Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 09:41, 08 sie 2017

Mirka napisał(a)
Radziu ja teraz z Albamar dostałam rozchodniki zobacz sobie u mnie

Ok zaraz wpadnę
zoja 10:19, 08 sie 2017

Radziu mi orliki wysiane w zeszłm roku ładnie przezimowały - tzn. na zimę totalnie znikły ale wiosną ponownie się pokazały - więc nie panikuj
niestety nie zakwitły w tym roku - mam siewki nora barlow i jakiś innych i żadna nie miała kwiatka, więc mocno się nie nastawiaj bo będziesz rozczarowany jak ja
zoja 10:21, 08 sie 2017

Co do Albamar odpisałam u siebie
- wiosną kupiłam ładne hortensje całe w pąkach i rozchodniki - nie były zbyt imponujace
póxniej kupiłam byliny i trawę - sadzonki ładne, ale małe i bez natychmiastowego efektu wow
wszystko ładnie się przyjęło i rośnie,
paczka kurierem, dobrze zabezpieczona
Radziu2013 10:22, 08 sie 2017

zoja napisał(a)
Radziu mi orliki wysiane w zeszłm roku ładnie przezimowały - tzn. na zimę totalnie znikły ale wiosną ponownie się pokazały - więc nie panikuj
niestety nie zakwitły w tym roku - mam siewki nora barlow i jakiś innych i żadna nie miała kwiatka, więc mocno się nie nastawiaj bo będziesz rozczarowany jak ja

Ok dzięki za info
Radziu2013 10:24, 08 sie 2017

zoja napisał(a)
Co do Albamar odpisałam u siebie
- wiosną kupiłam ładne hortensje całe w pąkach i rozchodniki - nie były zbyt imponujace
póxniej kupiłam byliny i trawę - sadzonki ładne, ale małe i bez natychmiastowego efektu wow
wszystko ładnie się przyjęło i rośnie,
paczka kurierem, dobrze zabezpieczona

Zoja, czytałem u ciebie

hmmm tak sobie myślę że w Alba to jak już będę miał kupować to chyba tylko te rośliny których nie będę mógł dostać na bazarku ani w ogrodniczym- na miejscu mogę sobie dobrać ładne duże sadzonki
zoja 12:07, 08 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Zoja, czytałem u ciebie

hmmm tak sobie myślę że w Alba to jak już będę miał kupować to chyba tylko te rośliny których nie będę mógł dostać na bazarku ani w ogrodniczym- na miejscu mogę sobie dobrać ładne duże sadzonki

i dobrze kombinujesz
dodam tylko żebyś teraz się rozglądał - ja w zeszłym roku w końcu sierpnia i wrześniu nieźle się obkupiłam wyprzedażowymi roślinami a nawet jeszcze bylo z czego wybierać - może i Ty coś trafisz
Radziu2013 12:10, 08 sie 2017

zoja napisał(a)

i dobrze kombinujesz
dodam tylko żebyś teraz się rozglądał - ja w zeszłym roku w końcu sierpnia i wrześniu nieźle się obkupiłam wyprzedażowymi roślinami a nawet jeszcze bylo z czego wybierać - może i Ty coś trafisz

Ok zaraz pobuszuję
Radziu2013 12:13, 08 sie 2017

Chociaż w sumie to może najpierw pokupuję wszystko co mi potrzebne na bazarku bo jak ja tak zacznę patrzeć na necie co ładne i co bym chciał to potem znowu bym latał i myślał "a może tu, nieeee tu miało być to...to może tu,nieeeee tu miało być to..."

Ale poprzeglądac zawsze mogę
zoja 12:26, 08 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ok zaraz pobuszuję

gdzie chcesz buszować? to było w realu - casto i ler.. merl...
można było pomacać, a w necie to bym się bała
Radziu2013 12:36, 08 sie 2017

zoja napisał(a)

gdzie chcesz buszować? to było w realu - casto i ler.. merl...
można było pomacać, a w necie to bym się bała

Acha a ja zrozumiałem że ty w zeszłym roku w Alba trafiłaś na promocje fajnych roślin hahah

Ostatnio byłem w casto, ceny jak dla mnie za wysokie i to jeszcze żeby coś było a tam nic specjalnego

Do ogrodniczego musiałbym się przejść ale mi się nie chce

W brico na dziale ogrodniczym już nawet bida przestała piszczeć

Nie, nie jednak co bazarek to bazarek