Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

gosika67 23:27, 04 sie 2017

Radziu bo Ty jesteś jej ukochany wnuczek i chce mieć Ciebie na wyłączność.
Widzi to co robisz, jakie masz pomysły a ,że jest z innej "epoki", to nie nadąża za Tobą.
Ja już dziadków nie mam od przeszło 20 lat ale zawsze miło i z sentymentem wspominam wakacje u nich, jaka ja byłam szkudnik, że też babcia wytrzymała to.
Pytałeś o smagliczkę, zapomniałeś?
Radziu2013 23:33, 04 sie 2017

gosika67 napisał(a)
Radziu bo Ty jesteś jej ukochany wnuczek i chce mieć Ciebie na wyłączność.
Widzi to co robisz, jakie masz pomysły a ,że jest z innej "epoki", to nie nadąża za Tobą.
Ja już dziadków nie mam od przeszło 20 lat ale zawsze miło i z sentymentem wspominam wakacje u nich, jaka ja byłam szkudnik, że też babcia wytrzymała to.
Pytałeś o smagliczkę, zapomniałeś?

Gosia, A nie odposalem w końcu o tej smagliczce U.mnie ? Jak nie to powtórzę jeszcze raz...
Bo mi się smagliczka z filretką pomyliła A że wy mówilyscie ze tą rośliną co wyrosła mi z nasion to ona to byłem ciekaw jak w rzeczywistości ona w ogrodzenie sie prezentuje. Smafliczke to nawet sam mam
hanka_andrus 05:38, 05 sie 2017

Radku, babcia z epoki w której najpierw robiło się u siebie, a potem u sąsiadów. Dla niej Twoje zaangażowanie przy ogródku u Cioci, wydało się nie w porę. No i te meble do wniesienia, Już pewnie widziała czystą wolną przestrzeń, a tu Ciebie brak.
Co by nie mówić. Babcia na pewno była tym wkurzona. Sytuacja groteskowa, ale do opanowania, tylko ją pochwal dziś za śniadanie, albo sam zrób dla Was dwóch. i nie siedź cicho, tylko się odzywaj. Ale bez kłótni.

Życzę Wam miłej soboty i niedzieli. A kanciki olej, co to jest w stosunku do wieczności? NIc nie znaczący szczególik.

I jak nic, poszło o te zmarnowane 1,5 godziny na fitnesie! Ha,ha,ha. Mówię to jako wiekowa babcia.
Radziu2013 20:30, 05 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Radku, babcia z epoki w której najpierw robiło się u siebie, a potem u sąsiadów. Dla niej Twoje zaangażowanie przy ogródku u Cioci, wydało się nie w porę. No i te meble do wniesienia, Już pewnie widziała czystą wolną przestrzeń, a tu Ciebie brak.
Co by nie mówić. Babcia na pewno była tym wkurzona. Sytuacja groteskowa, ale do opanowania, tylko ją pochwal dziś za śniadanie, albo sam zrób dla Was dwóch. i nie siedź cicho, tylko się odzywaj. Ale bez kłótni.

Życzę Wam miłej soboty i niedzieli. A kanciki olej, co to jest w stosunku do wieczności? NIc nie znaczący szczególik.

I jak nic, poszło o te zmarnowane 1,5 godziny na fitnesie! Ha,ha,ha. Mówię to jako wiekowa babcia.

Haniu dzisiaj już jest ok
Radziu2013 20:35, 05 sie 2017

Abisynski

Podoba mi się kolor tych mieczyków, akurat pasujący do moich planów A nie tak jak niektóre...

I kulturze mojemu zdziwieniu, naparstnica która dostałem od Sylwii przez wiosnę i lato sporo się rozrosła, ale myślałem ze zakwitnie dopiero w przyszłym sezonie A tu proszę
Radziu2013 21:02, 05 sie 2017

Powiedzcie proszę czy jak kosmos tak wygląda to można zbierać już jego nasionka?

Może teraz podpowiecie bo roślina wypuszcza pąki...czy to ta firletka?
hanka_andrus 13:23, 06 sie 2017

Tak, kosmosy już możesz stopniowo zbierać. Zestaw nasion na roślinie po opadłym kwiatku powinien wyglądać jak jeżyk z brązowymi igiełkami. Przygotuj pojemnik i stopniowo wsypuj do niego nasionka. Dużo ich chyba nie potrzebujesz.

Chyba firletka, chociaż daj jej zakwitnąć. /dawno nie miałam jej w ogrodzie i aż tak dokładnie mi w pamięć nie zapadła/ sorry
Doranma 18:04, 06 sie 2017

Witaj Przyszłam podziękować za odświeżenie w pamięci nazwy krwiściągu - dzięki Tobie znowu wiem co mam
Wygląda na to, że kosmos i tak Ci się już częściowo wysiał Zbieraj więc bez ociągania, to co zostało. Ja tego nie robię, bo i tak co roku sam wysiewa się w ogrodzie, często w zupełnie zaskakujących miejscach, potem wystarczy przesadzić młodą siewkę w upatrzone miejsce, albo zostawić ją tam, gdzie sama znalazła sobie najlepsze warunki do życia. Chyba że chcesz mieć dużą rabatę kosmosową - pięknie wyglądają w dużej ilości.
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 19:00, 06 sie 2017

Liście podobne do firletki , ale moje mają pąki kwiatowe na wysokości kolan, więc mam wątpliwość niwielką czy to ona
Radziu2013 19:18, 06 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Tak, kosmosy już możesz stopniowo zbierać. Zestaw nasion na roślinie po opadłym kwiatku powinien wyglądać jak jeżyk z brązowymi igiełkami. Przygotuj pojemnik i stopniowo wsypuj do niego nasionka. Dużo ich chyba nie potrzebujesz.

Chyba firletka, chociaż daj jej zakwitnąć. /dawno nie miałam jej w ogrodzie i aż tak dokładnie mi w pamięć nie zapadła/ sorry

W sumie to tych białych w przyszłym roku chciałbym "trochę" mieć w ogródku tak więc duuużo nazbieram na wypadek gdyby miały nie wzejść