Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 17:31, 06 paź 2019

gosika67 napisał(a)
U nas mnóstwo grzybów, przywożą autami całe bagażniki.

Gosiu u mnie też, ale ja nie mam jakiegoś wielkiego parcia. Ususzyłam trochę na święta, trochę podsamżyłam i zamroziłam . To nam wystarczy
dana1s 17:34, 06 paź 2019

Fuksja napisał(a)
Witam a może by gmina zgodziła się dać zgodę na budowę domu w zamian za przepompownie na działce. Taka myśl mi przyszła chyba, że kategorycznie nie chcesz przepompowni.

Aniu może bym to nawet zniosła, ale w naszym przypadku albo dom, albo przepompownia i jedno i drugie się nie zmieści. Działka jest duża, ale bardzo nieustawna , staw przebiega po skosie przez sam środek a jego nie zasypię
dana1s 17:53, 06 paź 2019

Dzisiaj zimno od rana i co chwila pada. Pojechałam na chwilę do ogrodu, pozachwycałam się i uciekłam, bo mi nogi zmarzły
Jeszcze na letniaka człowiek ubrany, a tu czas wyciągnąć grube skarpety i kurtkę

Moja jesień, w tym roku nie będzie tak zjawiskowo bo jest mokro i wietrznie liście poobijało no i nie mam tylu hortensji co rok temu, ale i tak mi się podoba

z bliska

z daleka

dana1s 17:56, 06 paź 2019

Rumianka 22:34, 30 paź 2019

A co tu tak pusto? Tęsknimy...
ElzbietaFranka 09:57, 31 paź 2019

dana1s napisał(a)

Aniu może bym to nawet zniosła, ale w naszym przypadku albo dom, albo przepompownia i jedno i drugie się nie zmieści. Działka jest duża, ale bardzo nieustawna , staw przebiega po skosie przez sam środek a jego nie zasypię

Jaki to smród z tej przepompowni. Sprzedaz takiej działki na wieki nigdy.

Pozdrawiam
dana1s 08:08, 05 lis 2019

Rumianka napisał(a)
A co tu tak pusto? Tęsknimy...

Witaj Elisko Miło mi, że Ktoś za mną zatęsknił
Nie mam ostatnio weny na forum, ciągle walczę z urzędem i raczej nie mam o czym pisać.
Sezon uważam za stracony, nic nie zrobiliśmy z zamierzonych rzeczy. Smutno mi bardzo W ogrodzie bałagan i nie mam kiedy go ogarnąć, chyba sobie odpuszczę i zacznę od wiosny...
Mam nadzieję, że będą już jakieś ostateczne wieści odnośnie mojej działki.
Pozdrawiam Cię serdecznie
dana1s 08:09, 05 lis 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Jaki to smród z tej przepompowni. Sprzedaz takiej działki na wieki nigdy.

Pozdrawiam

Elu przepompowni u mnie nie będzie, to już ostateczne. Nikt z ulicy się nie zgodził, a warunki techniczne ulicy zakładają 4 sztuki. Nie będzie kanalizacji i tyle.
dana1s 08:14, 05 lis 2019

U nas smutny czas, chwilę przed Wszystkim Świętymi zmarł mój Chrzestny. Ukochany brat mojego Taty, byli jak bliźniacy.
Potem czas zadumy, ciągłe walki z urzędnikami i jeszcze jesień na dokładkę... mój humor nie jest odpowiedni na to forum. Nie chcę Was pogrążyć w moim maraźmie.
Pozdrawiam Was serdecznie, czytam po cichutku i chyba tak przezimuję.
Buziaki!!

Zostawiam Wam moją nostalgiczną jesień.

Gosiek33 08:31, 05 lis 2019

Niestety przechodziłaś już z takie dołki, ale wiosną będzie zdecydowanie lepiej. Trzymam kciuki z całego serca by w końcu się odwróciło.
Nawet tak nostalgiczny, przepiękny jest Twój ogród