Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

TAR 22:07, 22 cze 2019

u nas przyuwazyłam tez sikorki sosnówki. a pan drozd spiewak nawet tej chwili daje czadu. zauwazylam, ze on bardzo towarzystwo ludzi lubi. od strony gdzie bywa mam hustawke, jak tylko siadamy spiewak juz podlatuje na najblizsze drzewo, zaraz za ogrodzeniem i daje koncert. uwielbiam go.

lubie tez rano popatrzec na kosy, te po rabatach jak dziobaki i tylko robale wygrzebuja.

pliszki przechadzajace sie ciagle po trawniku. jest tego drobiazgu mnostwo. i pelno sikorek, kopciuszkow i innych, ktorych nie rozróżniam.
BasiaLT 23:01, 22 cze 2019

Dawno mnie nie było, widzę że masz nowy avaarek. Bardzo ładnie wyglądasz.
Zazdroszczę deszczu bo mnie problem z suszą, pali niemiłosiernie a już od kilku tygodni nie było deszczu. Wszystko idzie bokiem.
dana1s 11:30, 23 cze 2019

TAR napisał(a)
u nas przyuwazyłam tez sikorki sosnówki. a pan drozd spiewak nawet tej chwili daje czadu. zauwazylam, ze on bardzo towarzystwo ludzi lubi. od strony gdzie bywa mam hustawke, jak tylko siadamy spiewak juz podlatuje na najblizsze drzewo, zaraz za ogrodzeniem i daje koncert. uwielbiam go.

lubie tez rano popatrzec na kosy, te po rabatach jak dziobaki i tylko robale wygrzebuja.

pliszki przechadzajace sie ciagle po trawniku. jest tego drobiazgu mnostwo. i pelno sikorek, kopciuszkow i innych, ktorych nie rozróżniam.

Ja też bardzo lubię podglądać ptaki mamy całkiem sporo gatunków. Niestety bywam tam tylko z doskoku, a one najpiękniej śpiewają o świcie, może kiedyś będzie mi dane móc podziwiać je o każdej porze dnia i nocy
Super popatrzeć na gody jak pięknie tańczą w locie
Miłego podglądanie w niedzielne popołudnie
dana1s 11:34, 23 cze 2019

BasiaLT napisał(a)
Dawno mnie nie było, widzę że masz nowy avaarek. Bardzo ładnie wyglądasz.
Zazdroszczę deszczu bo mnie problem z suszą, pali niemiłosiernie a już od kilku tygodni nie było deszczu. Wszystko idzie bokiem.

Basiu witaj kochana!
Dziękuję serdecznie
U nas też susza okropna, padało dwa razy po kilka minut. Dziś do tego wieje wiatr i wysusza wszystko, jest paskudnie duszno...
Doranma 18:10, 23 cze 2019

Mnie Twój ogródek nie przestraszył ☺ Mogę go oglądać także zarośnięty chwastami. Pięknie komponujesz rabaty, dużo na nich teraz koloru, podziwiam ☺
dana1s 20:25, 23 cze 2019

Doranma napisał(a)
Mnie Twój ogródek nie przestraszył ☺ Mogę go oglądać także zarośnięty chwastami. Pięknie komponujesz rabaty, dużo na nich teraz koloru, podziwiam ☺

Dorociu
Od jutra biorę się za czyszczenie, dzisiaj poplanowałam co i jak i muszę działać, bo w końcu mnie te chwasty przerosną i do ogrodu nie da się wejść...
Cieszę się, że Ci się podoba. Dziękuję!
Długo pracowałam nad kolorem latem, zwykle było tylko zielono teraz wreszcie jest trochę koloru
anabuko1 20:29, 23 cze 2019

dana1s napisał(a)
Dzisiaj odpoczywałam i kompletnie nic nie robiłam. Pojechałam wieczorem do ogrodu i tylko się załamałam ile mnie roboty czeka. Muszę się ostro wziąć do pracy, bo ogródek straszy...
Po pierwsze nie ma wody w stawie...obraz nędzy i rozpaczy

To efekt ostatnich upałów

Jedynie chwastom nic nie przeszkadza, rosną jakby nigdy nic...

tu jeszcze chwila i nie wejdę, masakra

Trawa po wczorajszym deszczu jakby ciut zzieleniała

I różom taki stan rzeczy wyjątkowo odpowiada

U mnie tez woda spadła w stawie,Moze na 0,5 metra.Ale wody sporo jest.

A poza tym ogród piękny .
I róże tez
dana1s 20:31, 23 cze 2019

Dzisiaj w ogrodzie hulał wiatr. To dodatkowo wzmaga suszę w ogrodzie...
Jest koszmarnie, tak wygląda ziemia u mnie w ogrodzie

aż żal patrzeć ...

Z daleka wygląda całkiem nieźle

dana1s 20:33, 23 cze 2019

dana1s 20:34, 23 cze 2019