Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Nowa12 20:22, 27 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Aguś u Koniora, była jedna sztuka Chyba na mnie czekała Droga jak diabli, ale musiałam ją mieć
Moly już miałam w rękach, ale do Pink Beauty mam sentyment, umarła mi jak się przenosiłam do nowego ogrodu i bardzo ją chciałam mieć. I wreszcie jest!
Dzisiaj podjeżdżały całe autobusy ogrodoturystów i tłok był straszny, a jak wszystko szybko znikało trzeba było biegiem żeby coś zdobyć...

Ja byłam pierwszy raz u Koniora i naprawdę wielkie to ogrodnictwo jest.
Miałaś szczęście z tą kaliną. Ja jej nie znalazłam u Koniora. Ale jak kupiłam Molly to i tak byłam happy .
Pink beauty mam chociaż malutką. W soboty to zdaję sobie sprawę ile ludzi jest. Tak jak piszesz całe autobusy przyjeżdżają. Ja jeszcze planuję w majówkę gdzieś podjechać.
dana1s 20:26, 27 kwi 2019

TAR napisał(a)
no tej pink sensation to ci zazdroszcze, reszte mam a co to za kalina u ciebie ta limonkowa?

Aniu polowałam na nią trochę i jest Bardzo się cieszę!
Limonkowa jest póki co Popcorn, za chwilę zbieleje Z takich kulistych japońskich mam jeszcze Newport i Rotundifolium.
dana1s 20:28, 27 kwi 2019

pawel_snopek napisał(a)
Jednak krzewy kwitnące robią dobrą robotę wiosną

Pawle ja kocham krzewy i drzewa kwitnące, według mnie nie ma bez nich ogrodu
Ta masa kwiecia robi wielkie wrażenie
dana1s 20:34, 27 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja byłam pierwszy raz u Koniora i naprawdę wielkie to ogrodnictwo jest.
Miałaś szczęście z tą kaliną. Ja jej nie znalazłam u Koniora. Ale jak kupiłam Molly to i tak byłam happy .
Pink beauty mam chociaż malutką. W soboty to zdaję sobie sprawę ile ludzi jest. Tak jak piszesz całe autobusy przyjeżdżają. Ja jeszcze planuję w majówkę gdzieś podjechać.

Aguś wielkie i ogromny wybór mają. Ja tak się zapuściłam w te kaliny, że aż sobie krzyknęłam ze szczęścia jak ją wypatrzyłam.
Był jeszcze kwaśnodrzew, ale musiałam wybrać bo ceny były powalające...
Ja następnym razem kupię Molly, ale dzisiaj i tak nadwyrężyłam założony budżet. Teraz muszę się skupić na pracach budowlanych czeka nas kupno zaprawy i innych takich, ten wyjazd to raczej epizodyczny był. Mam jeszcze chęć na Wojsławice, ale to bliżej wakacji.
Było bardzo dużo Czechów i całe autokary ludzi z różnych rejonów Polski. Ciekawe może jakaś Ogrodowiskowa grupa była

A gdzie chcesz się wybrać?
Nowa12 21:05, 27 kwi 2019

Najchętniej zajrzałabym jeszcze do Pisarzowic bo niestety nie zdążyliśmy ostatnim razem. Jakiś sentyment czuję do tych szkółek. Może dlatego że kupowałam tam pierwsze rośliny.
Chciałam też wpaść do Żor. Byłaś kiedyś w Conice albo Limbie?
dana1s 21:18, 27 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
Najchętniej zajrzałabym jeszcze do Pisarzowic bo niestety nie zdążyliśmy ostatnim razem. Jakiś sentyment czuję do tych szkółek. Może dlatego że kupowałam tam pierwsze rośliny.
Chciałam też wpaść do Żor. Byłaś kiedyś w Conice albo Limbie?

Ja dzisiaj byłam i w sumie nic tam nie kupiłam, tylko róże. Ceny straszne, przebrane...
Może w tygodniu dołożą to i owo
Nie byłam w Żorach w tych szkółkach, to chyba szkółki rodzeństwa. W internetowej liście roślin nie mają nic ciekawego, może na miejscu jest inaczej?
Nowa12 22:32, 27 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Ja dzisiaj byłam i w sumie nic tam nie kupiłam, tylko róże. Ceny straszne, przebrane...
Może w tygodniu dołożą to i owo
Nie byłam w Żorach w tych szkółkach, to chyba szkółki rodzeństwa. W internetowej liście roślin nie mają nic ciekawego, może na miejscu jest inaczej?

To ja tak trochę byłam rozczarowana Kapiasem. Stwierdziłam, że oni tak naprawdę mają same małe sadzonki. Większą roślinę to ciężko kupić. Kupiłam tam tylko ŚŚ bo nic innego ciekawego nie wpadło mi w ręce. Ale i tak wolę te większe ogrodnictwa bo jest szansa dostać to, czego się potrzebuje.
dana1s 06:52, 28 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

To ja tak trochę byłam rozczarowana Kapiasem. Stwierdziłam, że oni tak naprawdę mają same małe sadzonki. Większą roślinę to ciężko kupić. Kupiłam tam tylko ŚŚ bo nic innego ciekawego nie wpadło mi w ręce. Ale i tak wolę te większe ogrodnictwa bo jest szansa dostać to, czego się potrzebuje.

Aguś kupiłam u Nich tylko powojniki, bo akurat wystawiali nowe i był ogromny wybór.
Tam było tyle ludzi, że nie nadążali donosić roślin...
Ale faktycznie wszystko raczej małe i w różnym stanie. Myślę, że po weekendzie się uspokoi i wtedy będzie większy wybór.
Ja też lubię duże szkółki człowiek chodzi godzinę i pasie oko
dana1s 06:55, 28 kwi 2019

U mnie pada, padało chyba całą noc delikatnie, ale jest chłodniej i mokro Wreszcie zieleń jest soczysta

Katkak 07:03, 28 kwi 2019

U mnie z deszczem posobnie. Bardzo mnie to cieszy