Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

greg66 20:41, 16 kwi 2019

Mostek odżył na pewno Tata spogląda z góry i się uśmiecha

dana1s 20:44, 16 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Mostek odżył na pewno Tata spogląda z góry i się uśmiecha

Grzesiu myślę, że tak właśnie jest!
Akurat były Jego urodziny , bardzo żałuję że nie może ze mną podziwiać tej wiosny...
Katkak 20:46, 16 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Grzesiu myślę, że tak właśnie jest!
Akurat były Jego urodziny , bardzo żałuję że nie może ze mną podziwiać tej wiosny...

A ja myślę, że podziwia
dana1s 20:47, 16 kwi 2019

Katkak napisał(a)

A ja myślę, że podziwia

Kasiu no tak z góry, ale jakby tak ze mną usiadł i przytulił...tęsknię
Makao_J 22:08, 16 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Aniu u mnie rośnie w różnych miejscach w ogrodzie i w półcieniu i w pełnym słońcu i wszystko mu odpowiada, to całkowicie bezproblemowa roślina ale dość ekspansywna . Wolę inne np ładnie zadarnia kantabryjski i pięknie kwitnie mam dwie odmiany pomieszane Biovoko i Cambridge super się prezentują
Mam mnóstwo odmian bodziszków, uwielbiam je!

Tobie jakoś udaje się go ogarnąć Co mu robisz?

Muszę zacząć lybić bodziszki. Do tej pory ich ekspansywność mnie odstraszała. Ale długo kwitną i to mnie ciągnie do nich.
pestka56 22:52, 16 kwi 2019

Aniu, ja swoje bodziszki tnę i dobrze nam razem. Też jak Dana mam kilka odmian i zamierzam mieć ich więcej.
Dana go chyba nie ma, bo kwitnie na żółto, ale fajny do zadarniania jest przywrotnik. Mam ostroklapowego. Jasnozielone liście super rozświetlają przestrzenień pod krzewami.
Gosialuk 23:27, 16 kwi 2019

Kasiu jak to tniesz bodziszki? Kiedy? Ja tylko wycinam zeschłe liście na wiosnę.
Katkak 05:29, 17 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Kasiu no tak z góry, ale jakby tak ze mną usiadł i przytulił...tęsknię

Wiem Słońce
dana1s 07:31, 17 kwi 2019

Makao_J napisał(a)

Tobie jakoś udaje się go ogarnąć Co mu robisz?

Muszę zacząć lybić bodziszki. Do tej pory ich ekspansywność mnie odstraszała. Ale długo kwitną i to mnie ciągnie do nich.

Aniu jak się rozłazi to go kształtuję w poduchę po bokach pobierając młode roślinki, które albo rozdaję albo sadzę gdzie indziej. Niektóre zupełnie wycinam na jesień, jeszcze inne kroję nożem na części i rozsadzam po ogrodzie. Nie mam z nimi problemu
Ja je bardzo lubię i szukam nowych odmian, chociaż powiem szczerze że te z bordo liści to straszne chimery. Szukam teraz odmian o pełnych kwiatach, muszę dorwać w szkółce bo z all już nic nigdy nie zamówię...
dana1s 07:33, 17 kwi 2019

pestka56 napisał(a)
Aniu, ja swoje bodziszki tnę i dobrze nam razem. Też jak Dana mam kilka odmian i zamierzam mieć ich więcej.
Dana go chyba nie ma, bo kwitnie na żółto, ale fajny do zadarniania jest przywrotnik. Mam ostroklapowego. Jasnozielone liście super rozświetlają przestrzenień pod krzewami.

Kasiu ja też tnę jak mi pasuje, ale akurat korzeniasty i kantabryjski jest prawie zimozielony i jego tylko podrywam do konkretnego kształtu. Himalajskie, Renarda, łąkowe, Żałobne wszystko tnę i dzielę na mniejsze
Mam przywrowtnika i to całkiem sporo, bardzo go lubię, a kwiaty są limonkowe