karlos
16:47, 18 lut 2019

Witam
Jestem na forum kilka lat (głównie czytanie), a mój ogród powstaje 2 lata, więc czas na założenie wątku i wymianę zdań. Tudzież jak napisała Anitka "będziesz miał fajny pamiętnik ogrodowy" 
W 2016 kupiliśmy 18 arową działkę budowlaną, pod sosnowym laskiem i jesienią wystartowaliśmy z budową domu. Przed zimą udało się ją ogrodzić "na gotowo" (oprócz frontowego) i postawić fundamenty. Na wiosnę 2017 ruszyliśmy z budową na poważnie i równocześnie z ogrodem. Oczywiście nasłuchałem się jak to "zabieram się od d### strony" bo kto zaczyna od ogradzania, ogrodu, albo rąbania drewna jak jeszcze nie ma kominka. No ale ja 20 lat w logistyce, więc planowanie itp sprawy nie są mi obce i udało mi się ogarnąć wszystko zgodnie z planami

Powolutku opiszę jak powstawał ogród, aż dogonię teraźniejszość
Tak to wyglądało na początku, lato 2106
Tyle udało się zrobić do zimy
Wiosna 2017 i wystartowaliśmy
Woda do końca działki, żywopłot z grabu, no i pierwsze miejsce do siedzenia
CDN ....

W 2016 kupiliśmy 18 arową działkę budowlaną, pod sosnowym laskiem i jesienią wystartowaliśmy z budową domu. Przed zimą udało się ją ogrodzić "na gotowo" (oprócz frontowego) i postawić fundamenty. Na wiosnę 2017 ruszyliśmy z budową na poważnie i równocześnie z ogrodem. Oczywiście nasłuchałem się jak to "zabieram się od d### strony" bo kto zaczyna od ogradzania, ogrodu, albo rąbania drewna jak jeszcze nie ma kominka. No ale ja 20 lat w logistyce, więc planowanie itp sprawy nie są mi obce i udało mi się ogarnąć wszystko zgodnie z planami

Powolutku opiszę jak powstawał ogród, aż dogonię teraźniejszość

Tak to wyglądało na początku, lato 2106

Tyle udało się zrobić do zimy

Wiosna 2017 i wystartowaliśmy

Woda do końca działki, żywopłot z grabu, no i pierwsze miejsce do siedzenia

CDN ....