Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 21:10, 22 cze 2019

pestka56 napisał(a)
Wczoraj wyglądało, że popada solidnie i skończyło po pół godzinie.Tyle że trochę się ochłoziło.
Też nic nie pryskam. Tylko podlewam grzybobójczymi moją wejmutkę i rośliny w pobliżu, i smaruję jej pień. Nie poddaje się drzewo póki co. To na szczęście ocienione.

Mrówek zatrzęsienie, gdzie nie stąpnąć mrowisko

U nas dzisiaj się zachmurzyło i wyglądało na ulewę, a popadało może 20 minut, ale dobre i to
Ja też nic nie robię, nawet nie sprzątam ani nie plewię ale od poniedziałku mam nadzieję nadrobić zaległości
dana1s 21:13, 22 cze 2019

anpi napisał(a)
Balerina znów mnie zachwyciła...i gdzie by tu ją wcisnąć?

Balerina jest piękna ja myślę nad jeszcze kilkoma, albo coś w tym stylu podoba mi sie Mozart i Sweet preety. Chyba dokupię róż

dana1s 21:18, 22 cze 2019

Dzisiaj odpoczywałam i kompletnie nic nie robiłam. Pojechałam wieczorem do ogrodu i tylko się załamałam ile mnie roboty czeka. Muszę się ostro wziąć do pracy, bo ogródek straszy...
Po pierwsze nie ma wody w stawie...obraz nędzy i rozpaczy

To efekt ostatnich upałów

Jedynie chwastom nic nie przeszkadza, rosną jakby nigdy nic...

tu jeszcze chwila i nie wejdę, masakra

Trawa po wczorajszym deszczu jakby ciut zzieleniała

I różom taki stan rzeczy wyjątkowo odpowiada

dana1s 21:20, 22 cze 2019

Niebo miało fantastyczny kolor, trochę złowrogi ale kocham takie kontrasty

dana1s 21:21, 22 cze 2019

I takie tam

dana1s 21:22, 22 cze 2019

TAR 21:31, 22 cze 2019

i u mnie pelno robali, cos zzera mi jarzaba, dzis wieczorem pryskam. na liliach poskrzypka, lilie po kwitnieniu wywalam, nawet kruszyny zaatakowane jakims bialym cholerstwem, wyglada na mszyce kapusciana, dzis opryskam, to samo modrzewie - mszyca, buki - zdobniczka i tabuny mrowek. do tego cos objada liscie hortek i te zielone wstretne pasikoniki żreja wszystko jak leci.
z plusow, wyległy sie ostatnie ptaszki w palibinie. 6 maluszkow.w sumie w naszych drzewkach ogrodowych wykluło sie ok. 14 ptakow. Do tego kazda budka lęgowa byla zasiedlona. liczac po przynajmniej 3-4 ptaszki na budke bedzie ze 35 mlodych. w kilku budkach byly podwojne lęgi. Czyli nasze dzialania przyczynily sie do wzbogacenia populacji ptakow o ok. 40 do 50 sztuk. w sumie maly sukces

Dana mimo suszy i tak ogrod przepiekny
dana1s 21:41, 22 cze 2019

TAR napisał(a)
i u mnie pelno robali, cos zzera mi jarzaba, dzis wieczorem pryskam. na liliach poskrzypka, lilie po kwitnieniu wywalam, nawet kruszyny zaatakowane jakims bialym cholerstwem, wyglada na mszyce kapusciana, dzis opryskam, to samo modrzewie - mszyca, buki - zdobniczka i tabuny mrowek. do tego cos objada liscie hortek i te zielone wstretne pasikoniki żreja wszystko jak leci.
z plusow, wyległy sie ostatnie ptaszki w palibinie. 6 maluszkow.w sumie w naszych drzewkach ogrodowych wykluło sie ok. 14 ptakow. Do tego kazda budka lęgowa byla zasiedlona. liczac po przynajmniej 3-4 ptaszki na budke bedzie ze 35 mlodych. w kilku budkach byly podwojne lęgi. Czyli nasze dzialania przyczynily sie do wzbogacenia populacji ptakow o ok. 40 do 50 sztuk. w sumie maly sukces

Dana mimo suszy i tak ogrod przepiekny

My mieliśmy dzisiaj popryskać na mszyce, ale popadało i nic z tego, ale cieszę się z każdej kropli deszczu. Na świerkach mam jakiegoś grzyba też muszę się z tym rozprawić. Może po niedzieli się uda

Super, że taką wylęgarnię miałaś u mnie tylko sikorki i wróble, ale zawsze coś

Dziękuję, jak na to że nie podlewam nie jest źle Tylko woła o czyszczenie...
TAR 21:46, 22 cze 2019

wroble sa bardzo pozyteczne a ich populacja ciagle maleje wiec dobrze, ze masz sikory male klejnociki i u mnie tabuny. przy lesie jednak wieksza roznorodnosc a i dokarmianie zimowe sporo zwabilo do stołówki
dana1s 22:01, 22 cze 2019

TAR napisał(a)
wroble sa bardzo pozyteczne a ich populacja ciagle maleje wiec dobrze, ze masz sikory male klejnociki i u mnie tabuny. przy lesie jednak wieksza roznorodnosc a i dokarmianie zimowe sporo zwabilo do stołówki

Mamy coraz więcej, mazurki się panoszą ale wróbelki się nie poddają
Sikorki miałam modraszki małe, w zeszłym roku bogatki.
No i zapomniałam o szpakach
U mnie też odkąd dokarmiamy ptaki coraz nowe gatunki się stołują