Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Pszczelarnia 12:00, 25 lis 2019

I u mnie wierzba ciągle sypie i sypie, liśćmi, witkami (halne nią targają). I tak do wiosny. Ale te liście nie są szkodliwe dla trawnika. W kompoście też robią dobrą robotę.

Dobrze, że wróciłaś.

galgAsia 12:57, 25 lis 2019

Dzień dobry, Dana. Zaglądam do Twojego ogrodu już od dłuższego czasu. I podziwiam siłę i upór w walce o swoje - oprócz tego, że z zachwytem podziwiam ogród . Mam nadzieję, że uda się Wam zrealizować marzenia, pomimo oporu materii żywej i martwej...
Dobrego dnia
vts 16:44, 25 lis 2019

ciągle zaglądam, często myślę co u Ciebie jak się czujesz, masz wspaniałą rodzinę która Cię kocha, zdrowie dopisuje i przepiękny ogród, będzie dobrze, wytrzymaj, pozdrawiam
Lila
AniazUroczyska 02:07, 26 lis 2019

Fotka "z dzisiaj"- najpiękniejsza! Ile dereni tam się czerwieni?
dana1s 09:32, 26 lis 2019

Gosiek33 napisał(a)
W ogrodzie oczywiście pięknie jest

Noż kurka wodna, niech to się w końcu odmieni. Wiem, że to nierealne ale jakbyś postawiła dom na palach czy inny nie związany z podłożem (taki na którego nie potrzeba pozwolenia), to szybko odwróciłaby się ta zła karta

Gosiu bardzo dziękuję, kocham to miejsce
Mogę tam postawić tylko domek gospodarczy 35m2 nic innego...
powoli wątpię, że to się kiedyś zmieni. Niestety
dana1s 09:35, 26 lis 2019

Agania napisał(a)
Jak fajnie, że wróciłaś do nas
Cały czas czekamy na Ciebie i Twój ogród
Ostatnio też mam w pracy pod górkę... tzw wyścig szczurów mnie dopadł
Smutna perspektywa prze drmną, ale wkrótce wnuczka mi się urodzi i będę szczęśliwą babcią

Masz ogród jak z moich marzeń

Aguś jakoś nie mam ochoty na nic, człowiek się nastawił a tu doopa...
Będę zaglądała, dodajecie mi wiary! Dziękuję
Wszędzie to samo, za wszelką cenę i po trupach. Taki świat, przykre, ale co poradzić Dobrze, że Wnusia zrekompensuje smutki. Jeszcze raz gratuluję!!
dana1s 09:37, 26 lis 2019

Basilikum napisał(a)
Danus suer, ze znow jestes, z przyjnoscia ogladnelam Twoj poznojesienny ogrod ten czerwony az po oczach swieci pieknie

pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, ze ogrzewanie naprawione.
Na smuteczki przytulaski podsylam

Izuniu miło mi bardzo Kocham derenie o każdej porze roku, ale teraz są niezastąpione w słońcu aż bije od nich żar
Udało się naprawić ogrzewanie, ale szarpnęło z kieszeni... dobrze, że jest już ciepło
Buziaki!!
dana1s 09:40, 26 lis 2019

pestka56 napisał(a)
Dobrze, że jesteś, Dana
Uwielbiam zaglądać do twojego ogrodu.

Zaskarżyłabym ich. Złożyła doniesienie do prokuratury, skoro na jednych działkach ta ochrona cieku wodnego jest, a na innych nie i skoro plan nie zgadza się ze studium. To brzydko pachnie. Zupełnie jakby ktoś chciał cię wygryźć z twojej ziemi i tanio kupić atrakcyjny ogród.

Kasiu też się cieszę, muszę stawić czoła tym problemom. Za bardzo Was lubię, żeby stąd odejść, tęskniłam!
Jestem w trakcie, prowadzę rozmowy z prawnikiem, trochę się boję ile to mnie będzie kosztować, a jak nic nie wskóram? Chciałam polubownie, ale niestety urząd jest głuchy...
Też tak czuję, może ktoś myśli że wystawię ten kawałek ziemi na sprzedaż za grosze, kupi a potem szybciutko przerobi...
dana1s 09:42, 26 lis 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wolne żarty, też bym chyba zaskarżyła. Wiem wiem, oni wszyscy sie znaja pewnie prywatnie i jeden drugiego bedzie krył, ale wtedy jest też wyższa instancja ....albo telewizja....
Ogród nawet z listkami cudo, ja też mam cały w liściach, ale nie sprzątam rabat na czysto, do wiosny zostawiam, a wiosna wygłodzone dżdżownice nawet połowę potrafią zabrać pod ziemię
A z wierzby to praktycznie wsszystko, tak, że ten...jest argument na męża

Sylwuś tak zamierzam, ale boję się kosztów. Niestety chyba nie będzie innego wyjścia
Lubię liście na trawniku, ale w tym roku wszystko spadło jakby centralnie pod drzewa. Nie ma wcale wiatru...dziwne?
Kocham moje wierzby i nie dam ich tknąć, owszem będą podcinane, ale nie wycinane
dana1s 09:43, 26 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
I u mnie wierzba ciągle sypie i sypie, liśćmi, witkami (halne nią targają). I tak do wiosny. Ale te liście nie są szkodliwe dla trawnika. W kompoście też robią dobrą robotę.

Dobrze, że wróciłaś.

Ewciu właśnie za te liście uwielbiam jesień. U nas wcale nie ma wiatru i to już od dłuższego czasu.
Dziękuję!!