Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dzika_roza 09:29, 13 maj 2018

dana1s napisał(a)

Pod lilakami rosną bodziszki i hosty, są tez jeżówki, orliki hortensje itd.

A co wg Ciebie pasowaloby pomiedzy lilaki posadzone co 2,80?
I cos krzewiastego pod nie, bo chce prowadzic bardziej podkrzesane, nie taki wielki krzak od ziemi.
anpi 10:11, 13 maj 2018

Bodziszki mają tak piękne kwiaty ,tylko szkoda że takie małe, mogłyby mieć tak z 6cm średnicy -jak można zobaczyć na ekranie monitora .Cudowne!Powiększam na maxa!!!
dana1s 20:04, 13 maj 2018

dominika_ napisał(a)
Super warzywik będzie, chodzę sobie po Twoim ogrodzie i odpoczywam, po prostu uwielbiam.

Dominisiu mam nadzieję, że smaczne warzywka nam urosną
Bardzo mi miło, spaceruj do woli teraz jest u mnie najpiękniejszy czas Zapraszam

dana1s 20:10, 13 maj 2018

Katkak napisał(a)
Danusiu uwielbiam tu buszować . Cieszę się jak dziecko, bo moje oczko zaczyna żyć własnym życiem, w sensie, że np. wczoraj widziałam larwę ważki, już taka wielgachna, żabka z nami została ta przyniesiona ze stawu i wpuściłam w pt całe stadko sporych już kijanek, więc będzie się działo. Miałam kalinę Roseum i prowadziłam ją jak drzewko na pniu. Ale cierpliwość mi się skończyła, bo dosłownie mimo oprysków nijak nie mogłam sobie poradzić z mszycami na niej.

Kasiu cieszę się
Ja uwielbiam wodny świat. Pod wodą aż huczy...ryb setki, kijanek miliony, traszki, ważki, nartniki i inne. Bardzo się cieszę, że doświadczasz tego u siebie
U mnie nigdy w życiu nie było problemu z tą kaliną, to chyba moja ulubionaTe kule na zdjęciu mają około 15 cm średnicy i nic ich nie zżera
Szkoda, że u Ciebie nie zdaje egzaminu...

dana1s 20:16, 13 maj 2018

dzika_roza napisał(a)

A co wg Ciebie pasowaloby pomiedzy lilaki posadzone co 2,80?
I cos krzewiastego pod nie, bo chce prowadzic bardziej podkrzesane, nie taki wielki krzak od ziemi.

Ja z pewnością wybrałabym tawuły, hortensje bukietowe i krzewuszki. Mogłyby tez być kalinyA jeszcze niżej byliny, ale to moje wizje ogrodowe a ty wybierzesz co się Tobie podoba

Radziu2013 20:18, 13 maj 2018

Szał kwitnienia...powtórzę po tobie...narcyzy, bzy, kaliny, róże...lato plącze się z wiosną...A w rezultacie masz pewnie niesamowitą symfonie zapachów

Moda na warzywniki w skrzyniach poszerza swoje kręgi A na jaki kolor będziecie je malować? Będzie szałowo...Ale U Ciebie to akurat nie nowość
dana1s 20:21, 13 maj 2018

anpi napisał(a)
Bodziszki mają tak piękne kwiaty ,tylko szkoda że takie małe, mogłyby mieć tak z 6cm średnicy -jak można zobaczyć na ekranie monitora .Cudowne!Powiększam na maxa!!!

Aniu ja uwielbiam te rośliny, niektóre mają całkiem spore kwiaty. Ciągle sprowadzam nowe
Dziękuję

dana1s 20:31, 13 maj 2018

Radziu2013 napisał(a)
Szał kwitnienia...powtórzę po tobie...narcyzy, bzy, kaliny, róże...lato plącze się z wiosną...A w rezultacie masz pewnie niesamowitą symfonie zapachów

Moda na warzywniki w skrzyniach poszerza swoje kręgi A na jaki kolor będziecie je malować? Będzie szałowo...Ale U Ciebie to akurat nie nowość

Radziu to fakt, nie pamiętam takiego sezonu. Wszystko kwitnie na raz, ale bardzo krótko. Gorąco robi swoje...ale pachnie obłędnie

U nas inny warzywnik nie zdałby egzaminu, a i mój kręgosłup już krzyczy
Kolor identyczny jak płot, a pomiędzy betonowe ścieżki. Do wąskiej z tyłu dojdą kratki do podwiązania pomidorów.

Dziękuję!

Radziu co ja miałam Ci wysłać, będę pakować irysy na pocztę to może za jednym zamachem

dana1s 20:35, 13 maj 2018

Dzisiaj byłam na wycieczce na Dniach kwitnącej azalii w Pisarzowicach...RAJ!!!!!!!

Pudełek

dana1s 20:37, 13 maj 2018

Pudełko