Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AgataM 20:02, 09 mar 2018

dana1s napisał(a)

Cieszę się, że podzielasz moje zdanie. Maja klasyczny, ponadczasowy urok.
O takich marzyłam w wersji drewnianej, ale te tez będą pięknie wyglądały w ceglanej elewacji z ceglanym parapetem i zieloną okiennicą
Dziękuję za dobre słowo. Mam ten aparat od wczorajszego popołudnia i ciągle nim kręcę. Mam nadzieję, że się dogadamy
Buziaki wieczorne!

Czy ta ciemna zieleń okiennic będzie miała delikatny odcień oliwki? Widzę już Wasz domek swoimi oczami wyobraźni... A dach....jaki ?
dana1s 20:07, 09 mar 2018

AgataM napisał(a)

Czy ta ciemna zieleń okiennic będzie miała delikatny odcień oliwki? Widzę już Wasz domek swoimi oczami wyobraźni... A dach....jaki ?

Aguś ja już miałam oliwkowy dom... teraz chyba wybiorę inny odcień.
Niewykluczone, że będzie to mięta. Do tego daleka droga, więc jeszcze zmienię zdanie ze 100 razy
Dach ma być karpiówka w graficie, ale ostatnio zakochałam się w blasze na rąbek. Niestety nie stać mnie na łupek, to byłoby cos pięknego
Katkak 20:08, 09 mar 2018

Dana weź się uspokój , bo ja już nie wiem jakimi słowami wyrażać zachwyt dla Twojego ogrodu i sztuki fotografowania .
dana1s 20:27, 09 mar 2018

Katkak napisał(a)
Dana weź się uspokój , bo ja już nie wiem jakimi słowami wyrażać zachwyt dla Twojego ogrodu i sztuki fotografowania .

Kasiu ja się nawet nie próbowałam rozkręcać, wszystko ostatnio jakoś wolniej robię. Przecież nikt, ani nic mnie nie goni
Ogród wymaga jeszcze ogromu pracy, ale sprawia mi to ogromną przyjemność i zamierzam to przeciągać w czasie.
Zdjęcia zawsze lubiłam robić, miałam marzenie żeby mieć znów lustrzankę i po raz kolejny doszłam do tych samych wniosków, że to nie jest sprzęt dla mnie .
Wróciłam do kompakta i jestem zadowolona, może jeszcze zdjęcia nie są idealne, może nigdy nie będą, ale mogę klikać co mi się żywnie podoba bez noszenia wielkiej torby ze sobą.
Co ja poradzę, że mnie interesuje absolutnie wszystko od mrówki po kratery na księżycu, a żeby to wszystko uwiecznić musiałabym mieć jeszcze kilka obiektywów. ...wolę kilka nowych roślin

Dziękuję!

Magleska 20:46, 09 mar 2018

Witam się pierwszy raz u Ciebie od dłuższego czasu tu zaglądam i zachwycam się zdjęciami i Twoim ogrodem
troszkę też poczytałam o problemach z pozwoleniem ......bardzo współczuję ,ale liczę na to ,że w końcu Wam się uda mieć w tym raju domek ......bardzo bardzo kibicuję

ps. zdradzisz model swojego nowego aparatu ?...ładnie proszę powoli przymierzam się do kupna ........na razie mam namiar na Sylwii aparat,ale doczytałam ,że też masz nowy i mały .....jeśli to nie problem oczywiście
Pozdrawiam cieplutko
dana1s 21:08, 09 mar 2018

Magleska napisał(a)
Witam się pierwszy raz u Ciebie od dłuższego czasu tu zaglądam i zachwycam się zdjęciami i Twoim ogrodem
troszkę też poczytałam o problemach z pozwoleniem ......bardzo współczuję ,ale liczę na to ,że w końcu Wam się uda mieć w tym raju domek ......bardzo bardzo kibicuję

ps. zdradzisz model swojego nowego aparatu ?...ładnie proszę powoli przymierzam się do kupna ........na razie mam namiar na Sylwii aparat,ale doczytałam ,że też masz nowy i mały .....jeśli to nie problem oczywiście
Pozdrawiam cieplutko

Witam serdecznie
Bardzo się cieszę, że moje fotki Ci się podobają. Aparat (masz pv.) przejdzie test przy pełni
Ogród się dopiero tworzy, jesteśmy tam 3-ci sezon, ale już go kocham nad życie.
Bardzo chciałabym już nie musieć tam dojeżdżać, ale niestety urząd nam nie ułatwia...
Pozdrawiam i zapraszam!

dana1s 17:22, 10 mar 2018

Dzisiaj pierwszy na prawdę słoneczny, wiosenny dzień. Posprzątałam trochę na rabatach. Wycięłam resztę bylin i imperaty. Reszta zostaje za jakieś dwa tygodnie.
Trawy już straszą, ale to jeszcze nie pora.
Pozamiatałam chodniki, zeszło mi ponad godzinę . Matko ile tego
Od razu zrobiło się przyjemniej.
W ogrodzie już wiosna na całego nawet bzyki się pojawiły

dana1s 17:25, 10 mar 2018

Kwitną już krokusiki, małe ale jak cieszą

przylaszczki nieśmiało wyglądają spod liści

wawrzynkom się dostało od mrozów, mam nadzieję że zakwitną

dana1s 17:29, 10 mar 2018

Przebiśniegi już w pełnym rozkwicie, uwielbiam te delikatne kwaituszki

W drodze na działkę wypasały się kucyki, urocze zwierzaki

zając dał nogę ,ale bażanta ustrzeliłam. Trochę niewyraźny, ale piękny królewicz

AgnieszkaW 17:48, 10 mar 2018

Danusiu, Twoje zdjęcia to magia... Chłonę je całą sobą. Przedwiośnie już zapukało do Twojego ogrodu, a u mnie jeszcze nic...