Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 07:25, 22 mar 2019

Agania napisał(a)
Jesteście prawie sąsiadami

Aguś mam do Was dokładnie tyle samo, tylko w różne kierunki
greg66 20:16, 22 mar 2019

To takie azyle zieleni są w centralnym Śląsku?
pestka56 02:21, 23 mar 2019

I wydało się czemu ogród Dany taki piękny Szczęściara, psia kość

Właśnie znalazłam tanie piłki lekarskie w kilku wielkościach. Tylko muszę wykombinować, czy wlewać beton do środka, czy osiatkowywać i nakładać papkę na wierzch. Beton można barwić w masie, ale można też pomalować np. Krylonem.
sylwia_slomc... 09:29, 23 mar 2019

dana1s napisał(a)
Byłam dzisiaj od wczesnego ranka w ogrodzie. Trochę zrobiłam, ale nie wszystko z listy. Jest zimno, a ja już byłam taka spocona, że musiałam do domu żeby się przebrać. Teraz obiad, a potem zebranie u Młodego...ciekawe czy egzaminy się odbędą. Zaczynam się bać, rozumiem absolutnie powody nauczycieli, ale akurat trafiło na dwóch moich synusiów i ich egzaminy. Duży się cieszy że maturę odroczą

Zatem z ogrodowych, pozamiatałam moją spalinową miotłą, kocham to urządzenie, dostałam od M w zeszłym roku na urodziny i to mój ulubiony sprzęt w ogrodzie. Latam na nim jak czarownica
Potem ogarnęłam nową rabatę, na którą przesadziłam kilkadziesiąt malin. Są wreszcie w słońcu i w jednym miejscu.
Potem posprzątałam z grubsza potok ze stawu

skończę dopiero w sobotę jak M upora się z ogniskiem
Jakby Ktoś myślał, że u mnie już jest posprzątane to pokażę dowody że wcale nie
Mam kilka takich ogromnych kup z gałęziami

Dobrze, że pokazujesz, wielu unika takich fotek, a takie obrazki też wpisane w życie ogrodnika
Masz tam jakieś ścieżki też z cegły?
dana1s 19:28, 23 mar 2019

greg66 napisał(a)
To takie azyle zieleni są w centralnym Śląsku?

No pewnie, że są To już nie ten Śląsk co kiedyś, teraz jest tu pięknie i zielono
dana1s 19:30, 23 mar 2019

pestka56 napisał(a)
I wydało się czemu ogród Dany taki piękny Szczęściara, psia kość

Właśnie znalazłam tanie piłki lekarskie w kilku wielkościach. Tylko muszę wykombinować, czy wlewać beton do środka, czy osiatkowywać i nakładać papkę na wierzch. Beton można barwić w masie, ale można też pomalować np. Krylonem.

Kasiu z pewnością ma to ogromne znaczenie na kwitnienie w moim ogrodzie
O o piłce nie pomyślałam, ale to super pomysł. Ja bym lała do środka i pomalowała. Ale zrobisz jak uznasz
dana1s 19:34, 23 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze, że pokazujesz, wielu unika takich fotek, a takie obrazki też wpisane w życie ogrodnika
Masz tam jakieś ścieżki też z cegły?

Nigdy nie unikam takich fotek, ciągle powtarzam że moje zaplecze gospodarcze wymaga jeszcze mnóstwa pracy. A tak to już jest żeby było pięknie pierwsze musi być bardzo brzydko

Ścieżki dochodzą do namiotu. Zostało zrobić pomiędzy skrzyniami. Tym się zajmiemy jak będą skrzynie. Myślę o czymś innym nić cegła

Tak tam mam

dana1s 19:39, 23 mar 2019

Dzisiaj był niesamowity dzień. Od rana piękne słońce i wysoka temperatura.
Najpierw ogarnęliśmy u Mamy i zaczyna wyglądać schludnie. Nie mam weny na ten ogródek...
Później pojechaliśmy do siebie i nieźle się narobiliśmy. Ale widzę że moja radość rośnie wprost proporcjonalnie do zmęczenia

Pierwsze wyciągnęłam kule do ogrodu, czekałam na to pół roku

dana1s 19:45, 23 mar 2019

Później pomalowałam podest pod leżakami, ale trzeba jeszcze raz. Muszę kupić farbę.

Posiałam pietruszkę, koperek i białe aksamitki. Tak mi się spodobały, że nie mogłam się im oprzeć

A M w międzyczasie palił nasze zasieki na mamuty, uwielbiam ogród spowity dymem

jedna kupa prawie zniknęła, ta najważniejsza kolczasta

Ogród z dnia na dzień bardziej zielony

Basilikum 19:46, 23 mar 2019

ale fajnie, ze juz wiosna
piekne roslinne fotki jak zwykle u Ciebie
tez sie dzis narobilam w ogrodzie w krotkim rekawku i spodenkach