewniany
Zrobi mi ładne tło dla nasadzeń i będzie mniej hulał wiatr
To już wkrótce

Gile dalej

Makao_J 10:35, 26 sty 2017

Wiesz co jeszcze jest u Ciebie nietypowe? To że masz piękny ogród a jeszcze dom tam nie stoi
Pilnuj aby robotnicy nic nie zniszczyli bo oni nie będą przejmować się byle roślinką.
dana1s 10:42, 26 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Wiesz co jeszcze jest u Ciebie nietypowe? To że masz piękny ogród a jeszcze dom tam nie stoi
Pilnuj aby robotnicy nic nie zniszczyli bo oni nie będą przejmować się byle roślinką.

To już drugi raz tak się zadziało...pierwsze ogród później dom.
Robotnikami będziemy my, także nie ma obaw żeby coś zniszczyć.
Chcemy dom postawić sami z pomocą znajomych i rodziny
Raz się udało, myślę że i drugi raz się uda

Jedyni obcy na budowie byli Panowie z betoniarni, którzy nawet ziemię za sobą spłukali i przepraszali , że stopy samochodu zrobiły dziury
Chyba mam szczęście do ludzi

Makao_J 10:54, 26 sty 2017

No to faktycznie dobrze trafiliście.
dana1s 13:04, 26 sty 2017

Makao_J napisał(a)
No to faktycznie dobrze trafiliście.

To prawda, liczę że teraz też trafię na porządnych ludzi

Właśnie wróciłam z działki i o ile widoki są cudowne

O tyle bliska to obraz nędzy i rozpaczy
Aż mi się ryczeć chce, a serce mi prawie pękło.
Te cholerne darmozjady zjadły wszystkie pąki kalin...koreanśkiej, pregense, burkwooda, sztywnolistnej...nie ma ani jednego pąka. Zatem w tym roku kwiatów nie będzie a tym samym fotek też nie...
Szlag mnie trafił, jak zobaczyłam je za płotem

Mam ochotę strzelać!

Jedyny pozytyw to nadchodząca wiosna, odleciały właśnie kruki na północ

A pąki są już bardzo nabrzmiałe, te co się ostały

Pozdrawiam serdecznie !!