Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AnetkaKogucik 23:10, 15 lis 2019

witaj Dana...przejrzałam połowę Twoich wątków...
Ogród jeden z piękniejszych jakie widziałam...wiem ile kosztuje to pracy bo miałam rok temu podobny z którym walczę.

Robisz cudowne zdjęcia, wręcz medalowe.

Dajesz naprawdę ogromną radość ludziom w oglądaniu swojego dzieła.
Nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz że po takim czasie i walki o marzenia musisz się z "głupotą" czyjąś zmierzać.

i nie zgadzam się z tym że swoją nostalgie sama chcesz przezywać.
Dajesz ludziom radość więc chętnie się odwdzięczymy choć odrobiną słońca w te pochmurne chwile.

Życzę bardzo dużo słoneczka. i siły i prosimy o fotki są piękne -zresztą nie trudno o nie , taki piękny ogród. Gratuluje.
AniazUroczyska 01:56, 16 lis 2019

Danusiu ,nie zapadaj w sen zimowy, bo będzie nam Ciebie brakować!
Rumianka 16:53, 17 lis 2019

Danusiu, tęsknimy... za Tobą i ogrodem...:*
Basilikum 09:46, 18 lis 2019

Danus i ja mocno tulam i czekam
dana1s 15:03, 24 lis 2019

Dziękuję Wam Wszystkim za wsparcie i miłe słowa, dodają mi otuchy i wiary, że może w końcu coś drgnie w mojej sprawie. Póki co dostałam pismo raczej nie nastrajające, że kategorycznie na zmianę się miasto nie godzi i że oni mi nic nie zabrali, a fakt że tam zainwestowałam to już moja prywatna sprawa. Według miasta studium wcale nie musi być zgodne z nowym planem co wedle polskiego prawa jest pewnikiem. Oni zostawili klin ochronny cieku wodnego(którego w zasadzie nie ma) tylko ten klin dziwnym sposobem na jednych działkach jest, a na innych to już nie... śmierdzi na odległość ta sprawa.
Jestem u Was w ogrodach jak tylko mi czas pozwala. Ostatnio z nim krucho, bo nam padło ogrzewanie w domu, ale już opanowaliśmy temat i znów mam ciepełko
Udało mi się też trochę ogarnąć ogród przed zimą. Wycięłam wszystkie byliny i posprzątałam rabaty. Jednak moje starania na nic się nie przydały, bo dzisiaj już wszystko jest romantycznie zasypane górą liści z wierzb. M się odgraża, że je wytnie...niech tylko spróbuje!
Przepraszam, że nie odpowiedziałam każdemu z osobna, mam nadzieję że się nie pogniewacie!
Witam też nowych gości! Bardzo się cieszę, że do mnie trafiliście, zapraszam. Muszę trochę zresetować umysł i do Was wrócę!
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za ciepłe myśli i słowa!!

Zostawiam WAM późno listopadowy ogród

po sprzątaniu

i dzisiaj

Gosiek33 17:41, 24 lis 2019

W ogrodzie oczywiście pięknie jest

Noż kurka wodna, niech to się w końcu odmieni. Wiem, że to nierealne ale jakbyś postawiła dom na palach czy inny nie związany z podłożem (taki na którego nie potrzeba pozwolenia), to szybko odwróciłaby się ta zła karta
Agania 17:51, 24 lis 2019

Jak fajnie, że wróciłaś do nas
Cały czas czekamy na Ciebie i Twój ogród
Ostatnio też mam w pracy pod górkę... tzw wyścig szczurów mnie dopadł
Smutna perspektywa prze drmną, ale wkrótce wnuczka mi się urodzi i będę szczęśliwą babcią

Masz ogród jak z moich marzeń
Basilikum 19:06, 24 lis 2019

Danus suer, ze znow jestes, z przyjnoscia ogladnelam Twoj poznojesienny ogrod ten czerwony az po oczach swieci pieknie

pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, ze ogrzewanie naprawione.
Na smuteczki przytulaski podsylam
pestka56 10:28, 25 lis 2019

Dobrze, że jesteś, Dana
Uwielbiam zaglądać do twojego ogrodu.

Zaskarżyłabym ich. Złożyła doniesienie do prokuratury, skoro na jednych działkach ta ochrona cieku wodnego jest, a na innych nie i skoro plan nie zgadza się ze studium. To brzydko pachnie. Zupełnie jakby ktoś chciał cię wygryźć z twojej ziemi i tanio kupić atrakcyjny ogród.
sylwia_slomc... 11:43, 25 lis 2019

Wolne żarty, też bym chyba zaskarżyła. Wiem wiem, oni wszyscy sie znaja pewnie prywatnie i jeden drugiego bedzie krył, ale wtedy jest też wyższa instancja ....albo telewizja....
Ogród nawet z listkami cudo, ja też mam cały w liściach, ale nie sprzątam rabat na czysto, do wiosny zostawiam, a wiosna wygłodzone dżdżownice nawet połowę potrafią zabrać pod ziemię
A z wierzby to praktycznie wsszystko, tak, że ten...jest argument na męża