Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 13:11, 23 cze 2017

Anda napisał(a)
Dobrze, ze juz Ci sie cos podoba w ogrodku, bo naprawde robi sie bardzo klimatycznie u Cie

Radziu2013 13:12, 23 cze 2017

gobasia napisał(a)

Pieknie jest A babcia chyba dumna?

Noo, babcia chyba chciałaby więcej kwitnących, bo ona lubi jak jest kolorowo a ja aż tak żeby po oczach ilość kolorów biła to nie za bardzo
Ale myślę że i jej powoli zaczyna się coś podobać
Radziu2013 13:18, 23 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Nareszcie koniec nauki i odpoczynek od niej na 2 miesiące. Ale ogrodnik latem nie odpoczywa, wobec czego życze Tobie słonecznej pogody a na odpoczynek czasami trochę deszczu!
Miłego dnia!

Uffff Haniu no nareszcie koniec. Choć powiem ci że przyzwyczaiłem się już do tych murów, a dzisiaj musiałem je już opuścić I w sumie już nawet to tych niektórych łagodnie mówiąc "głupków" się przyzwyczaiłem.
Większość zaraz po rozdaniu świadectw wyskoczyła do domu, ale ja i parę koleżanek zostaliśmy się pożegnać jeszcze ze wszystkimi nauczycielami. Żeśmy się rozpłakali z panią od niemieckiego jak się ściskaliśmy ( naprawdę wspaniałą osoba) I z kilkoma innymi nauczycielami też żeśmy ryczeli

"Ale to już było..."

Teraz czekam na oficjalną listę przyjętych do nowej szkoły

Haniu, jak deszcz za oknem to z pracą do domu się przenosimy

Radziu2013 13:19, 23 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Radziu własnie przecież Ty dziś zakończenie roku masz W końcu wakacje pełną parą i będzie można buszowac i buszować w ogródku czego Ci życzę

A no będzie można, chociaż dzisiaj niebo płacze chyba razem z nami

Mimo to dzisiaj, po południu już wyjazd na prowincje
hanka_andrus 13:26, 23 cze 2017

Jaka prowincja? Radku, prowincja to u niektórych w umysłach jest, a Ty jesteś człowiekiem dużego formatu! Życzę wymarzonego liceum i wspaniałych nauczycieli i jeszcze wspanialszych kolegów i koleżanek.

Radziu2013 13:28, 23 cze 2017

Haniu prowincja no w sensie wiesz, ogródek itd.
Monia81 13:29, 23 cze 2017

No to ja ci też życzę, aby w nowej szkole znaleźli się tak fajni nauczyciele i dobrzy nowi koledzy i koleżanki a teraz ciesz się wakacjami
Radziu2013 13:55, 23 cze 2017

Monia81 napisał(a)
No to ja ci też życzę, aby w nowej szkole znaleźli się tak fajni nauczyciele i dobrzy nowi koledzy i koleżanki a teraz ciesz się wakacjami

Radziu2013 22:31, 24 cze 2017

Padam na ryj - przepraszam za wyrażenie. Wczoraj mialem tak cholerne popołudnie że szkoda gadać. To opowiem od poczatku. No więc była 14.00 jak zacząłem sprzątać pokój przed wyjazdem do babci. W trakcie przypomniałem sobie ze mialem kupić gładź do babci (mialem malować pokój a w jednym miejscu trzeba bylo trochę wyrównać). Poszedłem do brioco i kupiłem gotową gładź w wiaderku (5l). Wróciłem do domu, spakowałem się, wsadziłem psa do plecaka, wyciągnąłem rower z piwnicy i cheja.... No i tak jadę,jadę,jadę (cyna trzy minuty) i pękła mi rączką pd wiaderka z gładzią, wiaderko upadło na ziemię i dno pękło. Ale wracać nie wracałem stwierdziłem ze nie wracam- jakos dojade. Aaaa gdzie tam... Po chwili zszedłem z roweru i go prowadziłem a w drugiej ręce trzymałem gładź i reklamówkę z ciuchami. Skąd nagle wzięło sie tyle samochodów? Innej drogi nie mieli? Oczywiście jak wyglądałem jak debil. Stwierdziłem ze nie będę więcej robił z siebie głupka i w najbliższej wiosce skręciłem w polną drogę ( no bo główną jeździły samochody a ludzie sie dziwnie patrzyli). Dokładnej drogi nie znałem. Hej przygodo! Wiedziałem jedynie ze dojdę do miejscowości obok tej w której mieszka babcia. No i tak szedłem dwie godziny z rowerem w ręce, gładzią w plecaku( potem wyciągnąłem z niego są a wsadziłem gładź) i psem idącym u boku ( ale pancio jest dumny bo doszedłem - oczywiście bralem go na ręce żeby sobie odpoczął). No i doszedłem na miejsce dzwoniąc po drodze do babci żeby podjechała do tej miejscowości obok z torbą ( żeby przełożyć do niej gładź a psa z powrotem do plecaka. Na miejscu okazało sie że gładź ( wsadzona do plecaka wiekiem do dołu- no żeby nie wypala przez dno i ubrudziła pól plecaka, więc psa juz do niego nie wsadzałem żeby i jego nie ubrudzić). I tak gładź byla w torbie, reklamówka z ciuchami na bagażniku od roweru babci, plecak na moich plecach a Fafik jechał trzymany przeze mnie w jednej ręce.

Uff w końcu dotarłem. Przebrałem sie tylko i zaczęliśmy z babcia odsuwać meble, wyścielać podłogę no i wiadomo ogarniać wszystko żeby można było pomalować. Do 22.00 pomalowałem sufit i raz przejechałem kolorami ściany ( a trzeba bylo dwa razy).

Dzisiaj wstałem o 6.00. Wypiło sie kawę, zjadło śniadanie i dalej na plac boju. Pokój byl gotowy o 13.00. Dalej poleciałem kosić ogródek sąsiadce. Kosiłem dwie godziny. Na koniec latałem jak kot z pełnym pęcherzem bo się okazało ze mamy miec za chwilę gości, a ja wyglądałem jak nieludzkie stworzenie jak już sobie pojechali to zacząłem podlewać ogród, a skończyłem o 21.30
No i tak się to wszystko skończyło. Aaaa jeszcze komar mnie ugryzł w cztery litery

Mam nadzieję że chociaż jutro bede mógł w ciszy i spokoju chwilę poczytać książkę

A teraz...

Radziu2013 22:32, 24 cze 2017

Klemek z tego roku juz tak podrośl. Przepraszam że zdjwciebpojedynczo ale zle się ląduje na telefonie