Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Gosiek33 13:21, 26 sty 2017

Wyglądają na spasione

Za rok roślinki odbiją, ale łączę się bólu po stracie tegorocznych kwiatów
Makao_J 13:38, 26 sty 2017

To straszne.
Również łączę się w bólu. Zmrowiły się i teraz będą przychodzić. Może wszystkie te straszne sprzęty są przerażające ale może faktycznie trzeba by je zamontować by się od nich odegnać.
BasiaLT 13:42, 26 sty 2017

Roślinkom nic nie będzie, można powiedzieć że nawet się wzmocnią ale niestety kwiatów na wiosnę nie będzie.
pestka56 13:45, 26 sty 2017

Nie dziwię się uczuciom do łobuzów.

To samo czułam, gdy łoś rozdarł niemal na pół moją "reprezentacyjną" śliwę Pissardi. Nie kwitła potem 3 sezony Świerka srebrnego sarna załatwiła na amen.
Mam nadzieję, że płot pomoże.
Te taśmy pastuchowe są dla ludzi nieszkodliwe. Ja bym taką rozciągnęła ze 40 cm ponad szczytem płotu. Dzieci nie sięgną a sarna jak ją lekko (bo to jest słaby prąd) trzepnie, to więcej nie wróci.

Jak zawsze oczy pasę widokami u Ciebie.
U nas też dziś słonecznie i lekki minusik.
anka_ 14:49, 26 sty 2017

Dano a może pociągnij siatkę leśną, tylko tą wysoką. To tanie i szybkie rozwiązanie dopóki nie ma stałego ogrodzenia. Ja też miałam ogromny problem z sarnami i właśnie ta siatkę mi doradzono. Teraz obserwuję sarenki tylko za płotem...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
pestka56 15:04, 26 sty 2017

O, siatka leśna, to świetny pomysł.
Potem jak już nie będzie potrzebna, a domek i oranżeria staną, możesz ją wykorzystać do zrobienia trejaży dla pnączy
dana1s 15:22, 26 sty 2017

Gosiek33 napisał(a)
Wyglądają na spasione

Za rok roślinki odbiją, ale łączę się bólu po stracie tegorocznych kwiatów

Tyle dobra zjadły, że muszą być okrąglutkie
Ja wiem, że odbiją ale rok czekałam na te kwiaty i tak mi jakoś przykro się zrobiło...

Na pociechę wiosna

dana1s 15:25, 26 sty 2017

Makao_J napisał(a)
To straszne.
Również łączę się w bólu. Zmrowiły się i teraz będą przychodzić. Może wszystkie te straszne sprzęty są przerażające ale może faktycznie trzeba by je zamontować by się od nich odegnać.

Już mi trochę przeszło, ale aż mnie serce rozbolało...
Jeszcze ze dwa tygodnie i śnieg zniknie , potem ruszamy z nowym płotem . Pomyślę nad tym pastuchem, żeby mi tam więcej nie właziły, szkodniki jedne

dana1s 15:26, 26 sty 2017

BasiaLT napisał(a)
Roślinkom nic nie będzie, można powiedzieć że nawet się wzmocnią ale niestety kwiatów na wiosnę nie będzie.

Tak, wiem że się rozkrzewią ale na eskimo było ze 100 pąków byłby widok:[
A tak muszę czekać kolejny rok...

dana1s 15:30, 26 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Nie dziwię się uczuciom do łobuzów.

To samo czułam, gdy łoś rozdarł niemal na pół moją "reprezentacyjną" śliwę Pissardi. Nie kwitła potem 3 sezony Świerka srebrnego sarna załatwiła na amen.
Mam nadzieję, że płot pomoże.
Te taśmy pastuchowe są dla ludzi nieszkodliwe. Ja bym taką rozciągnęła ze 40 cm ponad szczytem płotu. Dzieci nie sięgną a sarna jak ją lekko (bo to jest słaby prąd) trzepnie, to więcej nie wróci.

Jak zawsze oczy pasę widokami u Ciebie.
U nas też dziś słonecznie i lekki minusik.

Oj od kilku dni mam mordercze myśli, ale te ich białe doopy mnie rozczulają i nie chcę żeby im się krzywda działa.
Oglądam te pastuchy , M stwierdził że zamówimy i faktycznie zamocujemy nad płotem . Mam nadzieję, że zdążymy do końca sezonu z tymi pracami
Szkoda każdej roślinki. Wiem co czułaś, może to głupie ale normalnie się poryczałam...