Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 17:55, 24 mar 2019

Kocham ten czas, dziennie odkrywam coś nowego jeszcze chwila i zakwitną wiśnie
Raj na ziemi!
BasiaLT 21:32, 24 mar 2019

Danusiu wszędzie ładnie i wiosennie ale u ciebie najpiękniej i żadne stery gałęzi tego nie zmienia.
dana1s 06:22, 25 mar 2019

BasiaLT napisał(a)
Danusiu wszędzie ładnie i wiosennie ale u ciebie najpiękniej i żadne stery gałęzi tego nie zmienia.

Basiu kochana, bardzo dziękuję za ten serdeczny komentarz!! To bardzo miłe uczucie jak Ktoś docenia efekty naszej pracy, jeszcze raz dziękuję

Katkak 06:27, 25 mar 2019

Też uważam, że obowiązki pidzieliłas równo. Danuś każdy listek i kwiatek teraz cieszy. Kucam u siebie w igrodzie i wypatruję co tam jeszcze z zuemi wyłazi. Jeśli moi sąsiedzi jeszcze łudzili się, że jestem nirmalna, to teraz pewno przestali'
dana1s 06:36, 25 mar 2019

Katkak napisał(a)
Też uważam, że obowiązki pidzieliłas równo. Danuś każdy listek i kwiatek teraz cieszy. Kucam u siebie w igrodzie i wypatruję co tam jeszcze z zuemi wyłazi. Jeśli moi sąsiedzi jeszcze łudzili się, że jestem nirmalna, to teraz pewno przestali'

Kasiu, też tak uważam
Ja mam podobnie, ale od lat mało mnie obchodzi co sobie o mnie myślą inni. Ja nikomu do garca nie zaglądam Moje sąsiadki w tym czasie, jak ja robię dziwne pozy z aparatem, leżały wiosennie u kosmetyczek. Ja miałam okłady borowinowe na dłoniach z ziemi ogrodowej...hahahah
Miłego dnia

pestka56 11:44, 25 mar 2019

Wcale nie jestem pewna, czy uratuję drzewo Przyglądam się co tam się dzieje na pniu i mam coraz więcej wątpliwości. Pokazałam zdjęcia Mazanowi i poprosiłam o opinię, ale mi nie odpowiedział jak na razie.

Zdjęcie krokusów prześliczne
TAR 12:31, 25 mar 2019

Dana a co to za piekny krzaczek???

dana1s napisał(a)

my tez ostatnie 2 weekendy robilismy porzadki w ogrodzie, zostały nieliczne trawy do przyciecia.krzaczki poprzycinane, suszki uprzatniete, wertykulacja tez zrobiona. i wczoraj dosadzilam 50 krzaczkow nowych sadzonek truskawek. tym razem dobrałam pozniejsze odmiany wiec zanosi sie ze od maja do sierpnia bede zaopatrzona w moje ulubione owoce

jak tam budowa domku, zaczynacie?
Agania 14:05, 25 mar 2019

Ty to potrafisz przy wielkich porządkach cudowności pokazywać i nawet ogród zadymiony czaruje
dana1s 14:08, 25 mar 2019

TAR napisał(a)
Dana a co to za piekny krzaczek???

my tez ostatnie 2 weekendy robilismy porzadki w ogrodzie, zostały nieliczne trawy do przyciecia.krzaczki poprzycinane, suszki uprzatniete, wertykulacja tez zrobiona. i wczoraj dosadzilam 50 krzaczkow nowych sadzonek truskawek. tym razem dobrałam pozniejsze odmiany wiec zanosi sie ze od maja do sierpnia bede zaopatrzona w moje ulubione owoce

jak tam budowa domku, zaczynacie?

Tarciu to Abeliofylum koreańskie, na etykietce ma Roseum, ale wydaje mi się że to jest zwykłe białe. Ale tak, czy siak jest piękne

My posprzątaliśmy z grubsza na początku marca, a teraz kończę po kolei to co zostało do zrobienia. Wertykulacja przede mną, ale jest za mokro.
Truskawki muszę dopiero posadzić, ale nie mogę im znaleźć miejsca...

Z domkiem sama nie wiem, czy to ma sens. Na pewno nie na teraz, kiedy chłopcy jeszcze w domu, a przecież ich nie wygonię A razem się nie zmieścimy.
Budować coś, w czym zamieszkam dopiero na emeryturze to chyba za wcześnie i szkoda kasy... to będzie niszczało niezamieszkane
Pozwolenie mam jeszcze ważne dwa lata i tym samym czas na przemyślenia. Myślę, że czas pokaże i sam podrzuci odpowiedź.
Nic na siłę!
Żebym miała zgodę na normalnej wielkości dom, dawno bym mieszkała a tak kasa się upłynnia, a czas biegnie, a ja czekam i czekam...
Pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się, że jesteś!!

TAR 14:17, 25 mar 2019

No i teraz padlam ze smiechu, wiesz ze ja takie cos mam i nazywam to różowa forsycja? u siebie wyprowadziłam na drzewko. nigdy nie zwrocilam uwagi na kwiatkipojedyncze tylko zawsze w masie. chyba przesadze blizej tarasu zeby oko wiosna cieszylo, teraz w jakims narozniku rosnie i malo zwracam na nie uwage.

na truskawki masz ostatnie chwile, u siebie posadzilam sadzonki frigo++ z gwarancja owocowania juz w tym roku, poprzednie ktore kupilam w tej samej firmie owocowaly.